|
Много ми е интересно каква част от студентите са запознати с тази нова възможност на програма Еразъм. Програма Еразъм предлага финансиране под формата на стипендия за студенти, които отиват на професионален стаж (по специалността) в някоя от държавите от ЕС като стажът трябва да е минимум три месеца, за да бъде отпусната стипендията. Също ми е интересно да разбера дали хората знаят, че това не важи все още за студенти на СУ, тъй като университетът не е подписал някаква разширена харта Еразъм, която е условие, за да тръгне програмата и за студентите, записани в СУ. Това финансиране по Еразъм за стажове вече се предлага в Техническия, в Икономическия във Варна ...(за тези знам със сигурност), но и в много др. университети като ПУ,ВТУ и т.н. Естествено от Алма Матер пак или спят, или са заблеяни или има някоя абсурдна административна пречка да се подпише това чудо..... Резултатът е, че студентите в СУ пак са ощетени..... Незнам за вас, но на мен ми писна този университет с уж "голямо" име и престиж да ме прецаква по какъв ли не начин. СУ все повече се превръща във въздух под налягане и лежи на стари лаври... Просто се втрещих като ми заявиха, че студенти от Су не могат да се възползват от тази възможност.....
|