След необичайно забавяне, темата е приведена в относително приличен вид. Старал съм се да бъда либерален в редакциите, поясненията и коментарите си. Пазете дискусията чиста, моля! Запазвам добронамереността си към нея, но недейте да злоупотребявате с това.Следват малко и поразхвърляни мои размишления, в качеството ми на потребител:
Цитат:
...второ - етническите въпроси са основна част от темата, по принцип.
Това пък защо го реши? Всичко в предхождащото ми мнение по темата дори разгледано поотделно съставлява доста по-обемни "части" от темата. Във всеки случай, отбелязвам че по-нататък си споменал, че темата за толерантността не се изчерпва с това.
Цитат:
Когато хората чуят "толерантност" , в повечето случаи се сещат за етнически въпроси...
Хайде сега - голям познавач на човешкото у хората се извъди... Аз се сещам първо за религия и, уверявам те (след проучване), това беше първото нещо, за което се сещаха повечето запитани (очевидно, след т.нар. "ескалация на етническото напрежение" в последните седмици).
Цитат:
Нека уважаемите читатели сами определят какви асоциации предизвикват гореспоменатите словосъчетания, без нашата веща помощ, и евентуално да им посочим кривините.

Как някой би могъл да направи "крива" асоциация?! И как така се оказваш месията, който ще казва кой прав и кой - крив?!
Noctis написа:
...
Godwin's law
Illuminati написа:
В момента в гореизброените институции има дискриминация (облагодетелстваща циганите, което отново е правене на разлика).
Имаш предвид
"обратна" или "позитивна" дискриминация, която (като всяка форма на дискриминатия) е етично необоснована, каквото (изглежда) е и мнението на Noctis.
Noctis написа:
Мила написа:
Естествено. Не съм чак такъв оптимист, за съжаление.
Е именно де.. в България с посочените от теб средства не се получава.. особено проблемен е толеранса. Не можете да ме убедите, че на съответното малцинство, чието име пропускам .. не са били предложени достатъчно възможности и условия за интеграция - напротив даже се получили доста повече от това, което им се полага и това, което държавата е способна да издържи... И ВЪПРЕКИ всичките тези усилия, въпросното малцинство отказва да направи каквато и да е корекция по отношение на своето поведение и мироглед. Все пак недейте да забравяте, че не само по нашите географски ширини се опитахме да ги интегрираме. Някой да ми посочи едно място на света, където те са интегрирани примерни граждани?
Въпрос на подход е,
изглежда... Е, и на повечко ресурси, но наличието или отсъствието им не е предмет на темата. Начин за "справяне" с "етническия проблем" има. При това, без оглед на поведението до момента на инициирането на политиката, спрямо визирания етнос (макар социалната сегрегация да е продукт по-скоро на икономическо положение, според мен).
В заключение, искам да изразя уважението си към Illuminati, спечелено с начина му на водене на дискусията и представените от него аргументи и позиция.
Ангел