Дата и час: 22 Яну 2026, 21:07

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Специалност СОФТУЕРНО ИНЖЕНЕРСТВО
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2008, 04:59 
sea nymph
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Спокойно, колеги. Този, който "прожектира" преподава само 3 семестъра - УП, ООП и СДА. :lol: Честито! Е, погледнете от добрата страна - не си водите записки, всичко е в учебника.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2008, 02:44 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Не си водим записки? :rabbit: Аз се скъсах да преписвам слайдове ,а те с по 30 реда ,20 думи. ,направо ми призля.Сега ще си купя учебника и дано пише там всичко.Един оранжев С++ 1 част нали?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2008, 03:18 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Абе то има и друга стратегия... снимаш с цифров, ама нито имам, нито съм на удобно място :mrgreen: А аз единия час писах като луда после писах само, което ми се видя интересно, но това беше увод и тея неща са се учили в училище, а занапред ще се следу по учебника явно :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2008, 13:27 
sea nymph
Аватар

1 и 2 семестър ще учите по учебника на Магдалина Тодорова С++ 1 и 2 част. Абсолютно всичко от слайдовете го има в учебника освен 1 лекция 2 семестър по ООП (там ще ви е мн забавно как се обясняват принципите на ООП със сапунен сериал). С една дума може и да не ходите на тези лекции. 1 семестър даже не можахме да стигнем и до края на учебника (някъде до функции спряхме). 2 семестър взехме мн малка част от 2рия учебник. Ще ви посъветвам да учите хубаво декларациите и дефинициите в каретата в учебниците на М. Тодорова - винаги ги даваха на контролните и изпитите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2008, 16:49 
В началото бе словото
Аватар

Abele* написа:
1 и 2 семестър ще учите по учебника на Магдалина Тодорова С++ 1 и 2 част. Абсолютно всичко от слайдовете го има в учебника освен 1 лекция 2 семестър по ООП (там ще ви е мн забавно как се обясняват принципите на ООП със сапунен сериал). С една дума може и да не ходите на тези лекции. 1 семестър даже не можахме да стигнем и до края на учебника (някъде до функции спряхме). 2 семестър взехме мн малка част от 2рия учебник. Ще ви посъветвам да учите хубаво декларациите и дефинициите в каретата в учебниците на М. Тодорова - винаги ги даваха на контролните и изпитите.

Мерси за инфото, усещам, че този Анализ ще е голяям проблем :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2008, 18:08 
В началото бе словото
Аватар

Abele* написа:
1 и 2 семестър ще учите по учебника на Магдалина Тодорова С++ 1 и 2 част...

Не забравяйте и най-важното :compress: МЕТАЕЗИКА НА БЕКХУС НАУР :compress: ! Има го на всички тестове.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2008, 18:53 
От дъжд на вятър
Аватар

egalitet написа:
Мерси за инфото, усещам, че този Анализ ще е голям проблем :shock:

И аз го усещам. Тия множества и разни глупости.Искам да питам по-големите софтуерни инженери на изпита по анализ теореми ли трябва да доказваме, че както ги гледам в синия учебник свят ми се завива.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2008, 12:23 
В началото бе словото
Аватар

Evil_Chicken написа:
Abele* написа:
1 и 2 семестър ще учите по учебника на Магдалина Тодорова С++ 1 и 2 част...

Не забравяйте и най-важното :compress: МЕТАЕЗИКА НА БЕКХУС НАУР :compress: ! Има го на всички тестове.

Кво ги плашиш :) Не стига колкоса шашнати ...

УП и ООП са смешки ... Ако си харесвате специалността и някога искате да се реализирате трябва да го владеете тоя материал ... Като цяло летвата е толкова ниско ... 9-10 клас в училище общо взето. Тоя бехус-наур така и не го погледнах - имам 6, без проблеми, не си купих учебник,не съм ходил на лекции, преди изпита разлиствах само материала от учебника на колеги БТВ този учебник съкс - отвратителен е)... Като цяло тука летвата е страшно ниско ...

Анализ - дам голямата секира ... Трябва да разбирате задачите. Хубаво е да имате колкото се може повече - миналите с 3-4 имат много по-малък шанс. Трябва да попаднете при добър асистент. Тоест не си губете времето да ходите при В. Николов. Няма смисъл, по-добре гледайте другите асистенти какви задачи дават.
След това идва теорията - важно е на теорията да не научите половината, ами от всичко, защото на практика се пада от всичко. Внимавайте, коя теорема ви се иска да докажете, че някой са по 2 и от условието не се подразбира понякога ... Тука не трябва да имате малки грешки, всеки 10 стотни са важни. Ако преписвате - правете го качествено - някой успяват, аз примерно в такива условия не мога. За някой обаче Рибарска се усеща, че са преписали...

Дискретни - тука задачите според мен са лесни, или поне по-интересни от Анализа. Не би трябвало да са ви проблем. Тука обаче е мястото да кажа - НЕ ПРЕПИСВАЙТЕ. Освен ако наистина ви се отдава АДСКИ много :lol: Сериозно, риска не си струва, особено при задачите. Хващат, а после Дичев праща при Декана. Теорията - първите дискретни не мисля, че беше толкова трудна. Но проблема е, че той дава малко неща и иска точно те да се напишат. Сетите ли се всичко друго, няма ли това, което иска - няма точки. И докато при първите имаше 4 въпроса, на вторите въпросите са 2. Обикновено се падат по-лесни и по-трудни. От първата и втората половина на материала. Има ужасни теми - научете ги. Шанса да се падне много трудна(и може би недобре обяснена) тема е голям.

Алгебрата бяхме при http://www.fmi.uni-sofia.bg/test/lectur ... bra/kotzev - супер беше и изпит и задачи, определено трябва да е пример за преподавател. Даваше доста домашни, проверяваше ги, на упражнения обесняваше всичко както трябва, лекциите бяха достатъчно подробни, е като всеки лекции - скучни бяха от време на време, но всичко беше точно.

Какво остана - английски, за който няма смисъл да пиша, геометрия на движението се взима, комуникативни умения - лекциите са интересни, упражненията кефят, но преподавателката е ... каквото се сетите - адски нагла, двулична, манипулативна, муфтажийка - да точно така - от всякъде лични ползи гледа. Изпита е ад... Не толкова като сложност - ами едно висене пред кабинета - никакво уважение - говори си по телефона или сииграе минички докато те изпитва - устно. Винаги може да те зацепи, или просто да ти зададе въпрос, който не е преподавала. Просто стойте по-далеч от нея - има навика да раздава проекти - някой от които страшно сложни, отказ за проект(особено три пъти) води както при мен до много разкарване, чакане и накрая 3ка ... Можех уж да ходя пак да ме изпитва, но нямах време и нерви. Други отказали проекти имаха подоба на моята участ.

PS: Втори семестър, ако има изборен предмет Програмиране с Python - записвайте смело ;)

Sometimes there is a moment as you are awakening
when you become aware of the real world around you,
but you are still dreaming.
You may think you can fly but you do better not try.
.:People can fly:.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2008, 10:50 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Благодарим колега, абсолютно съм съгласна за момента с всичко написано, особено за Коцев, мечтая си всички да преподаваха като него, дори и само на упражнения да е.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2008, 13:16 
Инатче
Аватар

:D супер - звучи като да минат по мед и масло тия изпити :lol: .толко просто едва ли ше съм излитала от някъде до сега :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2008, 22:33 
От дъжд на вятър
Аватар

Айде хлебари и хлебарки(колеги и колежки) :rabbit: .Кажете какво ще правим за контролната по анализ? Граници ли ще са само или и непрекъснатости в определена точка? Кажете как се подготвяте. А по-старите колеги да кажат ако си спомнят какво си спомнят за контролните по анализ? Дали доцентите дават задачи каквито сме се упражнявали или дават каквото има попадне? Кой ги проверява ? Всяка информация е безценна в този критичен момент..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2009, 00:16 
В началото бе словото

Я споделете с колко изпита останахте за септември, че аз като гледам ще имам доста.. ама така е, като се сетих сега да уча!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2009, 21:27 
От дъжд на вятър
Аватар

Браво,че си се сетил има още хора,които не са започнали да учат.
Според мен трябва да си съставим някаква стратегия,то анализа е ясно,че няма да можем да го вземем щом не късала само 30% на редовния миналата година с минимален бал 5.34 на 1-во ,а сега 5,00 значи сега ще са 10% т.е. 10-тина човека.
Проблемът идва с другите наблягаме на алгебрата и ДС ,че да няма бела там ,а лятото Анализ.
ПП И искам да попитам по алгебра устния Сидеров връща ли по целия учебник?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2009, 00:55 
В началото бе словото

Предните години не е бил Сидеров лектора а този които сега ни е на упражнението Коцев.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2009, 22:17 
От дъжд на вятър
Аватар

И сега ние сме за 1-ва година при Сидеров лектор?
Мале,лоша работа,значи ще има и промяна на писменния ,няма да е както в сайта
http://www.fmi.uni-sofia.bg/algebra/softeng-exams.shtml
А в друг формат?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. специалност софтуерно инжинерство и ИТ

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2010-2011

bubolina-bub

20

1131

05 Яну 2010, 18:46

bubolina-bub Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Търся учебници за 1ви курс Софтуерно инженерство

в Купувам-продавам

siccis

4

534

10 Авг 2011, 16:11

rounders Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Информационни системи и Софтуерно инженерство

в ФМИ

not

12

1394

23 Авг 2008, 02:12

Abele* Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Софтуерно Инженерство 2011 - 2015

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в ФМИ

creepy_master

37

4131