тралала, вчера ме видя на какво приличам от пързаляне

целия съм издран, и тва само от 1 каране - е верно че бях с къси панталони и къс ръкав, ама пак си е опасно ако не внимаваш
за фигурното пързаляне не съм много съгласен, защото не е за всеки. там трябва изключителна гъвкавост, грация в движенията,.. знаете за какво говоря. гледал съм тренировки на фигуристите в зимния и да си призная, мъжете фигуристи изглеждат много смешно - не ме разбирайте погрешно, пичове са, ама просто стилът на каране ми е странен.. може би просто защото все карам в компанията на хокеисти и такива, които тренират шорт-трек
та идеята ми е спортът да е просто "кънки на лед", без специализация във фигурното пързаляне или в някой друг спорт върху лед. защо ли? първо, защото (както споменах) фигурното пързаляне не е за всеки.. хокеят също. и второ - защото за тва време, за тия минимални часове спорт като дисциплина в СУ, просто трудно ще се научите на нещо повече от обикновено каране (тва естествено при положение че не сте се качвали преди това). аз лично карам редовно от 3-4 сезона и не съм научил кой знае какво.
мисля че с базата ще имаме проблем обаче. за ските не е толкова тежко, щото имаме доста курорти.. пързалките в софия са само 2 - Зимния Дворец и Славия. не знам как стоят нещата на Славия, но в Зимния тренират 2 хокейни клуба - със всичките им там възрастови категории тва са 6 отбора, ако не се лъжа. плюс това има тренировки по фигурно пързаляне, шорт-трек и кърлинг - поне миналата година имаше, сега не знам как е. но ще проверя - утре вечер се надявам да имам някаква по-сигурна информация от първоизточника. а, и само да спомена че реклама на Зимния не му трябва - просто наема на пързалката е около 120 кинта на час.. ако прибавим и наема за кънки (предполагам не ви се дават по 60-70 кинта, което е минималната цена на едни що-годе нормални кънки 2-ра ръка) става скъпичко
ами това е от мен засега, само искам да завърша с една обява по темата:
ВСЕКИ ДЕН ОТ СЕДМИЦАТА БЕЗ ПОНЕДЕЛНИК И ВТОРНИК В ЗИМНИЯ ДВОРЕЦ ИМА ПЪРЗАЛКА ОТ 18:30. ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ - ЧАС И ПОЛОВИНА, ЦЕНА - 3ЛВ ВХОД И 2ЛВ НАЕМ НА КЪНКИ.
аз съм там поне по 2-3 пъти на седмица (ако има кинти съм всеки ден

)