shaho написа:
Нищо, не се коркай. Радвам се за теб, че си се отървал от тоя университет. ЮФ е едно към едно проекция на скапаното ни общество - алчност, безхаберие, нисък морал, педерастия, курварство и т.н............ Това важи и за академичния състав, и за студентите, за съжаление. И всички си го знаят, но си трайкат и си карат по старому. А горките студентчета си зубрят уроците до затъпяване и си мислят, че трудовият пазар и светлото бъдеще ги чакат с отворени обятия и всички извън университета само чакат да завършат и да вземат диплома, че да почнат да им дават кинти като награда за петгодишното лизане на задници и зубрене. И не могат да разберат, че щом отсега си дават задниците, после вече ще е късно да стават хетеросексуални... А аз за пет години в скапания ЮФ стигнах до следното заключение:ПО ГОЛЕМИ ПОМИЯРИ ОТ СТУДЕНТИТЕ В ЮФ НЯМА. А преподавателите са такива, каквито си ги направите сами. Аре почвайте да зубрите, че учебната година е вече в разгара си и изоставате с материала, ей...

Не Шахо.Длъжен съм да се извиня, защото не бях прав и държах неприемлив и грубиянски тон.Прибързано изписах ненужни неща.
Трябва да призная, че това е едно изключително правдиво мнение.За съжаление.
Въобще................ЮФ и по мое време си беше точно това, което пишеш.
И още..............сега си спомням как през есента на 2006г.(, когато започнаха Държавните изпити) някои колежки на по 23-24 г. се изпоожениха за..............адвокати на 45-50г.
Действително в ЮФ освен липса на единство го има и подмазвачеството към преподовотелите.Не знам дали това е проекция на нарадопсихологиятга ни или просто тенденция характерна за ЮФ.
Не мисля, че при днешното си състояние ЮФ на СУ е основание и повод за някаква гордост. и чувство на превъзходство над другите правни факултети в страната(лично мнение(.А случаят със Стойнов само потвържждава моята позиция.
Е...........по-добре е от ЮФ на УНСС(то там е ,,уникално просто")
Не знам..............не исках да звуча крайно, но.................истината е такава.Факт е ,че аз също се радвам, че завърших и излязох от този факултет.
Ако това което завърши с мен стане в повечето случаи магистрати-ще бъде ужасно.
Изпитвам единствено носталгия по по-свободния студунтски живот.По това да не ходиш на лекции и упражнения, когато решиш и т.н.Сега трябва работа.
Какво да се прави.старост.
Останах силно разочарован от следването си в ЮФ още през есента на 2001г., въпреки че влязох с голямо желание, труд и много добро представяне на КСК 2001г.
Но................като се сетя за ОИТ.................и това още в 1-ви курс.
Печални са констатациите ти Шахо, защото ако наистина бяхме,, а и са по-свестни сегашните студенти в ЮФ такива като Стойнов нямаше без последствия да си разиграват коня във факултета.Явно силиците на студентсвото стигат само до тук.
Всеки случай правистите на СУ ми изглеждат доста неспособни да се справят с такава ситуация(впечатления от времето, когато и аз бях студент).
Аз изминах тази моя част от пътя- да му мислят тези , на които им предстои.Успех желая на всички.Дано си вземете изпитите при Гусин Професора.
Бъдете живи и здрави и По-единни.Защото..................лошо.
Апропо Николай Натов още ли изпитва така - с не съвсем ясни критерии за оценка на казуса , който дава на изпита?
shaho написа:
ДОкато философствахте Стойнов накъса още няколко стотин човека...
Колко хора е скъсал на поправителния тоя?
За втори път сливам мнения. Моля те, старай се да не се получават double-posting-и. MidwinterSun