Дата и час: 01 Апр 2026, 13:53

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 335 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: .::Сесия::. (отзиви от изпитите) ФМИ онли :)
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2009, 10:55 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Поне за Норвегия знам, че идеята с наказания за преписването работи. Там ако те хванат да преписваш те късат и губиш студенстки права за 1 година. Човекът, от когото научих затова не знае какво е наказанието за второ преписване, защотото такъв случай засега няма.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2009, 11:04 
Драска само дивани
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Nedyalko написа:
Поне за Норвегия знам, че идеята с наказания за преписването работи. Там ако те хванат да преписваш те късат и губиш студенстки права за 1 година.

И тук се случва, спокойно.
Под "тук" визирам ФМИ. Не знам за подобни случаи не във ФМИ, но знам за човек с отстранени студентски права за една година заради преписване във ФМИ.
Зависи само и единствено от това дали преподавателя иска да се занимава и да задейства системата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2009, 12:14 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Inside написа:
Аве вие не си гледате своята чиния ами тази на съседа. Май при вас важи приказката : "Не на мене да ми е дорбе, а на вуте да му е зле". Айде моля всяка жаба да си знае локвата и който иска да чете да чете който е само за дипломата да си я вземе както може.

Тук коментираме ситуацията, а не гледаме в паницата ти.
Клоун :geek:
sedrik написа:
Без преписване, качеството на студентите, които завършват ще бъде по-високо.

Две мнения по въпроса няма, затова винаги съм бил противник на големия прием, респективно да влиза куцо, кьораво и сакато.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2009, 12:55 
Драска само дивани
Аватар

Бeтон написа:
sedrik написа:
Без преписване, качеството на студентите, които завършват ще бъде по-високо.

Две мнения по въпроса няма, затова винаги съм бил противник на големия прием, респективно да влиза куцо, кьораво и сакато.

Аз съм привърженичка на обратния пример - нека влиза куцо и сакато, но да не се правят компромиси с изискванията на изпитите.
А не - ами то общото ниво на цялата специалност е слабо, да им направим по-ниски изисквания на всичките.

Който не може да издържи - да отпада - първи курс, втори курс.
На мен ми се струва честно, още повече, че аз не съм от фаталистите, които смятат, че професия се избира веднъж завинаги и избора е единствен и критичен. По-скоро смятам, че човек трябва да влезе на място, да се ориентира какво е, да го види, да го пипне....

Но пък се съгласявам напълно с твоята позиция по един критерий - един куп "неориентирани" (без да влагам никакъв отрицателен нюанс в тази дума, както вече казах, за мен няма лошо да си на 18 и да си неориентиран) могат да заемат местата на хора, които искат това да учат, но примерно гимназиалната математика им е по-слаба, отколкото на хора, които след 3 години ще искат да прегръщат дървета в Нова Зеландия. Например.

Просто като излезеш с диплома на която пише нещо, трябва да имаш знанията за това нещо. Университетът поема този ангажимент, а не го изпълнява и разрешава къде с преписване, къде с понижени изисквания хора да взимат изпити / дипломи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2009, 07:24 
В началото бе словото
Аватар

Съгласна съм с leia_loves_cats. Когато пристигнах в София, единствената ми идея беше да се махна от нашите, за да си купонясвам на спокойно. Сега е съвсем различно, но доста неща трябваше да ми се случат първи семестър за да се осъзная. Повечето подрастващи не знаят какво наистина искат и не се интересуват особено. Нека влизат лесно. Но нека още в началото видят за какво става въпрос и че леко няма да е. Иначе накрая ще се окажат с една не много хубава диплома в ръце и 4 безвъзвратно загубени години.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2009, 10:13 
В началото бе словото

leia_loves_cats написа:
[
А не - ами то общото ниво на цялата специалност е слабо, да им направим по-ниски изисквания на всичките.

Да, ама и варианта - "то общото ниво на цялата специалност е слабо, да им направим по-високи изисквания на всичките" също си е бая кофти :}
Иначе и аз съм съгласна :) Пък и пари трябва от някъде да се събират, нали тъй беше :) Да влизат по много, после тия, дето не им е мястото, да си ходят... това е най-добрият компромис според мен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2009, 10:49 
FMI
Аватар

А замисляте ли се КОЙ и КЪДЕ ще им препоодава като влизат по много? Университетът не разполага с подходящия ресурс, за съжаление.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2009, 11:46 
Драска само дивани
Аватар

Victoria написа:
А замисляте ли се КОЙ и КЪДЕ ще им препоодава като влизат по много? Университетът не разполага с подходящия ресурс, за съжаление.

Съгласна. Изобщо не си мисля, че нещата са толкова лесно решими. Факт е обаче, че има съществуващи системи, в които това е водещия принцип. Те също, естествено се сблъскват с разни други проблеми :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2009, 18:11 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
В ШЛ има отпадания, но отборите не са триста и двайсе, а 32.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Авг 2009, 21:04 
В началото бе словото

Много ли е трудно да се изкара успех над 5.50 от първи курс? Ще се опитвам да уча възможно най-много, но дали ще е достатъчно? :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Авг 2009, 21:32 
FMI
Аватар

Зависи от специалността и доколко схватлив(а) си, но ако си даваш зор си е напълно постижимо. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2009, 11:43 
Писаружяк
Аватар

Ако се потрудиш достатъчно и 6.00 можеш да изкараш. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2009, 23:02 
В началото бе словото

Elcho написа:

Съжалявам за дългия пост и хората, които съм отегчила с него. Но за първи път системата не просто толерира преписващите, ами ги и стимулира! Преди всико беше ок - преписват, минават, оцеляват някак си, но като се отиде на интервю си личи кой знае и кой не. Поне в повечето случаи. Но сега тези хора ще получат стипендии, за сметка на други, които знаят пъти повече от тях, но по ред причини, по-горе упоменати, не са изкарали нужните резултати със собствени, честни усилия. Честно ли е? Не е, гозно е дори!

Тези хора,които със знание са искарали по-ниски оценки от преписвачите не трябва да съжеляват за нищо,освен може би за испуснатата стипендия,защото както ти каза след година-две като влезнат вече наистина в реалния живот ще си проличи кой е преписвал и кой не,другото си е просто бележкарство. :wink:
Аз смело мога да заявя ,че никога не съм преписвал,освен на изпита по КаРХ ,но там пищова беше легален,често съм имал по-ниски оценки от хора ,които са преписвали или поне са си подсказвали ,но не съжалявам за положените усилия,поне знам,че оценката в книжката,била тя и 3,си е лично мое самостоятелно постижение :wink: Важното е какво ти е влезнало в главата,така че и ти не съжелявай :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2009, 00:12 
В началото бе словото

Вас какво точно ви бърка ако някой колега преписва? За знания или за оценки сте във ФМИ? И ако някой е преписвач и не знае нищо, вас какво ви бърка ако преписвачът излезе от фми с една кирлива диплома? Ще ви вземе работата ли(LoL)? Според мен е супер комплексарско да мислиш : "тоя преписва, дай ще го издам". Всеки сам си преценя какво да прави и за какво е отишъл във факултета...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2009, 15:24 
В началото бе словото

hunterfrenzy написа:
Вас какво точно ви бърка ако някой колега преписва? За знания или за оценки сте във ФМИ? И ако някой е преписвач и не знае нищо, вас какво ви бърка ако преписвачът излезе от фми с една кирлива диплома? Ще ви вземе работата ли(LoL)? Според мен е супер комплексарско да мислиш : "тоя преписва, дай ще го издам". Всеки сам си преценя какво да прави и за какво е отишъл във факултета...

+1

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 335 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Относно датите на изпитите от септемврийската сесия

в ФзФ

rokatel

1

587

03 Сеп 2008, 16:12

otkachalka Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Отзиви от изпитите - ФНПП :)

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в ФНПП

Pisobella

49

7248

11 Фев 2013, 18:23

elenaelena Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Сесия - отзиви от изпитите. САМО ФФ.

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в ФФ

camel

17

3202

07 Юли 2008, 18:06

^PrincessA^ Преглежда последните мнения