Дата и час: 01 Апр 2026, 09:17

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1049 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 70  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2007, 23:52 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
PluSHeNa PanDA написа:
Да така е докато си в залата...ами като излезеш от нея и се прибереш в къщи...там остриетата са наистина остри :twisted:
е надали с кухненския нож ефекта ще е същия.. по-добре се запиши на айкидо ако толко те привлича това ;) там до колкото си спомням беше боя със самурайските мечове :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2007, 23:55 
В началото бе словото
Аватар

Не не кухненски ножове...ками,къс меч такива ми ти работи имам си някои тоочно до леглото ми седят *angel* аз искам техниката да овладея,заостриетата имам грижата...ще намеря набързо приложение на наученото :lol: аз съм една не мн нормална панда :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2007, 23:57 
Да живей словото
Аватар

PluSHeNa PanDA написа:
Не не кухненски ножове...ками,къс меч такива ми ти работи имам си някои тоочно до леглото ми седят *angel* аз искам техниката да овладея,заостриетата имам грижата...ще намеря набързо приложение на наученото :lol: аз съм една не мн нормална панда :lol:
разбирам те и аз мн си падам по ножове, мечове и всякакъв вид остри предмети.. но фехтовката е спорт за "джентълмени"(скучен) по-добре наистина айкидо според мен.. :) ама ти си знаеш не ти давам съвети просто казвам :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2007, 00:03 
В началото бе словото
Аватар

Хехе да заслужава си да се обмисли и идеята за айкидото...но фехтовката като малка мн ми харесваше по твто и е един от малкото спортове към които имам поносимост...попринцип не обичам спорта,не съм спортна натура не мога да покривам нормативи а и са ми скучни за някои спортове кат волейбола съм мн слаба...при удар отдолу ми се пукат кръвоносните съдове на китките ии да...гадна работа посиняват ми ръцете...но идеята да млатиш някой от разстояние с нещо желязно мн ми харесва :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2007, 00:11 
Да живей словото
Аватар

PluSHeNa PanDA написа:
Хехе да заслужава си да се обмисли и идеята за айкидото...но фехтовката като малка мн ми харесваше по твто и е един от малкото спортове към които имам поносимост...попринцип не обичам спорта,не съм спортна натура не мога да покривам нормативи а и са ми скучни за някои спортове кат волейбола съм мн слаба...при удар отдолу ми се пукат кръвоносните съдове на китките ии да...гадна работа посиняват ми ръцете...но идеята да млатиш някой от разстояние с нещо желязно мн ми харесва :lol:
:lol: да от тая гл точка :lol: и аз като малка я харесвах даже си имах пластмасови рапири в нас :D ама сега си падам по по-активните спортове :).. е успех с фехтовката дано е интересно :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2007, 00:14 
От дъжд на вятър
Аватар

Ако искате нещо което поне малко напомня бой с мечове май ще е най-добре да опитате Кендо, макар че и там с всичките тези защитни средства (разбирай протектори) и строго определените правила няма да изпитате това, което едно време са изпитвали истинските бойци... Ех, мечтиии... Искам и аз бе :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2007, 00:21 
Да живей словото
Аватар

Crescent написа:
Ако искате нещо което поне малко напомня бой с мечове май ще е най-добре да опитате Кендо, макар че и там с всичките тези защитни средства (разбирай протектори) и строго определените правила няма да изпитате това, което едно време са изпитвали истинските бойци... Ех, мечтиии... Искам и аз бе :D
:D :D да няма шанс да се върнем във времето.. макар че колкото и да ни се струва привлекателен боя с мечове сега на тях не им е било кой зн колко забавно :D .. но е било мн по-достойно от днешните методи
кендото наистина най-много се доближава.. ама тук идеята беше да се избере спорт за в су а те не предлагат кендо :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2007, 02:31 
В началото бе словото

Прави ми впечатление , че нямате абсолютно никва представа какво представлява айкидото :lol: . Къде видехте саби и остриета там не знам , ма здраве да е... :wink: Бтв , аз съм джудо , ма като гледам няма много желаещи , що така ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2007, 02:40 
От дъжд на вятър
Аватар

В айкидото по принцип има и тренировки с оръжие - основните са боккен(меч), джо(къса тояга) и танто(нож). Чак остриета няма - всичко се прави с дървени заместители, но все пак знанията и техниките могат спокойно да се използват и с нещо режещо ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2007, 03:07 
В началото бе словото

Ми според мене , по-скоро да се пазиш от съответните му там джунджурий е главното . Не съм виждал демонстрация , на която да се тепат със саби двама или повече души , но демонстраций , в които на един пич(невъоръжен) му скачат 5-6 други пича с по нещо в ръка и той ги размета , колко щеш съм виждал , което навежда на мисълта , че дори и да има разни му там техники с ножове и т.н. , то те изобщо не преобладават , а доколкото следа разговора между тези две бъдещи серийни убийци :lol: , то тех само да има метал ги интересува . Пък и ти Стийвън Сегал да си го видел некога да са му требвали оръжия :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2007, 08:44 
Да живей словото
Аватар

Dzvero_ide написа:
Ми според мене , по-скоро да се пазиш от съответните му там джунджурий е главното . Не съм виждал демонстрация , на която да се тепат със саби двама или повече души , но демонстраций , в които на един пич(невъоръжен) му скачат 5-6 други пича с по нещо в ръка и той ги размета , колко щеш съм виждал , което навежда на мисълта , че дори и да има разни му там техники с ножове и т.н. , то те изобщо не преобладават , а доколкото следа разговора между тези две бъдещи серийни убийци :lol: , то тех само да има метал ги интересува . Пък и ти Стийвън Сегал да си го видел некога да са му требвали оръжия :lol:
не знам какво си гледал.. вярно е, че в айкидото остриета няма но има подобни тренировки както ти обясни Crescent. Аз лично няма да тръгна да тренирам това, но ми се струва доста по-интересно от фехтовката.. в това беше цялата идея на разговора ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2007, 09:05 
В началото бе словото

а можете ли да ми кажете къде пише дали за дадена специалност е задължителен спорт и ако не е, към кого трябва да се обърна,за да се запиша? :roll:
аз бих записала плуване, но зависи къде ще се плува де :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2007, 09:11 
Постоянно присъствие
Аватар

в плана на твоята специалност си пише дали има спорт или няма. За плуването вече не знам къде ще е.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2007, 09:17 
В началото бе словото

мерси за бързия отговор :) в моя план няма спорт,но все пак се надявам да мога да запиша нещо :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2007, 15:37 
Batcaver
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
А някой знае ли с какви оръжия се тренира? Щото шпагите и рапирите са много леки и са само за мушкане. Съответно техниките, които се учат могат да се използват само за тях. Не можеш да вземеш един аrming sword (какво остава за bastard sword) и да почнеш да го размахваш като рапира :P
Ако има вариант да се учи бой със саби бих се замислил :roll: Те пак са леки, ама стават и за сечене, не само за боцкане.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1049 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 70  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Да видим кой какъв спорт ще пише?

[ Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7 ]

в Спорт

KG

97

6470

01 Яну 1970, 02:00

Гост Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Кой на какъв спорт ще се запише !

[ Отиди на страница: 1 ... 6, 7, 8 ]

в Спорт

galichkaa

115

4664

18 Окт 2006, 15:15

Astral4o Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. От какъв спорт се интересувате?

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в Спорт

DobreFF

16

1320

14 Мар 2006, 17:56

J`E`K`O Преглежда последните мнения