Дата и час: 20 Яну 2026, 02:23

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 237 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2006, 20:49 
хромозоми XY
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Онзи ден ядох за пръв и за сега единствен път в стола на Ректората. Не бях ял боб от години :lol: Някой горе написа че храната в стола винаги е една и съща. Е нон-стоп боб ли готвят :!: :?: :lol: :lol: :lol:

ГГФ: Господи, Готин Факултет

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2006, 22:00 
(U+2205,∅)
Аватар

всъщност няма нищо лошо да се яде в стола, не смятам, че е кой знае колко по-лошо от средностатистически ресторант или кръчма, където повечето от нас са яли...

много хора демонстрират фалшиво отвращение, което изглежда много смешно :evil:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2006, 23:41 
В началото бе словото
Аватар

Столът в Ректората не ме кефи особено...Но ми се е налагало доста пъти да ям там и досега не съм имал стомашни проблеми :D .За щастие!
Евтино е, но храната е малко :cry: , налагало ми се е да се редя 2ри път за ядене...
Менюто като цяло е доста банално и има невъзможни комбинации като ориз със боб (задължително и зеле, което присъства навсякъде в накълцан, кисел вид) или кюфтета с ориз(тоя ориз винаги е разкашкан и безсолен!), мазни сосове и т.н.
Рядко се случва да има добро попадение като например пиле с картофи, печена скумрия или кебапчета/кюфтета. Това са малкото неща, които наистина си струват!
Супите също не са лоши, но са доста разредени като цяло!
А десертите наистина ми напомнят детската градина, най-вече когато има крем, сервиран в неповторимите метални купички(доста са удобни, между другото, мисля да си свия една за в нас :D ) Но пак е по-добре, отколкото ако е сервиран в чинии и има опасност да ти се разлее, като го носиш, и да се омажеш здраво :(
Когато ям в стола, се старая да не мисля как са сготвени манджите и кремовете, както и за кофите с помия, които изнасят от мензата :)

Но за 1лв. - ТОЛКОВА!Ясно е, че цената определя качеството на продукта!Така че за 1 лв. си струва.Това си е направо безплатно! Въпросът е да знаеш какво си струва да се яде и какво - не!
Лично аз съм навит да си плащам повече, но да ям нещо наистина вкусно!
Като изтъкнат кулинарен естет бих препоръчал на служителите в стола и на техните шефове (ако има такива,които да четат този форум :lol: ),да обърнат внимание върху менюто на мензата!Да се сетят, че освен оцет и сол съществуват и други подправки, които може да се добавят към манджите, за да е по-вкусно!
Няма да е лошо готвачите/готвачките да попрегледат някоя и друга готварска книга и да осъзнаят, че правят невъзможни комбинации на ядене+гарнитура! Не може да ми слагат на печената скумрия гарнитура от безсолен боб и кисело зеле(или ориз)!
Бррр! Ужас!
Печената скумрия се гарнира с картофено пюре или картофена салата! Да не говорим, че преди да се опече, скумрията се кисне в специална марината от бира и босилек, а след опичането се полива с лимонов сок!
Или пък кюфтета с ориз и кисело зеле! Де се е чуло и видяло да има подобна комбинация?!?Кюфтетата се гарнират с пържени картофи (и бира :D ), с картофена салата или картофено пюре, може и с някакъв доматен сос!
И за десерт - крем! По-добре да дават плодове или вафли. При тази "хигиена" не мога да бъда сигурен какво точно съдържа този крем. Затова се опитвам и да не мисля затова, когато ям нещо подобно (слузесто :? )!

Какво да кажа за интериора - мрачно подземие в сиви тонове, гадна миризма ( смес между миризма на манджа, миризмата от Мистър Сандвич (блааа!) и миризма на белина/веро), архаични, сдали багажа столове и маси в протокомунистически стил, чешми със студена вода, без сапун и салфетки, липса на тоалетна, кофти осветление, компания от "студенти", набори на дядо ми, както и на клошари, дояждащи неизядените помии :?

Въобще....Ако имате право на избор, което ще рече достатъчно пари, столът не е вашето място. Лично аз препоръчвам да се посещава само в краен случай и внимавайте какво си взимате за ядене!

Bon apetit!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2006, 13:29 
Постоянно присъствие
Аватар

Фитилчо, чудесно мнение. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2006, 14:11 
Пишеща машина
Аватар

Da BuzZ написа:
jantex написа:
(Трябва да се задоволяваш с гнусотии...)

Само че никой не те насилва. Сещаш ли се?

Ама напълно съм съгласен :D

Цитат:
Какво да кажа за интериора - мрачно подземие в сиви тонове, гадна миризма ( смес между миризма на манджа, миризмата от Мистър Сандвич (блааа!) и миризма на белина/веро), архаични, сдали багажа столове и маси в протокомунистически стил, чешми със студена вода, без сапун и салфетки, липса на тоалетна, кофти осветление, компания от "студенти", набори на дядо ми, както и на клошари, дояждащи неизядените помии

Tрябва да се радваш. защото в Европата никой няма удоволствието да се храни в историко-социален музей за 0,50 евро :wink: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2006, 16:19 
В началото бе словото
Аватар

Да, но и столът на УАСГ не е най-доброто решение. Могат да готвят и по-добре!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2006, 16:58 
Пишете, о, братя
Аватар

В стола на моя университет храната наистина е вкусна така , че има и хубави столове! Недейте да слагате всички под общ знаменател.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2006, 10:08 
___
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Сподели с нас, наистина, недей само да дразниш. ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2006, 10:14 
Пишете, о, братя
Аватар

Малко далеч - Пловдивския.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2006, 14:59 
Пишеща машина
Аватар

maimunka написа:

:lol: :lol: :lol:

Ми 5 години съм ял там и...в началото беше отвратително, но постепенно с годините го стегнаха доста :wink:
Въпреки,че е по-скъпо от тука...като цяло няма съществена разлика с това,че там си е супер яко шоу и преключение да се иде на стол - "каките" и "мамчето" (т.е. лелките) много кефят и са пичове :wink:

Това за новата сграда,де...иначе централния бил по-хубав, но не съм ходил :roll:

edit: Абе кефи повече от мензата в ректората тук :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2006, 09:17 
Пишете, о, братя
Аватар

jantex написа:
maimunka написа:

:lol: :lol: :lol:

Ми 5 години съм ял там и...в началото беше отвратително, но постепенно с годините го стегнаха доста :wink:
Въпреки,че е по-скъпо от тука...като цяло няма съществена разлика с това,че там си е супер яко шоу и преключение да се иде на стол - "каките" и "мамчето" (т.е. лелките) много кефят и са пичове :wink:

Това за новата сграда,де...иначе централния бил по-хубав, но не съм ходил :roll:

edit: Абе кефи повече от мензата в ректората тук :D

Аз съм в централната сграда , а не в новата и стола си ми харесва.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2006, 09:22 
Пишете, о, братя
Аватар

Da BuzZ написа:
[quote=\\"maimunka\\"]Малко далеч - Пловдивския.

Уж каза университет, гледай къде ни прати.[/quote]
Хайде да не се обиждаме на университети, защото ако става въпрос за материална база на университети ПУ след ремонтите, които извърши слага в малкия си джоб материалната база на Софийския. Нямам спомен в СУ да има алуминиева дограма, ламинирани паркети, окачени тавани и тоалетни като в 4 звезден хотел. Вярно, че материалната база не е определяща за образованието на човек, но все пак е определяща за да се чувстваш комфортно . Някои от преподавателите са от СУ. Ако ще и в Харвард да учиш ако не учиш както трябва изхвърчаш. Всичко зависи от теб независимо дали учиш в СУ или в НБУ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 237 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Следваща