Дата и час: 21 Яну 2026, 13:35

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Купуваме лекции по право
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2009, 19:04 
S.P.Q.R.
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Scorpion написа:
Батбаяне, стига с плеоназмите и умозрителните заключения - прочети Закона за авторското право и сродните му права и ще намериш отговор. Ако не успееш да го откриеш, явно не си достатъчно компетентен, за да се справиш с това четиво.

Да ти кажа не ми се занимава.Нямам личен интерес към това да проучвам така ли е или иначе. :mrgreen: Просто ми стана интересно, че явно не всички тук са на едно мнение и за мен проблема би могъл да бъде само от естество на това дали е позволено или забранено публикуването на материали без съгласието на лектора в случая.

Относно дали бих открил и разбрал закона - определено :wink: , но в момента имам други неща да правя и съм малко зает.Писането във форума от вртеме на време ме разведрява, защото иначе ще ми изпуши мозъка. :geek:

See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2009, 19:09 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Batbayan написа:
По-скоро въпросът е : Нужно ли е официално разрешение на преподавателя за публикуване на неговите лекции или не.За това трябва да се проучат законодателните разпоредби.

Въпросът юридически е ясен, тук коментираме моралната му страна. Scorpion дава насока за нормативния акт и за да не го четете целия, аз ще конкретизирам нормата: чл. 24. Която точно точка е относима, ще оставя на Вас.

Специално за сайта LawsBg мога да гарантирам, че всеки преподавател, който се обърне към нас с молба лекциите му да бъдат остранени от страницата ще бъде удволетворен на момента, в който се легитимира. Вероятно ще се опитаме да заменим лекциите с такива на друг автор, а ако не разполагаме с такива, страниците ще бъдат тотално премахнати.

Фарове

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2009, 19:22 
S.P.Q.R.
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Сега обаче трябва да се отговори какъв е статутът на лекциите - водят ли се те публични събрания или не?
Ако не се водят то пак може да бъдат публикувани части от лекциите, които отговарят на чл.4 от същия закон ал.2 и ал.4. .

See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2