Дата и час: 16 Яну 2026, 14:43

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Студенти с деца
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 10:57 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 25 пъти.
Здравейте, колеги! Предполагам, че тези като мен са малко, но все пак вероятно не съм единствената студентка с дете. Реших да пусна тази тема, защото за пореден път се сблъсквам с дискриминацията в СУ и този път чашата преля. Обучавам се в редовна форма, семейна съм и имам две деца. Никога не съм просила съжаление или съчувствие, ходя редовно на лекции и се старая да се възползвам от възможностите, които ми предлага избраната от мен специалност. НО! Миналия месец ми потрябва уверение, в което многоуважаваните ни касиерки да отбележат в дали и в кои месеци съм взимала стипендия, което уверение да послужи пред Социално подпомагане. Оказа се, че от многобройните касиерки само една е тази, която се занимава с конкретната информация, но е заета с кандидатстудентската кампания. ОК. Отидох няколко дни по-късно, както ми казаха колежките й. Оказа се, че жената е вече в отпуск и не се знае до кога ще отсъства (тоест знае се, но няма да ми кажат). НИКОЯ ОТ ДЕСЕТКИТЕ КАСИЕРКИ НЕ МОЖЕ ДА МИ УДАРИ ПЕЧАТ НА УВЕРЕНИЕТО, като по този начин аз губя детските си надбавки за неизвестен период от време (докато тя не се върне за да ми го издаде), а сме 4 души на една заплата + въпросните надбавки. Днес отивам отново до СУ и ще пусна жалба. Ако трябва ще заведа и гражданско дело. Неколкократно съм търсила подобна тема из форума, но или аз не мога да попадна на нея, или просто няма такава. Та затова реших да пусна тази. Поздрави за всички!

ПП. Не съм от София..., т.е. и разкарването ми е доста...

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Студенти с деца
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 15:43 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
Е от социалните изрично ли изискват да е подчертано в това уверение :scratch: Би трябвало да можеш да минеш със стандартно уверение,просто напиши съответната дирекция в полето "Да послужи пред" 8) А и от социалните не трябва да ти спират детските,отпускат ти ги за децата,а и дохода на семейството определено не надвишава изисквания 8) Просто от социалните обичат да разкарват и ако могат да спестят пари на държавата,особено в провинцията положението е много зле,човек не си ли знае правата,могат да го изработят както си поискат :? А тази стипендия я получаваш за себе си,детските ги отпускат за децата

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 16:40 
Гутенберг
Аватар

Благодарил (а): 193 пъти.
мда... това пък колко пъти съм го чувал.. редовното им оправдание "колежката дето се занимава с това я няма"...
Сритай ги да се размърдат малко, мързи ги в червата от тая жега... как така една може да удари печата другите седат в трици...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 17:18 
В началото бе словото
Аватар

annincee написа:
Е от социалните изрично ли изискват да е подчертано в това уверение :scratch: Би трябвало да можеш да минеш със стандартно уверение,просто напиши съответната дирекция в полето "Да послужи пред" 8) А и от социалните не трябва да ти спират детските,отпускат ти ги за децата,а и дохода на семейството определено не надвишава изисквания 8) Просто от социалните обичат да разкарват и ако могат да спестят пари на държавата,особено в провинцията положението е много зле,човек не си ли знае правата,могат да го изработят както си поискат :? А тази стипендия я получаваш за себе си,детските ги отпускат за децата

В Социално подпомагане явно вече имат опит с такива случаи, защото още миналата седмица,когато разбрах, че ще ме разиграват, извадих уверение от Учебен отдел, удостоверяващо, че съм студентка редовно с непрекъснати права, но това не им вършело работа... Интересувал ги доходът.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 17:20 
В началото бе словото
Аватар

slighter написа:
мда... това пък колко пъти съм го чувал.. редовното им оправдание "колежката дето се занимава с това я няма"...
Сритай ги да се размърдат малко, мързи ги в червата от тая жега... как така една може да удари печата другите седат в трици...

УРА ЗА ГОСПОДИН ГЛАВНИЯ СЧЕТОВОДИТЕЛ!!! След като се обърнах и към него и горе споменах, че той ме праща изведнъж се оказа, че могло, разбираш ли...! И същата госпожа, дето не могла да върши на колежката си работата ми изготви уверението!!! За близо час, но все пак в срок!!! Урааааааа!!! Има и съвестни хора на тоя свят!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 23:04 
Вазов
Аватар

Благодарил (а): 269 пъти.
Не е честно да се разкарват хората така. Да се разиграват също. Детските нямаше да ти ги изплатят със задна дата, а служителката щеше да е доволна, че не се е занимавала с теб... никак не е честно! :(

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2012, 01:07 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
Велика държава-всичко срещу гражданина :) Добре,че този случай е приключил бързо и успешно :cheers:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2012, 09:37 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 7 пъти.
Добре,че поне сега си се оправила.
Отвратителна работа са тези в администрацията.
Сестра ми не учи в СУ,а в МУ и преди няколко месеца роди.Да не ви казвам какви одисеи бяха с еднократната помощ за студенти при раждане.
Почти до последно даже мислеше,че няма право,защото така и бяха казали в МУ и гламавата счетоводителка на зет ми.
И накрая за 2 седмици набързо оправиха всичко.
А да не споменавам,че детето е на 3 месеца и още не са и превели помоща....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2012, 16:34 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
СУ отпуска социална стипендия на студент с дете под 6 навършени години и стипендията е целогодишна, тоест 12 месечна.
Освен това съм чувала, че за студенти, които са финансово затруднени, но не спадат в упоменатите графи за стипендиите има възможност за индивидуално отпускане на стипендия, тоест подават молба и на факултетен или не знам точно какъв съвет се решава дали да се отпуснат $ за конкретния случай.
Не съм сигурна какъв е точният ред, защото не съм опитвала да се ползвам от такъв род стипендии, но мисля, че има някакви варианти...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2012, 16:51 
Форумно зомби
Аватар

Благодарил (а): 739 пъти.
Имаш моите съчувствия за всичките тия нерви. Наистина е безобразие това, което се случва в университета... Поне хората с деца да се ползват с някакви привилегии и да им се улесни тоя процес...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ]