Дата и час: 19 Яну 2026, 20:10

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Иде краят на нашия любим Университет!
МнениеПубликувано на: 10 Май 2009, 18:49 
Форумозавър Рекс
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Някой може ли да ми обясни тази апокалиптична картинка:

http://www.phls.uni-sofia.bg/display.php?page=news&open_news=183&PHPSESSID=4972d8caecbb22c4d714349815737f6f

И за да не би случайно линкът да умре след няколко дни, ето съдържанието му тук:

Цитат:
08-05-2009
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

Във връзка с няколко случая, будещи тревога по отношение на сигурността на работещите и обучаващите се в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Деканското ръководство на Философски факултет на заседание на Академическия съвет на СУ постави за обсъждане и решаване на въпроси, свързани със сигурността.

Прецедентите, които се случиха само през последните два месеца, са свързани със заплаха с оръжие към студенти, зареждане на оръжие в аудитория от студент, отправяне на обидни и предизвикателни думи по служебната електронна поща към преподавател от Философски факултет.

Без да имаме намерение да създаваме или ескалираме напрежение, считаме че посочените случаи са симптоматични за случващото се в Университета, отчитайки че те са част от ставащото се в обществото.
Загрижени за сигурността на колегията в СУ, Деканското ръководство предлага на Академическия съвет (въпросите бяха поставени на заседание на АС на 29 април 2009 г.) и на Ректорското ръководство следното:

І. Предложения, които биха могли да бъдат решени на университетско ниво:

1. Да се създаде комисия, която да разработи правила за сигурността в СУ. Правилата да бъдат включени в Правилника за устройството и дейността на СУ и да бъдат подкрепени със съответни вътрешни заповеди на Ректора.
2. Да бъдат подготвени инструкции как да се реагира при екстремни ситуации от страна на работещите и обучаващите се в СУ.
3. Охранителните фирми да подсигурят охраната в блоковете с паник-бутони, свързани с МВР за реагиране в подобни ситуации.
4. Да бъдат монтирани камери за видеонаблюдение в блоковете и в околоблоковите пространства.
5. Да бъдат осигурени средства за монтиране на огради около блоковете, стопанисвани от СУ. За целта да бъдат извършени действия за съгласуване с общинските власти.

ІІ. Предложения, насочени към институциите в Р България:

1. Да бъде поискано незабавно излизане на решение на правителството за предоставяне на сградите със смесено стопанисване (бл. 1 и 2), стадион “Академик” и цялото пространство около бл. 1-4 на Софийския университет.
2. Да бъде направена промяна в градоустройствения план на София за оформяне на кампус “Изток” на СУ.

По някои от поставените въпроси Ректорското ръководство вече работи и е предприело мерки. Предстоящо е внедряването на охранителна система за достъп в Университета.
Деканското ръководство ще настоява за оформянето на кампус „Изток”.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Иде краят на нашия любим Университет!
МнениеПубликувано на: 10 Май 2009, 18:54 
Proud and Noble Man
Аватар

Нищо лошо няма в камери и охрана. В сегашния ми университет, независимо от нулевата честота на подобни инциденти, има камери във всички закрити помещения и тук-там по дървета и фасади. Както и адекватна охрана.
Ми и двете не се натрапват, даже напротив.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Май 2009, 18:56 
Форумозавър Рекс
Аватар

Аз не съм против камерите и охраната, а просто съм шокиран от това как е възможно да се случват такива неща в СУ!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Май 2009, 19:09 
Proud and Noble Man
Аватар

А, това ли. Нищо особено шокиращо, нали няма убити и ранени... все още :blackeye:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Май 2009, 22:11 
potato heart
Аватар

да на един мой колега са му насочили пистолет без особена причина....и аз не можех да повярвам... но хора с "проблеми" има на всякъде

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Май 2009, 00:21 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
дъртаците дето се пишат охрана са нашата надежда

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Май 2009, 12:23 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Както казва един много уважаван от мен преподавател: "Това място се руши. Но все още има минимална надежда то да не се превърне в летен курорт."
Mежду другото, не ми се вярва да има скорошно развитие по т. II.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Май 2009, 20:55 
Постоянно присъствие
Аватар

Е, стига бе, дедовците ни са железни. Във всеки от тях е скри един малък Брус Уилис, малък, мноооооооооого, малък. Но все пак го има. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Май 2009, 22:00 
Resurrected
Аватар

Благодарил (а): 39 пъти.
вечен студент написа:
Аз не съм против камерите и охраната, а просто съм шокиран от това как е възможно да се случват такива неща в СУ!

Мисля, че въпросният инцидент се случи по време на пролетното почистване във Философски Факултет. Докато студентите на доброволни начала боядисваха оградата до 4-ти блок, някакъв изрод им насочил пистолет, понеже там си бил паркирал колата или нещо от сорта :shock: ...

I swear I'm not the devil though you think I am...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Май 2009, 23:44 
В началото бе словото
Аватар

Blood Countess написа:
вечен студент написа:

Мисля, че въпросният инцидент се случи по време на пролетното почистване във Философски Факултет. Докато студентите на доброволни начала боядисваха оградата до 4-ти блок, някакъв изрод им насочил пистолет, понеже там си бил паркирал колата или нещо от сорта :shock: ...

УОу, явно е имал доста силни чувства към колата си .... Ето защо стават убийствата пред дискотеки и т.н. .... защото хората са станали такива неврози и при най-малкото нещо вадят оръжие .... Хип-хип-ура за нацията!

Скърцане с зъби,
и вопли, и скърби,
гняв и надежда безспир."

Carpe DieM! Credendo VIdes!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2009, 16:48 
Форумозавър Рекс
Аватар

Blood Countess написа:

Може би става дума за различни случаи. В самия текст на съобщението, се казва "няколко случая". Освен това пише за: "...зареждане на оръжие в аудитория от студент...". По закон, не само заплахата с оръжие, но и демонстративното носене и вадене на оръжие се смята за престъпление. Така че явно става масова практика да се размахват пищови в СУ.

P.S. Нищо чудно, утре някой да домъкне леко, противотанково оръжие M72 LAW с 66 мм кумулативна ракета с челен взривател или 120 мм миномет, стрелящ с осколочно-фугасни мини от стоманизиран чугун.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Май 2009, 18:28 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
В училище имах един подобен екземпляр, който се разхождаше с газов пистолет и един път го насочи към Сибила Димова, дъщеря на Димитър Димов и учител по език.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Май 2009, 02:22 
бат Данчо геврека
Аватар

с камери и без камери същата работа
чудят се само каква глупост да измислят да изкарат някой лев

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Май 2009, 16:10 
Драскач
Аватар

България просто... Не е виновен университетът толкова, макар че дори охраната в училище беше по-сериозна... Чат пат спираше да чете вестник и ни оглеждаше хах, сега - 0

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Май 2009, 21:59 
Batcaver
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Bushmen написа:
България просто... Не е виновен университетът толкова, макар че дори охраната в училище беше по-сериозна... Чат пат спираше да чете вестник и ни оглеждаше хах, сега - 0
Това само като мине някоя по-засукана ученичка, нали? :P

А аз също не съм против камерите. И няма да е зле да назначат някой и друг охранител, та ако не друго, поне да отворят още един от входовете в Ректората, а не човек да обикаля по сто часа, щото нямат достатъчно хора, които да стоят на всички входове.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща