petio написа:
Methuselah написа:
Точно копачите успяват между другото. Жалко че все още не съм се отнесъл сериозно към идващите изпити и не съм почнал още да си копкам.
Я кажи един преуспял "копач"?
не знам откога си във ФМИ, ама като бяхме първи курс, аз и един колега прекопахме градинката пред ФМИ, там дето сега е часовника. после Ставрова ни даде бонус точки, за да отървем писмения изпит по Анализ-2
айде, тва беше лирическо отклонение.. като сте подхванали темата за образованието, я да ви питам аз, какво очаквате вие от ФМИ? да си платите таксите, да си ходите на лекциите, да си земете изпитите, да ви дадат диплома - и да излезете опитни и обучени програмисти? тва може да го има в МЕИ-то, оттам излизат инженери (които пак не знам доколко са компетентни в областта си, ако разчитат само на обучението там), ама в университета не ти наливат акъл наготово.. тук получаваш основите

т.е. математическия подход към проблемите в живота, известна теоритична база, някои полезни навици (като например "първо погледни в хелп-а"), широко известни методи за решаване на проблеми от даден тип. даже според мен системата с незадължително посещение на лекции ни учи малко или много да сме отговорни и да решаваме сами кое има смисъл да правим, и кое не.. обаче цялата тая информация не става за ползване в "суров вид", т.е. трябва ти известен опит в дадена сфера, за да се научиш как да прилагаш знанията си в практиката. и тоя опит не се трупа в университета

така че стига с изказвания от типа "ама тва няма да ми трябва никъде, що го уча?" - никога не знаеш кога може да ти потрябва нещо

П.П. от анкетата гласувах за Други, щото много ме кефи Perl

иначе пиша предимно на С++, ама тва е покрай университета..