Дата и час: 19 Яну 2026, 18:36

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 102 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Втора специалност 2
МнениеПубликувано на: 17 Юни 2007, 17:19 
Овчи пастет
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте!Имам едно въпросче :) Може и да го помислите за странно от страна на кандидат-студентка, но за мен лично е от значение :) Как стои въпросът със записването след време в СУ на втора специалност?Имам предвид,както аз сега кандидатствам с математика и се моля за Публична администрация,ще мога ли да запиша например Журналистика след време(изпитите са БЕЛ и разни специалнизирани за кандидат-студентите), ако по-горните две условия са изпълнени, или ще трябва да се ява сега това лято и на други изпити:) Мерси много :)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юни 2007, 17:41 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Ако нямаш издържан приемем изпит за дадената специалност, не можеш да я запишеш като втора.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юни 2007, 17:43 
Овчи пастет
Аватар

Ясно!Мерси много :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юни 2007, 18:55 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Във ФЖМК не се предлага обучение като втора специалност, така че журналистиката отпада като опция. Същото важи и за ПР и книгоиздаване, съжалявам, че ще те разочаровам. Няма значение дали си издържала изпитите, или не.
Не знам да има изгледи това скоро да се промени.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юни 2007, 22:33 
Овчи пастет
Аватар

Търговецът на кристал написа:
Във ФЖМК не се предлага обучение като втора специалност, така че журналистиката отпада като опция. Същото важи и за ПР и книгоиздаване, съжалявам, че ще те разочаровам. Няма значение дали си издържала изпитите, или не.
Не знам да има изгледи това скоро да се промени.

Благодаря ти много за инфото.Аз питах по принцип и дадох журналистиката като пример,но това,което казваш,не го знаех.Мерси още един път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 05:12 
My kinda heaven
Аватар

Няма проблем. С ПА по принцип не може да запишеш и Право или МО, също тия най-търсените филологии, като Скандинавистиката и Японистиката, например. Но от мен да го знаеш - изобщо не обмисляй вариант за филология като втора специалност...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 08:23 
Овчи пастет
Аватар

Няма проблем. С ПА по принцип не може да запишеш и Право или МО, също тия най-търсените филологии, като Скандинавистиката и Японистиката, например. Но от мен да го знаеш - изобщо не обмисляй вариант за филология като втора специалност...

Оооооо,аз филология не искам,но добре тогава,с ПА аз какво могада запиша 2 специалност

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 12:07 
Тhe regular one
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Ама ти вече и първата специалност си знаеш. И какво искаш да работиш след като завършиш ПА? Знаеш ли с какво се занимават тези специалисти.
И защо ти е втора специалност, ако ще учиш нещо толкова ... престижно?
А не те ли е страх, че много хора се редят за ПА и че все пак може да не те приемат?
Ами, ако не ти хареса и решиш да се местиш още след първата година?
А какво ще се случи, ако примерно трябва да търсиш работа и не можеш да ходиш на лекции.. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 15:09 
Овчи пастет
Аватар

Еееееее какво ме нападна :( Аз просто питам,интересувм се!Не съм казала,че съм влязла или нещо подобно!Просто исках да имам информация :shock: :shock: :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 15:33 
Тhe regular one
Аватар

Е, и аз само питам де. И аз се интересувам, какво си мислиш? :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 16:03 
My kinda heaven
Аватар

Такаааам... Първо, да кажа на кака Фреджайл, че и аз така като lo_flo си имах идея за първата специалност, в моя случай - английска филология, защото литературата я бях отписала генерално. То пък стана така, че Смирненски и Любо Стойков (основно първият) ме избраха. Така че, деца, няма лошо в сметките, само знайте, че трябва да имате и резервни варианти - заради кръчмаря, сеш'те се.
За втората специалност. Ако изключим всички филологии, в общи линии остават всички специалности от Философски факултет, където даже май ще си с приоритет, защото евентуално, ще си там - социология, философия.... ъъъъ... психологията май не я предлагат. Също може и политология, от Стопанския факултет са ограничени, но едва ли ще те интересуват. Ако си държала изпит по история, може и история, културология, европеистика (ще са ти полезни с ПА, особено последната)... Друго... богословие, но трябва да си изкарал изпитите; педагогиките май всичките, но не те съветвам. Май това са. Във ФМИ, ФзФ и БФ не знам как са нещата, но те са със специални изпити и едва ли те интересуват. Тая година като излязат "офертите", ще ти ги пиша конкретно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 18:00 
Пишете, о, братя
Аватар

За втора специалност не се държат изпити отделно, нали? Взимат се предвид кандидатсудентските или греша?(ако и в 2те сп4ециалности се влиза с един и същи изпит)
А,ако имаш невзет изпит не можеш да кандидатстваш за 2 специалност, нали?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 18:09 
My kinda heaven
Аватар

Трябва ти положителна оценка на кандидатстудентските изпити за специалността (т.е. 3). Освен това ти трябва висок успех в първата ти специалност, тъй като има отпуснати определени бройки и участваш в класиране, наравно с другите мераклии, а с това автоматично пада възможността за невзет изпит.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 22:28 
Овчи пастет
Аватар

Такаааам... Първо, да кажа на кака Фреджайл, че и аз така като lo_flo си имах идея за първата специалност, в моя случай - английска филология, защото литературата я бях отписала генерално. То пък стана така, че Смирненски и Любо Стойков (основно първият) ме избраха. Така че, деца, няма лошо в сметките, само знайте, че трябва да имате и резервни варианти - заради кръчмаря, сеш'те се.
За втората специалност. Ако изключим всички филологии, в общи линии остават всички специалности от Философски факултет, където даже май ще си с приоритет, защото евентуално, ще си там - социология, философия.... ъъъъ... психологията май не я предлагат. Също може и политология, от Стопанския факултет са ограничени, но едва ли ще те интересуват. Ако си държала изпит по история, може и история, културология, европеистика (ще са ти полезни с ПА, особено последната)... Друго... богословие, но трябва да си изкарал изпитите; педагогиките май всичките, но не те съветвам. Май това са. Във ФМИ, ФзФ и БФ не знам как са нещата, но те са със специални изпити и едва ли те интересуват. Тая година като излязат "офертите", ще ти ги пиша конкретно.

Добре де,но нали европеистиката е и с английски,това означава ли,че освен история трябва да отида и на англ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 23:14 
Тhe regular one
Аватар

Такаааам... Първо, да кажа на кака Фреджайл, че и аз така като lo_flo си имах идея за първата специалност, в моя случай - английска филология, защото литературата я бях отписала генерално. То пък стана така, че Смирненски и Любо Стойков (основно първият) ме избраха. Така че, деца, няма лошо в сметките, само знайте, че трябва да имате и резервни варианти - заради кръчмаря, сеш'те се
.

И при мен така :) Съгласна съм за сметките - и аз си правя сметки за втора специалност политология, ама... нещо не знам дали ще ми се отвори парашутът.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 102 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща