Мъката идва оттам, че по мое мнение цялата специалност се пренебрегва, когато става въпрос за качеството на образованието. Нямам наблюдения как на практика се провеждат занятията на другите бакалавърски програми в други факултети, но гледам и чета в повечето им програми, че имат упражнения по доста неща. Тоест самите упражнения са нещо полезно и необходимо по принцип. Практическо приложение, където е възможно, на наученото в лекциите.
Просто начинът, по който винаги се подхожда към МО, предполага определена несериозност от страна на преподавателите и асистентите.
"Юристите", като "хора с мнение" често си позволяват лични оценки за това, дали МО трябва да е в ЮФ или някъде другаде и в съответствие с това намират или не намират за нужно да идват на лекции. Друго възможно оправдание за тази несериозност е бакалавърската степен в МО срещу това, че Право завършват (ако съм разбрал MidwinterSun правилно) "бакалавър+магистърска специализация" едновременно - учели по-стабилно от нас.
Нека не продължавам да изброявам подобни възможни причини, защото самата дискусия "мястото на МО в ЮФ" не може да се води от вече влезли студенти по одобрен учебен план, които да "защитават съществуването си". Не, че не се е налагало пред определени колеги от Право, които са си мислили, че са хванали Господ за шлифера. Няма да ви се спести също и изказването на декана за перспективите за реализация на завършилия МО: "Те обикновено завършват и Право като втора специалност и после се реализират много добре".
Относно упражненията - този семестър явно така ще бъде. Честно казано, няма предмет, по който да са абсолютно необходими за взимането на изпита, но пък на мен би ми било доста по-лесно и по-нормално да имам упражнения. От друга страна, това е специалността с най - много свободно време... За самоусъвршенстване

или за работа

Ако възникнат въпроси, питайте, пък ние да отговаряме.