Колега - теглото на дъгите не е в км, а в минути (часове

).
ГПС навигациите смятат по няколко критерия, пр. IGO, че с нея най-много съм работил. Да ме извиняват Гармините. Та:
Бърз: според разстоянието, дели на макс. допустимата скорост според участъка и получава времето. Ако пропускателната способност е по-голяма (магистрала/2,3 лентов булевард, взема това предвид пред двупосочен път/еднолентова улица)
Къс: просто пътя, който е най-малко км
Лесен: къс или нещо подобно на него
Икономичен: бърз или нещо подобно на бързия
Последните 2 практиката ми е показала, че са идентични на базовите 2.
При мен практика не липсва, така че нещата съм ги усетил live на пътя, което е много важно.
Следващото нещо, за което спомена са спирките+адресите. От изключително значение е, как ще се свържат.
Да вземем за пример спирката на баба Яга за 94 и 280. Прилежащите адреси към нея са: 40 блок, 41, 50... и тн.
Същите блокове обаче могат да бъдат прилежащи адреси на спирката до посолствата за 67 и 102. Да, съвсем логично и правилно.
Т.е. ако искаш да пътуваш от 41 блок към Руски паметник, примерно... трябва да тръгнеш от 2 изходни позиции - баба Яга и посолствата.
Ако сложим и условия за прекачвания...
Нарочно казах Руски паметник, защото 102 примерно не отива до там. Ако зададеш 41 блок - Гоце Делчев, неминуемо алгоритъма трябва да сметне само и единствено 102, щото е директна линия.
А времето между прекачванията също е от значение. Идеалния вариант е, да е 0. Ако го вземеш 0, т.е. просто събираш времената на единия + другия рейс, то ще се получат определено обърквации и ще те дънят по главата с оптималния ти маршрут
Естествено със статични данни трафика е вън от предвиждане, но едно е да изчислиш еди колко си минути, примерно 10 на прекачване, които примерно те хвърлят в адски задръствания, друго е без 10-те минути, които ще бъдат в диапазона на аха олекотен трафик.
Има разлика. 10 минути съм закъснявал, попадал съм в адски задръствания, карал съм по трамвайни линии, наваксвал съм извънредно много.
Така че тая изродщина струва повече от лаптоп с Windows 7 или XBox, да не говоря преносим хард

(почти всеки може да си го позволи) кой каквото ще да ми говори...