Дата и час: 19 Яну 2026, 10:35

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Info za BG pravo
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2007, 16:11 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Zdr kolegi!
Az syshto u4a pravo no ne v BG. Sledvam UK i Frensko pravo, skoro shte polu4a ediniq Bachelor i est zapocvam da se zamislqm kyde da rabotq.
Prosto iskam da vi pomolia, ako imate svobodno vreme da mi pishete dali si struva daje da mislq da rabotq v BG. Est ot gledna to4ka na zaplashtaneo - izboryt e lesen... vse pak parite ne sa vsicko i mn bih se radval ako mojete da mi pishete kakvi planove imate za sled kato zavyrshite.
Misla 4e izbora ne e mn truden, no vse pak edno mnenie v pove4e nikoga ne vredi:)
Blagodaria v ipredvaritelno!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2007, 18:46 
Пишете, о, братя

1-во - в този форум се пише на кирилица!!!
2-ро - къде го учиш това англииско-френско право - в Испания или може би в Италия?
3-то - какво очакваш да работиш с БАКАЛАВЪРСКА степен по чуждо право в България?
4-то - какво прави изборът ти толкова труден, след като от гледна точка на заплащането и професионалното развитие ти е ясно? Какво друго имаш предвид?
5-то - това е моето мнение - намери си чужда фирма, която да те вземе на работа, да ти плаща "западна" заплата и да те прати да работиш в офиса си в България и си харчи парите тук и прави каквото искаш.
С БАКАЛАВЪРСКА степен по Английско/Френско право в България си едно голямо НИЩО, а на запад си едно малко НИЩО! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2007, 21:43 
Outta Time
Аватар

чуждо право не е прибожимо в България

или с 3 думи ако дойдеш тук - ЩЕ СИ БЕЗРАБОТЕН

остават често неосъществени."
Of Mice and Men

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2007, 23:50 
Летописец Виртуоз
Аватар

Бавария... за теб поне знам, че не си запознат достатъчно с нещата... България е към семейството на Континенталното право... Освен това говорим и за Европейско право... За общо законодателство /не че сега не е достатъчно уеднаквено и близко/...

Бих ти препоръчал да специализираш в чужбина, за да има по-голяма тежест дипломата ти /наистина бакалавър тук няма да бъде възприето толкова добре от юристите/. Лошото е, че повечето български юристи не са наясно с качестово на образованието в определени западни университети, поради което предпочитат завършилите СУ... Естествено, познанията ти ще са ти от голяма полза, особено с оглед на евроинтеграцията и във връзка със сделки с клиенти от страните от прецедентното право. Затова пък вече се появяват големи сериозни компании, които вероятно ще оценят качествата ти... Друг е въпросът дали тези компании са ръководени от българи и хора с нашенски манталитет, или йерархията не се засяга от фактори като шуро-баджанащина и страх от показ на некомпетентност... Просто ако си човек-кариерист България според мен не е страната, в която трябва да работиш... просто други са преимуществата тук :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2007, 23:53 
От дъжд на вятър
Аватар

Привет LordBingham

Темата ти привлече вниманието ми, тъй като до скоро и аз бях изправена пред подобна дилема. За разлика от теб обаче, аз тепърва навлизам в правото:) Следвах една година в Австрия. През цялата година обаче, се оказа че ми е невъзможно да свикна и да се адаптирам. Убедена съм, знаеш как е. Семейство, приятели, родното място най-малкото.. Като алтернативен вариант, мислех да завърша образованието си там, след което да се прибера отново в БГ. Надеждата ми бе в това че качеството на обучение там е на много по високо ниво и че чуждата диплома има по голяма тежест. Да, но не се оказах права. След евентуалното ти завръщане в бг ти предстоят много държавни изпити за да ти признаят дипломата. Освен това, предвид цялото чуждо законодателство което си изучавал, тук едва ли ще намериш адекватна позиция на която да бъдеш конкурентноспособен. Вариант е наистина чужда фирма да те изпрати в бг. Дори бих казала много добър вариант. Ако успееш, чудесно. В противен случай... е трудничко. Идеята да завършиш тук и да специализираш в чужбина вече е перфектното решение. Много хора около мен ме посъветваха именно това.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ]