Дата и час: 16 Яну 2026, 15:26

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Въпрос относно Еразъм
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2012, 15:42 
Magnolia
Аватар

Благодарил (а): 374 пъти.
Знам, че още ми е малко рано да мисля за Еразъм, но предпочитам да си знам от сега, за да не се навивам много и да се разочаровам после :D
Влизам ето тук и разглеждам университетите-партнори. В Австрия, Белгия, Испания, Полша, така нататък, чудесно, преглеждам ги за всеки случай втори и трети път, докато се уверя, че наистина няма възможност за Чехия, която си ми е мечта. Помислих си "е, дано докато дойде време и аз да имам право да кандидатствам за Еразъм, да има и Чехия като възможност" и ми дойде на ум, че може би просто за нашия факултет няма такава опция (защото знам, че за други факултети има).
Искам да попитам, имало ли е друг път възможност за студенти от ФЖМК да заминат по Еразъм в Чехия или от сега да забравя за там? :(

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Въпрос относно Еразъм
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2012, 23:46 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Приета съм ПР.На мен също ми е раничко да мисля за това,но точно тази вечер сякаш ме 'ухапа комарът' и чета за Еразъм.По-добре да се застраховаме.Попаднах на абсолютно същия списък и се зачудих как стоят нещата с Франция,защото и тя липсва.Така че ще се радвам да получим отговор,колкото и рано да го търсим.Мерси предварително :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Въпрос относно Еразъм
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2012, 20:39 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Значииии... университетът сключва договори с други университети с различна давност. Предполагам, че не е правилно да се каже така юридически, но по същността си е така. Когато срокът изтече, договорите или се подновяват, или не се. И, съответно, чат-пат се добавят и нови университети. Това няма как да се знае предварително, защото другият университет може да не реши да поднови договора си със СУ, както стана с моя университет в Юваскюла, когато аз бях по Еразъм. Един професор от там ми каза, че са решили да не подновят договора, защото няма добри възможности финландци да идват у нас, тъй като няма преподаване на английски и е загуба на време. И че аз съм последната студентка от България там (поне засега) - когато се върнах, официално нямаше такава информация, но за следващата учебна година места за Юваскюла не бяха обявени.
Мисълта ми е да не си правите сметка отсега за заминаване някъде, защото може дотогава просто да няма такава опция. Но пък може и да има някоя нова, за която няма как да се знае в момента.

Ер Малка, не знаех, че Чехия ти е мечта - аз другата седмица заминавам за там за неопределено време. :) Ако дойдеш по Еразъм, можем да си пием биричката в центъра на Прага. Макар че и Бърно е голям студентски център, та ако ще се сключва някакъв договор, може и да е с тамошен университет (даже е по-вероятно - и ФФ имат договор с някакъв университет от там, но градът мен хич не ме кефи :? ).

Сега погледнах университетите от линка - още по мое време си ги имаше тия в Естония, Германия (поне този в Лайпциг, но беше само за Книгоиздаване), Вроцлавския в Полша, този в Холандия и този в Португалия... Латвия, Италия и Словения са нови варианти, за Гърция не съм съвсем сигурна, честно казано. Мисля, че някога имаше и университет в Турция, който сега го няма, финландците явно съвсем сериозно са си прекратили договора, което е много жалко, защото там беше абсолютно прекрасно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ]