Дата и час: 19 Яну 2026, 17:54

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Материали и насоки за ДИС-1 и ЧМ
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2011, 14:26 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте,
търся материали за подготовка за ДИС-1 и Числени методи. Лекции, упражнения или поне конкретни учебници/сборници, които да си купя.
Също ще съм много благодарен, ако някой може да ми каже как протичат тези изпити. Преподавателите са Малеев и Ташев.
Става въпрос за специалност Информатика.
Благодаря предварително!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Материали и насоки за ДИС-1 и ЧМ
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2011, 00:28 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Ами за Дис-а Малеев има учебник един син мисля "Диференциално и интегрално смятане 1" за Числените методи съм срещал учебник в библиотеката на фми(тая в мазето) иначе за метериали упражнения за Дис-а в нет-а не съм срещал иначе лекции има ето тук (тва са лекции и за 4-те курс-а всъщност) няма значение почти на кой са то е почти еднакво ще има задачи със сигурност на Дис-а нищо че не са дали отделна дата най-основното е : производна на функция, неопределени интеграли, граници, уравнение на асимптота и чертане графика на функция с едни 9 стъпки...
Сега как протичат нещата до Числените методи не съм стигнал още а за Дис-а на писмената част горе описах какво би трябвало да се даде :scratch: на устната то е нещо като тест информация има ето тук попринцип дават неща подобни на тея от минали години за поправката чух че били по различни но не знам иначе Малеев си е пич обаче много реже на теорията така че учи всичко както е мисля че може и да се преписва...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Материали и насоки за ДИС-1 и ЧМ
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2011, 23:59 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Пиши ми на лс имейла си и ще ти изпратя, каквото имам по ЧМ. По ДИС имам само лекциите на Иван Димитров Георгиев.
За изпита по ЧМ не мога да кажа, защото на мен ми го води Лозко Милев и беше страхотен. Знам само, че през семестъра се правят редовно малки контролни и така по-лесно се взима, но за септември например нямам идея какво е.
ДИС не е трудно, стига да имаш упражненията и лекциите. Задачите са от тези, които са решавани на упражнения, а теорията е я да се формулира някое твърдение или теорема, или доказателство на основните неща. Знам, че звуча много общо, но реших да споделя, защото по-добре общо, отколкото нищо. А дано някой друг колега с по-пресен опит и спомени да бъде по-конкретен.

При всички положения ти желая отличен успех!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ]