Дата и час: 19 Яну 2026, 16:07

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Ако сме недоволни от нещо какво следва?!?!
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2005, 01:38 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Предполагам, че всеки от вас, който учи в СУ е недоволен от нещо. Аз също и то от много неща - невероятната блъсканица пред единствените 2 места за храна и пиене в северното крило на Ректората, остарялата бази и нулевите удобства за студентите в университета, гадното отношение към нас в канцеларията и безуното приемно време само от 9 до 11:30?!?!? Какъв е този абсурд не мога да го разбера. Кога СУ ще започне да уважава студентите си както е например в НБУ??
Ами ако сте нодоволни от някой преподавател какво правите?
Започвате да пишете оплаквания, доноси за някого, /скорошният случай с асистент Стоянов когото аз лично безкрайно уважавам/, мнения.....
И къде е скапаният студентски съвет? Какво му е отношението към всички тези проблеми? Защо никога не са креативни - да правят анкети сред студентите, да се ровят из мръсните игрички на преподаватели и администрация, да правят достояние дори на телевизиите малките и големи проблеми на студентите....
А какво правят те всъщност:
-завръзват "ценни" контакти с преподаватели, като в последствие нашите колеги ги ценят прекалено много по време на изпити и малко се надценяват техните знания
-участват на избори за студентски съвет - има голямо сходство с изборите за парламент - на никого не му пука, всеки мрази гадните копеленца, и гласуват 3-4 % от студентите
-уреждат с/у прари общежития
-поражда се в тях чувство на гордост,снобщина и самочувствие - естествено -ида от село мама ви мръсна моята цел е ......

Ей хора вземете се стегнете.Цял живот ви чака да сте гъзолизци - не почвайте толкова от рано а направете нещо за студентите!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2005, 01:52 
Легендарен флуудър
Аватар

ехххх....как да не се възхити човек на колегата!!!!
толкова смели ....думи....думи? абе ти нали точно казвш че като сме недоволни трябва да правим нещо??? и какво правиш ти? когато аз съм недоволен от нещо намирам начин да го преодолея или да го направя такова че да ми харесва... ти като си мързелив и чакаш нещо наготово-----sorry----няма място за готованковци!!! като критикуваш съвета---ами измисли нещо по-добро де! или любимеца ти да ти подскаже някоя "гениална" идея! или влез в Съвета и свърши нещо за нас!
думите са dust in the wind, а ти и нищо не предлагаш!
и като толкова се кефиш на НБУ /несъмнено много добър университет/ какво търсиш тука???
питаш какво следва като си недоволен, а? ОК, щом не знаеш ето ти отговора, добре известен дори на малките дечица:
когато някой е недоволен от нещо ПРАВИ НЕЩО ПО ВЪПРОСА!

не е зле да помислиш над това, вместо да чакаш феята на зъбчетата да дойде и да ти реши проблемите!

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2005, 11:34 
Гутенберг
Аватар

Е :) И аз мисля, че трябва да се прави нещо по въпроса, но също като човека от първия постинг не знам какво е точно. Липсва ми информация какви са механизмите, каква е системата в СУ да се оплачеш от нещо или да си търсиш правата. Наистина колкото и желание да имам да променя нещо, не знам какъв е редът за това. Не може просто да отидеш някъде и да вдигнеш скандал и да се размрънкаш - нали говорим за по-сериозно отношение и действие. Според мен затова пита колегата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2005, 12:09 
Легендарен флуудър
Аватар

работата е там, че не познавам и 1 човек край мен, който да е посмял да гъкне за нещо... :x :cry: Въпреки, че е имало защо...няма справедливпст... :evil: :angry2: И да се знае каква е процедурата, хората не смеят...страх ги е, че никой няма да ги чуе...и то основателно...а ако се оплачеш от преподавател ще ти направи още по-мръсно...Всички знаем какви са начините... :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2005, 20:45 
Гутенберг
Аватар

И какви са начините?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2005, 20:51 
Легендарен флуудър
Аватар

Е, КАК? Многократно явяване на един и същи изпит... :lol: :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2005, 21:03 
Гутенберг
Аватар

Друго имах предвид, но...няма значение :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2005, 23:06 
Стенограф
Аватар

ще е като в нбу когато таксите станат като в нбу :P

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2005, 11:05 
Летящите Пръсти
Аватар

got написа:
работата е там, че не познавам и 1 човек край мен, който да е посмял да гъкне за нещо... :x :cry: Въпреки, че е имало защо...няма справедливпст... :evil: :angry2: И да се знае каква е процедурата, хората не смеят...страх ги е, че никой няма да ги чуе...и то основателно...а ако се оплачеш от преподавател ще ти направи още по-мръсно...Всички знаем какви са начините... :twisted:

Значи не познаваш мен !
Горният цитат със сигурност не се отнася за някой хора !

Към човека от първия пост (а и към останалите) :

Нека не упрекваме само! Заповядайте в съвета (както направиха някой ваши колеги) и споделете проблемите си (и проблемите на останалите)

С удоволствие ще помогна.
Кажете кога ви е удобно и ще поговорим (най-малкото)

???

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2005, 11:08 
Легендарен флуудър
Аватар

Много се радвам, щом е така... :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2005, 15:23 
Летящите Пръсти
Аватар

Ta...

Кога ви е удобно.
Очаквам час и дата за среща!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2005, 15:55 
Пишете, о, братя
Аватар

Виж PARTNER, всеки си има нещо, от което не е доволен. Във моят факултет пък изобщо няма място за храна, така че ми се налага да ям в Северното крило на Ректората. Чака се, но цената си заслужава. Не казвам че работат в стола не може да бъде по-експедитивна.
Не виждам защо отношението задължително трябва да е гадно. Зависи как ти подхождаш към хората от канцеларията си. Приемното нреме в повечето случаи е недостатъчно и само сутрин, но не си мисли, че е много лесно да се работи в канцелария, и то в някой от по-големите факултети. Не мисля, че някой би ти отазалл съвет или помощ извън приемното време. Да, ще ти се скара леко, но ще ти отговори, поне с мен е така.
огато си недоволен от даден преподавател - кажи му го. ри нас дори искат да им обясним какво не ни харесва в начина им на преподаване. Ако случаят е по-друг - можеш да се обърнеш с жалба към Декана на Факултета ти - при нас имаше един преподавател, който посещаваше два 50% от лекциите, но след наша намеса, вече се обажда, за да предупреди, че ще закъснее.
СТУДЕНТСКИЯТ СЪВЕТ е в обновен състав, който вчера се събра за първи път. Не бих твърдял, че хората влезнали в състава на Общото му събрание, са точно такива, каквито ги описваш - напротив те са в по-голямата си част млади хора, амбицирани да променят дейността на Съвета, така че той да е полза на студентите и д реализира проекти, които да предотвратят пречките, за които ти говориш.
Ако някой не знае какво да прави да прочете Правилник за организацията и дейността на СУ "Св. Климент Охридски", Закон за висшето образование, Правилника на Студентски съвет, да се консултира.
Това, че не познавате хора, които да предприемат нещо е много лошо, но не се отчайватйте, вие предприемете нещо.
Възползвайте се от предложението на колегата, работете заедно със Студентски съвет, за да се уверите, че не всичко е просто илесно!
Вие трябва да направите нещо, за да се променят нещата!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2005, 23:56 
Гутенберг
Аватар

Alhimika, ето моят въпрос към теб, не е конкретен проблем, който да решаваме, а просто инфо -
Какви са задачите на СС, какво трябва да прави той. Вероятно звуча много глупаво, но наистина не ми е ясно с какво се занимава конкретно. Например, можеш ли да ми дадеш примери за неща, направени за СУ от СС в последно време, примерно последните 2-3г. Нещо конкретно. Дано не вземеш постинга ми като заяждане или нещо такова, питам, защото съм невежа по въпроса и всички тия правилници, които колегата предлага да прочета, нито ги знам къде са, нито имам време да ги изчитам и осмислям целите...е, може и да трябва, но... :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2005, 00:36 
Легендарен флуудър

partner добре дошъл в реалността на "най-елитното" учебно заведение в БГ... :P .Вече 4та година в този университет се блъскам всяко междучасие по коридорите на път към някое от заведениицата/лафките из ректората и трябва да ти кажа не очаквам да се промени нещо и за в бъдеще...Канцелариите не само при теб са с безумно работно време-така е във всеки факултет.Студентския съвет никой не го знае за какво е ...и той също не си знае функциите.Ако на последните избори са гласували и 10% от студентите значи нещо са били пияни поне 5% от тях :lol: .Да се оплакваш от преподаватели на някой...на кого бе?! :shock: Ааа сетих се-на арменския поп или радио Ереван :roll: .Белким те чуят.Абе на всеки му е през х*я :wink: -изкарвай си там сесиите минавй си годините(после и магистратура ако искаш/можеш) и си живей живота.Не се опитвай да промениш света(в случая Университета :P :D ) няма да стане :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ???
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2005, 11:24 
Пишете, о, братя
Аватар

Сома нещо много кратко ще кажа - ако на вас студентите то даден факултет не ви пука, и на ръководството няма да му пука за нищо.
Когато започнете да действата и да си търсите правата, ръковдството на факултета ще ви вземе насериозно.
Поне при нас е така!
Winyan, щом не ти се четат нормативни актове, ето страницата на Студентски съвет :arrow: http://www.uni-kalni.uni-sofia.bg :lol:

Последна промяна bvz на 08 Дек 2005, 11:47, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Не съм класиран в общежитията на 1-во класиране.Какво следва

в Студенти - АРХИВ

koteto_bori

3

885

24 Сеп 2005, 07:16

Калин Павлов - КСБВУ Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. ЕС - какво следва оттук нататък?

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в Светът

camel

50

3403

23 Авг 2008, 14:16

inaccessibility Преглежда последните мнения