|
Невероятно скапано ми е. Май ще се остава в България, щото пари за навънка няма. Напук на всичките ми сертификати и глупости. И кво да правя сега? И аз не знам. Имам чувството, че тука всичко е лишено от всякакъв смисъл, все едно се гони някакъв норматив как държавата да стане още по-прекацана. Включвам си телевизора и ми иде да го строша след н-тата простотия, която чуя. Някакви малоумници говорят празни работи и наистина, сякаш основната идея е да се умъртви тотално тая държава. Пример - последните проектозакони в здравеопазването. Еми ок, който няма пари, ще мре. Превъзходно. А пък аз да взема да отида в църквата да ми пеят за здраве, ей така, за всеки случай ... пък да се оставим в ръцете на шанса. Ама мани го здравето, който оцелял, оцелял, пак ще си е в кочинката. А аз ся кво да правя? Трябва да си избирам кво да уча. И кво да избера? Имам чувството, че тука половината студенти ходят да отбиват номера, а другите, които все пак стават за нещо, си остават супер разочаровани от цялата схема с преподаватели, начин на обучение и реализация. От всичко, което съм изчела в тоя форум, ми се струва, че проблемите са налице и са немалки, обаче някак всички ги приемат и се примиряват, щото нищо не може да се направи. Едно време с разбитите кенефи в даскало, след тва с липсата на ниво във висшето образование. Всъщност, кенефите не ми правят особено впечатление, обаче е меко казано тъжно да се примиря с факта, че животът ми ще бъде доста прецакан заради някакви тотални олигота, които по няква кофти съдба са ми сънародници или завися от тях. Дърти комуняги и мутри. И някой многознайко сега ще изскочи да ми каже как сама мога да си наредя живота тука и бля бля бля. Да, ама не. Мене тая среда ми действа демотивирашо, депресиращо и отчайващо, а реално нищо не бих могла да направя. Една птичка пролет не прави. Или да взема назаем костюмчето на онова болно момиче, Супер Бианка, и да намеля всичките мутри и политици, и всичките „благородни медийни личности, събиращи средства за болните” в така актуалните предавания? Ей ..... му, няма как да стане тая работа. Тука май трябва и аз да се кротна и да се приобщя към масовото примирение. Страх ме е. Страх ме е, че един ден и аз може да хвана левкемия и държавата нищо няма да направи за мен. Нищо, освен да вземе парите, дето ги нямам. А тия предавания са пълен цирк. Както и да е. Моля ви се ... ама много ви се моля, кажете ми нещо ... кажете ми, че унито не е пълен фейл, кажете ми че има смисъл. Боже, прося си от хората да ме лъжат. И все пак, тъй като се е видяло, че друга алтернатива нямам, щото другите унита са още по-голяма смешка, някакси имам нужда да намеря някакъв мизерен смисъл. И като няма кво друго, ще трябва да запиша журналистика, по метода на изключването. Не че си горя от желание да ходя да интервюирам простаци и парвенюта. Очаквам си и доста наредби, все пак български форум – кажеш нещо, изяждат те с парцалите. Е тва много го мразя, целия манталитет. Класната ми беше изцепила : „Ми то в Бг всичко е фолкаджийско ... ама какво от това?” За първата част съм съгласна, щото почти всичките ми познати си падат чалгаджии по душа, но определено има МНОГО неша, които произтичат от това ... и все са кофти. И ми се струва, че някои хора живеят ей така, колкото да минава ... до поредната петък/събота вечер, в която ще се умъртвят от алкохол и възвишената лирика на Преслава/Галена/Малина/Ягодка/Къпина. Айде със здраве и евала, че прочетохте романа.
|