Дата и час: 18 Яну 2026, 17:46

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Недостатъчно кредити...
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2006, 19:56 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Така, имам въпрос, на който явно в отдел студенти и в катедрата ми не може да ми се отговори. Уча във ФКНФ, завърших 1ви курс, имам курсовите, успешно съм положила всичките си изпити, освен 2. До тук добре. Обаче имам предмет, който се води с т.о. , но аз такава нямам , защото доцентката реши да сформира колоквиум накрая (по - лесно й било) Хубаво, явих се (датата беше на деня, преди да замина на студентска бригада) и се бях подготвила (знаех поне за 5, тоест по нейните критерии щях да имам желаната 3ка) . В момента, в който пожелах да бъда изпитана, тя ми заяви, че нямало да ме изпита, тъй като "нямам достатъчно присъствие на лекциите й" ( Извинете ме , доколкото съм информирана ние сме с кредити , не със заверки...) . Обясних й ситуацията , и й казах, че не я моля да ми подари оценка, а просто да ме изпита , заедно с останалите и да ме оцени въз основа на знанията ми. Тя ми каза, да съм отидела да говоря с нея следващия петък (опаа, аз заминавам). След като й го казах, тя заяви, че не я интересувало, и да напусна ...
Проблема е , че на практика имам само 2 невзети изпита, и ще мога да запиша, но когато към тях се прибави и невзетия кредит от нейния предмет, не ми е ясно какво се случва ... въпросът е : имам ли шанс да запиша 2ри курс ?

-=In Omnia Paratus=-

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2006, 20:00 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Шмъ прощаваш, ама нищо не разбрах. Това последното се явява като трети невзет ли?! Ако е така - вземи си някой от другите два и си запиши спокойно, а тези ще ги оправиш :roll: И друг път си ходи на лекции и не ходи по бригади 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2006, 10:07 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

хахаха, нареди я :thumbright: Аз горе-долу разбрах проблема, но не знам какво да те посъветвам, хриси :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2006, 19:54 
Аватар

Офтопик :
Juliana написа:
хахаха, нареди я :thumbright:

12253463467 пъти сме повтаряли,че в СУ правят всичко възможно да не ходиш по бригади и да те прецакват. Друг е въпросът,че според мен бригадите са пълни глупости, но всеки да си прави каквото иска:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 01:20 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Крематори, за жалост си права :( и аз съм чувала така, че се гаднярят, не ти дават да си изтеглиш изпитите, за да идеш на бригада :( За мен това е болна тема, защото искам догодина да ида на бригада. и бтв ще ми бъде интересно и полезно ако някой препатил сподели опит как се е справил със СУ и системата му, за да иде на бригада.
Що се отнася до бригадата сама по себе си, всеки има лично свое мнение по въпроса. За едни тя е начин да упражнят и усъвършенстват определен чужд език, други поддържат принципа "Гъз път да види" ( с извинение за израза :oops: ), трети я възприемат като своего рода предизвикателство, дори изпитание и прочие. Ако трябва да говорим за пари : Примерно ако си намериш добра работа на морето за 1 лято можеш да изкараш повече пари, от колкото ако си бил на бригада. Дръг е въпросът, че за да заминеш на бригада ти трябва солиден начален капитал. първите месеци работиш само, за да си избиеш парите. А ако си в България - отиваш, бачкаш си :) евритинг из алллл райт :)
Ето защо лично мое убеждение е, че парите в този случай, не трябва да са определящи! Има мн. други аргументи ЗА бригада...както и против... :) Във всички случаи това е един шанс да разнообразиш ежедневието си, да видиш нещо различно .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2006, 04:14 
В началото бе словото
Аватар

Мисля, че не поисках мнение за бригадата ... ( Междодругото , прекарвам страхотно лято в момента, тук , в САЩ)

И , Crematory, да, като 3ти невзет се явява.
На поправителна сесия НЯМА начин да отида и да взема един от невзетите , така че въпроса ми е - мога ли да запиша и да си взема изпитите по време на годината по някакъв начин ?

-=In Omnia Paratus=-

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2006, 08:40 
Аватар

Ами зависи кой факултет си - може и да те пуснат с молба до декана, но тази молба пак мисля,че трябва да я подадеш преди започването на учебната година, така че няма как да стане.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2006, 13:59 
Легендарен флуудър
Аватар

Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
може, стига да не са повече от два

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2006, 15:56 
В началото бе словото
Аватар

При повече от два невзети се подава молба. В моя факултет (ХФ) при повече от два молбата не се уважава;) (поне на една колежка не й я уважиха), също така при нас съществува и ликвидационна сесия, която е седмица или две след започване на учебната година, седмица в която също може да се явиш на поправителен изпит... Но при теб не знам как е. Имам чувството че за всеки факултет е различно... Успех!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2006, 16:40 
Легендарен флуудър
Аватар

Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
в ЮФ записаш с два изпита, понякога не правят въобще проблем, като говорим само за задължителните изпити, изибраемите не се броят. ликвидацията е април. ако не го вземеш и тогава, оставаш пак за юли...

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ]