Дата и час: 19 Яну 2026, 16:56

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: изпит по испански
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 01:39 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
може ли някой да ми каже с каква трудност е бил изпитът по испански?уча ж езикова гимназия испански и не знам дали ще ми е достатаъчна подготовката,която имам!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 03:47 
Tick Tick Tick
Аватар

Благодарил (а): 423 пъти.
Не не е достатъчна,гледаш програмата за изпита и се готвиш по програмата както намериш за добре,било то с частни уроци или самосотятелно като се набляга само на упоменатитие компоненти.Това че учиш в езикова абсолютно ама абсолютно никакво значение няма :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 08:01 
В началото бе словото
Аватар

Отиваш на DELE superior Ноември месец и ако го изкараш, значи може и да имаш 5.0 + на изпита, ако продължиш да се готвиш.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2006, 23:17 
В началото бе словото
Аватар

Тази година изпита беше яко труден, с цяла година уроци и пробни изпити не под 4 при преподавател в СУ изкарах 3.55 с което обаче влизам и Европеистика и Испанска филология! Да ти кажа, прецених, че езиците(паралелно с английския)винаги ще ги уча и ще ми трябват но не на университетско ниво! За това записах Социология и не съжелявам! успех е здрави нерви догодина! От мен да знаеш не се захващтай с географияр по добре история! Туризъм ме приеха в Унсс с 3 а моя приятека с 5 по Гео абсолютно нищо!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2006, 14:30 
В началото бе словото
Аватар

Хмм... нормално е изпитът по испански в СУ да е труден. И на мен ми се стори така, въпреки че изкарах отлична оценка. Ако си учите стабилно испанския в езиковата гимназия не само в последната година, ами през всичките 5, нещата трябва да са ви стабилни. Общо взето за барометър на знанията може да се смята олимпиадата. Който е постигал поне втори кръг там, значи е добре. Който е стигал до третия, още по - добре :lol: Така че според мен и самоподготовката е вариант в случай, че сте учили в испанска езикова гимназия. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2006, 08:01 
В началото бе словото
Аватар

Олимпиадите по испански са си сито ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2006, 11:44 
В началото бе словото
Аватар

абе тоя изпит наистина си е :shock:
а това, че ако имаш деле супериор, автоматично означава, че ще имаш и добра оценка на изпита в СУ не е баш така. Казвам това от гледна точка на това, че двата изпита са доста различни. В делето няма диктовка, има устен изпит. По мое време на изпита в СУ имаше и доста важно упражнение с българска граматика, което потопи доста хора, макар че си казваха:"Български, няма проблем!!!".
Лично на мен подготовката в училище никога не ми е била достатъчна. Но това може би се дължи и на това, че две години нямахме учител по испански :D :D :D
С други думи, тва дето искам да кажа е, че си трябва целенасочена подготовка върху изискваните елементи :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2006, 04:34 
В началото бе словото
Аватар

Като ниво на трудност ... бе да речем, че ако връзваш 5-6 в училище без допълнителни уроци, ще имаш 3 :-) Ако се готвиш яко (и успееш да стигнеш до 3ти кръг на олимпиадата) , и повече ще имаш :-) Има много уловки , и диктовката е ужасна обикновено , а тя е доста решаваща. Особено ако някой "специален" мънкащ преподавател я чете :-) Аз съм испанска филология, ако случайно това ти е целта (не вярвам) и 3-4 ти стига :-) Успех !

-=In Omnia Paratus=-

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2006, 17:49 
Драскач
Аватар

Ами.... изпитите (особено тези по чужд език) са си доста субективно нещо. И аз тази година кандидатствах с испански и по мое скромно мнение изпитът не е труден. Дори сравнен с олимпиадите, на които 5 години съм била редовен посетител кога на два, кога на три кръга, мога да твърдя, че ми се струва доста по-лесен :?
Като гледам повечето от горните постове, имам чувството, че този изпит е адски труден и е голяма мъка да се захващаш с него.... :shock:
От личен опит знам, че високата оценка на изпита по испански се постига със системно учене през петте гогини в гимназията, но разбира се е много важно и да се занимаваш допълнително....Аз съм малко субективна, защото за мен ученето по испански никога не е било нещо неприятно и вършено по задължение- напротив. Имам оценка малко над 5 и не бях доволна от себе си, може би защото на курса към СУ, който посещавах имах по-високи оценки на по-трудните пробни теми......но все пак изпитът си е изпит-има голяма доза притеснение и късмет. :)
Успех на всички, които тази година ще минат по "неведомите пътища" на кандидатстудентската кампания в СУ! 8) :D 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2006, 16:28 
В началото бе словото
Аватар

И аз да повторя и потретя пък дано те убедим - лексика, граматика и доста книжки с упражнения. Самоподготовката, поне по испански, е напълно достатъчна, за да ти изкара отличната оценка. Не че аз я изкарах, но аз и не съм учила. Имам обаче достатъчно светли примери :roll: О, и задължително се пробвай на олимпиадата, поне да си наясно какво .... не ти е ясно 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2006, 16:38 
В началото бе словото
Аватар

Xpucu написа:
Като ниво на трудност ... бе да речем, че ако връзваш 5-6 в училище без допълнителни уроци, ще имаш 3 :-) Ако се готвиш яко (и успееш да стигнеш до 3ти кръг на олимпиадата) , и повече ще имаш :-) Има много уловки , и диктовката е ужасна обикновено , а тя е доста решаваща. Особено ако някой "специален" мънкащ преподавател я чете :-) Аз съм испанска филология, ако случайно това ти е целта (не вярвам) и 3-4 ти стига :-) Успех !

:? Аз пък като хванех шестицата в училище стигах и до трети кръг на олимпиадата. И не бях изключение :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]