chriiss написа:
Здравейте, не знам дали това е точният раздел, но е най - подходящият , който намерих. Та, дали е възможно да кандидатствам с оценките от матурата (История и БЕЛ) , вместо с тези от дипломата, тъй като не мисля, че ще са достатъчни. А и четох нещо за предварителен изпит през май месец, на който ако се изкара оценка 6, веднага те приемат в университета. Ще се радвам някой да ми разясни тези въпроси.
Ако държиш матура по История и БЕЛ, щеш не щеш ще кандидатстваш с тях, защото оценките от тях се взимат като балообразуващи. Тоест по БЕЛ задължително държиш, така че ти остава историята. Има предварителни изпити през април и за да участваш в класиране, трябва да си получил положителни оценки и по двата. Ако изкараш 6-ци и на двата - История и БЕЛ (не знам веднъж на колко години се случва) е логично да те приемат, но пак ще си чакаш класирането. Няма такива правила - с 6-ца там или тук те приемат автоматично. Тази година балът за тази специалност буквално се срина, така че можеш да приемеш за митове и легенди историите за много учене и напрягане, за да влезеш в нея. Надявам се да съм бил полезен.