Гледах един дебат по телевизията скоро(тази седмица) и впечатленията ,с които останах са следните:учителите не знаят какво точно искат,всеки в студиото си плещеше неговото си,имаше дори и представителка от децка градина ,която се оплакваше ,че не им е окосен двора

?!Пари ли искат?Косене на ливадата ли?По-добра база ли?Нова кола ли?Вече се обърках,всеки със своите си претенции.А дори и да ви прозвучи странно,двамата министри Орешарски и Вълчев се държаха изключително на ниво и не получиха нито един отговор на иначе разумните си питания,защото това което правеха в студиото някакви представители на синдикатите и двама трима учители беше да се надвикват,нападат с доста интересни думи в ефир и да ръкомахат.Много цивилизован дебат беше.
А да не говорим как стачкуващите използват Ректората като обществена тоалетна,получават се едни много приятни опашки и когато помолиш да минеш ,защото закъсняваш за лекции,някаква устата и зъбата даскалица се разкрещява и започва да ми чете морал O_o!!!!!! Че искам да пикая,представяте ли си? Освен тва редеейки се на опашката биваш яко оплют ,че не ги подкрепяш?!?!
Това,което си вадя като извод е ,че ходят да стачкуват(голяма част) почти само тези,които всъщност не заслужават и стотинка увеличенние на заплатата си.Аз съм имала ,смея да кажа ,много добри учители през годините и това са едни от хората ,които уважавам най-много,но съм имала и много некадърни,бекрайно некадърни,и точно те са отишли да се борят за правата си.Учителите не са единствените хора ,които имат нужда от увеличение,нито са най-важните,всички сме важни в една или друга насока.Съжелявам,но не подкрепям тяхната стачка,честно казано ми писна от тях.