|
Да, аз благодаря за въпроса. Надявам се наистина да заинтригуваме повече хора към тази дейност. Аз мога да изкажа своето мнение, но аз имам много високо самочувствие, за съжаление, и може други хора да не се чувстват по същия начин като влязат в тази програма, така че ги съветвам да я пречупват през собствения си опит.
Аз като влязох, бях написала своя книга или бях в процес на завършването й и очаквах да ми я публикуват там или да ми помогнат с публикуването й, но това не се случи, но слава богу аз си намерих издател, за което съм изключително благодарна на обстоятелствата.
Това изобщо не значи, че не научих нищо от там. Писали са ми ниски оценки, за което не ги обвинявам. Сигурно и аз бих била озлобена при подобна обстановка, но това сигурно не е полезна информация.
Значи всички в курса сме платено обучение и заплащаме по 400 лева на семестър. Наричат ни "неспециалисти", за това пък са по-либерални при приема. Може да не сте завършили бакалавър по книгоиздаване.
Преподавателите са доста неопитни. Бих искала да използвам английската дума с най добро чувство и в най-добър смисъл, "sheltered", с други думи работили са в БАН или в НХГ или в министерството преди това. Тези, които са работили в министерство преди това, според мен, са по-добри от останалите, но това е лично мое мнение. Има много жени преподаватели и студенти.
В типичен български стил не се позволява на студентите да участват в занятията, което вярвам, че си има своите причини въз основа на предишния опит на преподавателите.
Общо взето, аз съм доволна и бих работила там с найпголямо удоволствие, но за учене не знам. Просто, за мен беше доста трудно да науча нещо от преподавателите.
Книгоиздаването е все още доста затворена индустрия в България и е за препоръчане създаването на собствено издателство, чрез регистрация в съда и прочее оформяне на документи, вместо да се пробива в съществуващите издателства, което според мен е почти невъзможно.
С други думи, хубаво е, че ме приеха. Ще понеса тройките и четворките. И така.
Предметите, са отразени в каталога за магистрите,който се очаква след 10ти септември. Общо взето, по пет предмета на семестър, но спорта не се реализира като предмет за мое съжаление. Учи се кратката история на индустрията, така наречената социология, свързана със социологически проучвания на потенциалните купувачи, световно книгоиздаване и прочее, може да ги препиша по-късно от каталога, аз го имам.
Аз наистина не съм критерий за оценка така да се каже. Останалите са доста социлизирани, така че може да се реализират по различен начин.
_________________ Може да исках да съм Преподавател, но съм Студент. You know that i'm no good. 
Ейми http://www.youtube.com/watch?v=dewtCShee04
http://www.youtube.com/watch?v=HFVM5pVT ... re=related
|