Дата и час: 16 Яну 2026, 23:15

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: За Росен Тимчев
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2007, 18:08 
Паисий
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Добре хора .. дойде и моят ред .. нека всеки ,който се чувства поне малко ощетен от невероятното съдийство на турнира се оплаче в тази тема . Постове се приемат всякакви . Просто аз не мога да разбера как по дяволите на турнир на доброволни начала се появява човекът х ,който решава всичко и всички срещи са под неговата лична опека,надзор и тн и тн ... и тн.... .! Не мога да разбера също така и защо трябва всички да се съобразяваме с неговото мнение и думата му да се приема като закон .. до тука всички , с които говорих са против съдийството изобщо и може би единственият човек съгласен със наличието на какъвто и да е било съдия е добреф :( А и Росене да те питам откъде този енстусиазъм да се разпореждаш за всичко и откъде това желание да свириш мачове на прости студенти , които мисля биха се справили и без твоята помощ :(

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2007, 18:19 
Легендарен флуудър
Аватар

Форум СУ също беше ощетен днес с измислена дузпа, която обърна мача в друга насока. След това вече компенсациите на Тимчев дойдоха като качулка след дъжд. Все пак, вярвам, че СК ще вземе справедливо решение относно грубата формална грешка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2007, 18:23 
Летящите Пръсти
Аватар

Моето мнение е малко по-различно.

Твърдо стоя на позиции, че наличието на съдия на турнира е добро решение. Винаги може да се стигне до някакви крайности без съдия. Много по-лесно се разрешават спорове с наличието на арбитър.

Сега, до колко Росен оправда очакванията и как се справи, е друг въпрос. Всеки има право на мнение.
Досега обаче, като изключим 1/2-финалния мач между "Форум СУ" и "Културология", аз нямам някакви сериозни забележки. Тимчев сам предложи своите услуги и ние го приехме.

Какви са плюсовете на съдията:

+ Свири безплатно, не е искал пари за това;
+ Досега няма мач, в който да се е стигнало до каквито и да е сблъсъци. Наличието на съдия респектира малко или много тимовете и така няма груба игра;
+ Съдията Тимчев на няколко пъти тушира създаденото напрежение.
+ Решението му е окончателно и не подлежи на коментиране и преосмисляне.

Какви минуси виждам аз
- Няколко доста спорни отсъждания - пример: удар в ръка от близко разстояние (по-малко от 1 м), което все повече и повече в съвременния футбол не се третира като нарушение - то просто е без умисъл;
- Малко компенсаторски манталитет (който е апропо типичен за всички български рефери от професионалния футбол) - дузпа за единия отбор - дузпа за другия; червен картон за едните - червен за другите; спорна дузпа - 2-3 нарушения за другия тим или нещо от сорта (тук това не са примери от мачовете, а по-скоро основно изброяване).
--

Така че, ставаме двама с Добрев - аз също съм "ЗА" да има съдия!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2007, 18:32 
Летящите Пръсти
Аватар

Все пак Росен Тимчев не е като този съдия:
http://youtube.com/watch?v=4R40Ssdeq9I

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2007, 18:56 
Живее, за да пише
Аватар

Надали след получен червен картон най-разумното е да обсъждаш съдията, Веско! Най-малкото няма да си съвсем обективен, а и ти си показвал неколкократно незнание на Правилника и никак не са коректни коментарите ти, особено ако самия ти си бил изгонен

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2007, 20:11 
Пишете, о, братя
Аватар

Аз твърдо съм за наличието на съдия. Най-малко, че на нашия мач имаше много спорни ситуации, които ако нямаше съдия, как щяхме да разрешим? Плюс това, така е по-добре, защото вместо да се сърдим един другиму, всички се сърдим на съдията :lol:

Знам, че имаше много грешни отсъждания, но според мен не трябва да отписваме съдийстовто като цяло, просто трябва да отпишем г-н Тимчев :wink: :lol:

Последна промяна [ OVeRMiND ] на 24 Мар 2007, 23:27, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2007, 20:25 
Живее, за да пише
Аватар

Никакъв проблем, приятелю! Смятай ме отписан- но пак ви казвам, носих си отговорност за решенията като мъж, не се криех по терена, не мрънках и си спазвах нарядите! Това ми е достатъчно.. не съм лигльо като други хора. Не сте дораснали явно да спазвате елементарни правила :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Мар 2007, 04:46 
В началото бе словото
Аватар

Аз имам някой конструктивни забележки към съдийството.

- да не създава нереални ситуации, които коренно да обръщат мача в друга посока(Пример:Измислената дузпа на пр.математика с/у археология)

- прекъсванията на играта да бъдат сведени до минимум и без това играем по 35 мин.....

-съдията да бъде минимално забележим на терена, а не да застава на пътя на играчите и на пасовете.

Инак, респект! Съдията е необходим и важен елемент от играта! :))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Мар 2007, 20:32 
От дъжд на вятър
Аватар

аз искам да кажа на Тимчев едно !!!
ЕВАЛА , за тва че продължава да се занимава с това въпреки че някои го обиждат и непекъснато гледат да го критикуват!!! а за това че е спазил всичките си наряди не съм много съгласен :wink:
като имам предвид това "Събота - 17 март
Културология - Информатика, 10 часа, Руското, съдия Росен Тимчев - СК освобождава Борислав Понорски, поради мач извън София по същото време"
Както и да е и аз също много пъти съм го критикувал даже може да прочетете и статия от мача Културология - Математика кадето също много го "хранех" ама тва е тъпо Тимчев за мене е страшен човек !!!!! това че свири без абсолютно никакво възнаграждение и че дава всичко от себеси само за да добави реализъм към иначе жалката организация на турнира !? не ви ли стига ??? това че ви търпи да го обиждате и псувате като каруцари и вместо да ви махне за целия турнир в правото си на съдия или да ви ошамари в павото си на човек на който му оронвате достойнството пак ли не ви стига!?не ви ли стига и това че Тимчев въпреки отшението ви към него продължава да идва на мачовете с усмивка и без грам злоба.... омраза... и т.н.. към тези който заслужават???
Грешки че се правят се правят , че и Росен е правил на този тунир паравил е ама нито една от тях освен тая на полуфинала Форум - Културология не е кой знае какво... даже бих казал че се броят на пръсти , просто че на някой не му изнася решението незначи че то е грешка!!! Аз лично се надявам след турнира да си остана приятел с тоя човек и да се виждаме и по други поводи, понеже и аз понякога сигурно съм му казвал неща от тези който написах горе , искрено му се извинявам пред всички !!! щото квото съм казал е било под въздеиствие на огромна емоция :!:
Смешко извинявай ама в това отношение за Тимчев не си прав!!! И дано съм променил мнението поне на един човек за него ще съм безкрайно доволен!!! не ми пука за другите и ако още някой има достойнство да каже че Тимчев не струва да говори не ми пречи...
ЕВАЛА РОСЕНЕ ЗА МЕНЕ СИ #1 и дано "А" ПФГ скоро се сдобие с тебе понеше сериозни,ентусиазирани,всеотдайни и готини съдии като тебе ни трябват в тая боза там !!!! :!: :!: :!: :!: :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Мар 2007, 22:00 
Пишете, о, братя
Аватар

Росен Тимчев написа:
Никакъв проблем, приятелю! Смятай ме отписан- но пак ви казвам, носих си отговорност за решенията като мъж, не се криех по терена, не мрънках и си спазвах нарядите! Това ми е достатъчно.. не съм лигльо като други хора. Не сте дораснали явно да спазвате елементарни правила :wink:

Росене, имаш моите уважения за ентусиазма да бъдеш част от този турнир и да ръководиш срещи съвсем доброволно. Определено наличието на съдии, които ти осигури, беше нужно!

Това обаче, не променя факта, че направи много грешки на полуфинала с Културология. Не съм се криел и дори след мача изразих недоволството си от съдийството ;-).
Наистина си нужен на турнира, може би и на следващите такива.Знам, че не е лесно да си съдия, но поне като ще свириш, свири по правилата. Не се опитвай да угаждаш на двата отбора, така че да изравниш ситуацията на терена!

Една конструктивна забележка - дори и децата вече знаят, че не всяка игра с ръка е фаул, в случая дузпа. Затова правилата на играта не са кристално ясни, а са оставени да се тълкуват от съдиите. Ти така си преценил, свирил си го, но как па целия стадион(60 човека) беше на друго мнение. На всичкото отгоре, ситуацията беше в ключов момент. Ти дори не си призна грешката след мача, а продължи да се държиш се едно си мегасвръх супер съдия, егаси мъжкото поведение на интелигентен човек?

Айде стига толкова съм те поучавал, че май се взех мн на сериозно. :oops:.Ясно ми е, че и ти вмомента изучаваш съдийския занаят, така че мога да ти пожелая успех, и по-малко грешки в бъдеще

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Мар 2007, 00:23 
Паисий
Аватар

еее айде на живо да говориме по темата . Аз нямам нишо лично против росен ама стоянов айде чак толкова да го защитаваш ама друг път плс..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Мар 2007, 07:30 
Живее, за да пише
Аватар

[
Цитат:
Ти дори не си призна грешката след мача, а продължи да се държиш се едно си мегасвръх супер съдия, егаси мъжкото поведение на интелигентен човек?

Ясно ми е, че и ти вмомента изучаваш съдийския занаят, така че мога да ти пожелая успех, и по-малко грешки в бъдеще.

1. Аз съм съдия от 2 години и вече практиката от мачове е достатъчна за да си държа твърдо на решенията.

2. Нямам каква грешка да признавам по отношение да дузпите- и двете бяха с еднакъв критерии и бяха отсъдени.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]