|
Жоро, аз викам да спреш да си налагаш мнението, а? Сериозно, понякога ти се дразня на приказките. Това, че ти си избрал нещо и то ти харесва, не означава, че е най-доброто. Писна ми да се разправям с ей такива. После що не харесвам ПРите. Щото носовете ви са в небето и сте претенциозни като разглезена госпожичка. Прощавай, че ти го казвам, макар че едва ли ще те заболи от това. То нашето мнение, журналистическото, едва ли има някакво значение. Нали вие сте най.
Така. Ако станеш ПР, можеш да изкарваш много пари. Не е сигурно, но е възможно - само че никой няма да ти ги даде само заради "титлата" ПР. И тая работа иска блъскане, нерви и, вероятно, талант. Плюс това, ако си наистина добър, никога няма да станеш известен. Или поне не би трябвало.
Можеш да станеш и журналист като Карбовски, който е относително млад, наложил се е отпреди -амнайсет години и бичи 5-цифрени суми на месец. А може да пишеш и в някой посредствен вестник и да се оплакваш, че те ползват само за стойка за микрофон. Зависи от борбеността и таланта ти, от решимостта ти да успееш и пробивността. Това е общото между двете професии (и не само между тях).
Колкото до моята реализация - аз ще пиша, в това съм сигурна. Едва ли ще бъде като журналист, но причините за това не са нито в самата професия, нито във ФЖМК. Всичките ми колеги работят по специалността и не съм чула да се оплакват от заплащането, ако това ти е зорът.
Просто имам по-добра алтернатива за самата мен и смятам, че ще бъда по-щастлива, ако се занимавам с нея. Но! ФЖМК ми даде прекрасни години, много истински хора около мен, които ценя, знания, които не бих могла да придобия другаде, възпита у мен умения и качества. Така че - смело, това е мястото. Колкото до специалността - ти се решаваш какво те влече. Само не се предоверявай на "последни инстанции", фанатизирани относно онова, което (си мислят, че) правят.
...който го е прочел това, евалла...
_________________ "Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
|