Дата и час: 16 Яну 2026, 14:18

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Магистратури за неспециалисти (ФМИ)
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2010, 17:19 
Легендарен флуудър

Благодарил (а): 130 пъти.
Някой може ли да ме ориентира кои магистратури се предлагат за неспециалисти. :)

Предполагам, че отговорът на въпроса ми се крие тук, само че така дадено, излиза, че сe предлага само "Мехатроника и роботика", което пък противоречи на общата презентация, дадена в началото. С други думи не мога да се ориентирам съвсем, та ще се радвам, ако някой се включи. :oops:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Магистратури за неспециалисти (ФМИ)
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2010, 20:16 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 2 пъти.
За компютърна графика мога да ти гарантирам, че може да я пише всеки, миналата година са ми казали, че е имало хора от философията. Мисля, че разделението е всичко може да се пише от всеки като само споменатата от теб тези които са учили КН или Информатика имат отделна програма.
"Магистърската програма по Компютърна графика е особено подходяща за бакалаври, които са
завършили специалност Информатика, Компютърни науки, Компютърни системи и технологии или
сродна на тях и имат стабилни базови познания в областите: геометрия; математически анализ;
алгебра; обектно ориентирано, функционално и логическо програмиране; компютърни архитектури;
бази от данни; изкуствен интелект; компютърна графика; компютърни мрежи и др. Предвидени са
допълнителни курсове, които имат за цел да осигурят необходимата базова подготовка на
останалите магистранти. "
Можеш разбира се и да позвъниш в отдел студенти.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2010, 22:13 
Писаружяк
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
На представянето на програмите казаха, че от тази година само една или две програми ще се предлагат и за неспециалисти. Едната от тях е Мехатроника и роботика. Не съм сигурен дали има и втора.

Това обаче не означава, че не всеки може да кандидатсва. Просто няма както досега първата година да учиш предмети, които повечето са учили като бакалаври и след това вече 3 семестъра да ти бъде същинската магистратура, а всички ще бъдат заедно като разбира се пак ще се предлагат допълнителни курсове за хора, които не им е било основно занимание Информатиката през четирите години за бакалавърската им степен.

Ако някой има по детайлна информация за отпадането на разделението, да сподели. Това е което аз разбрах, че ще бъде. Също така написаното се отнася за магистърските програми по Информатика.

Доц. Нишева: http://www.fmi.uni-sofia.bg/lecturers/ci/marian е Зам. Декан по учебната дейност - магистърски програми, така че, предполагам, тя ще може да даде и по-детайлна информация.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2010, 09:21 
Легендарен флуудър

Благодарил (а): 130 пъти.
Благодаря ви :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Магистратури за неспециалисти

в СтФ