camel написа:
А после Челси давали много пари за играчи. Тоя не струва повече от 15 млн. Те дават за него 40-50 млн. Реално погледнато никой играч не струва повече от 20 - 25млн. освен ако отборът не иска да го ползва като рекламен агент и да печели от лика му (каквато е ситуацията с К. Роналдо).

Ами той и Марадона преминава в Наполи за 2-3 млн някъде и ...? Важен е периодът на трансфериране на един играч, а не неговите качества. И аз се дразня на това, че в последните десетина години цените на играчите набъбват постоянно, че са изкуствено завишени и че играчи като Кака и К. Роналдо струват 2 пъти повече от Фиго и Зидан (добре де и Феномена

), но това се дължи на грандоманските амбиции на няколко отбора да печелят всичко без значение от цени, средства и тн (от което за мен губи футболът, но ...).
И при вече наложените пазарни схеми цена от 40 млн за Вия си е напълно логична(в момента). То средняшките английски и испански харчат по 15 млн за офанзивни футболисти, пък какво остава за Барса и футболисти като Вия.
Съвсем друг е въпросът за какво им е Вия на Барса, а още повече пък Фабрегас при наличието на такива халфове в този отбор в момента. Взеха да заприличват на Реал вече, които да вземе да ги хване Жозе да им прибави няколко купи в актива, за да си начешат крастата и да мирнат най-сетне, защото циркът при този отбор продължава доста дълго вече и ми е жал за феновете им...
camel написа:
Роналдо е футболист номер 1 за последните 20-30 години, а Вия просто един от многото добри нападатели
оууу не така. Не отричам, че е феноменален играч, обаче при наличието на Марадона, ван Бастен, Ромарио, Зидан в този период такива обобщения не са много на много на място.

Иначе днес се появи слух, че Евертън иска Марто Петров. Дано този трансфер се осъществи и Марто да се махне от това пародийно подобие на клуб и да заиграе по-редовно.