Дата и час: 17 Яну 2026, 07:08

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: До потребителите на USB FLASH памети...
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2008, 13:32 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
и други подобни Storage устройства!

Колеги,
уверете се, че сте извадили вашата памет от USB интерфейса на машината, на която сте работили и сте си я прибрали във вас. Във факултета вилнеят хищни хиени, които следят за ваша евентуална разсеяност. Същите извършват операцията присвояване на флашката в собствените си джобчета. Само вашата предпазливост и концентрация, може да ви спаси от това да бъдете плячка в техните лапи!

Това го разлепих вчера на пет места във факултета. Днес на две от местата беше свалено това, без да е залепено нещо отгоре, т.е. на пръв поглед не е пречило на никой.
Провокира ме да разлепя съобщение за този проблем, след като на няколко пъти бях чувал някой да си забрави стикчето и след това като отиде, вече да го няма. Разбира се, аз не съм прокоратура, че да завеждам дела за всеки такъв случай. Просто бях слушал такива легенди. Обаче в края на ноември една колежка от втори курс си беше забравила УСБ-то в 319. Тъй като съм човек с връзки 8) , ме помоли, ако случайно чуя нещо, да проуча нещата. Аз се заех със случая и направих цяло мини разследване. :twisted: По едно време бях зарибен по криминалните романи (и все още съм, но нямам време да чета художествена литература) и реших да приложа прочетеното на практика :lol: Следствието беше утежнено поради факта, че научих твърде късно (някъде след 6 дена) и кръга от заподозрените беше твърде широк. Ограничих се до тези, които идват тука в клуба да принтират, да следя зорко каква флашка притежават. :bounce: и ги заговарях все нещо от сорта - ааа, тая много яка, откъде си я купи и тн... Само дето фактури не им исках. Все се надявах да стигне нещичко до ушите на крадеца. Не щеш ли в последния ли, предпоследния ден преди ваканцията, видях някаква флашка на бюрото на операторите в клуба, но въобще не й обърнах внимание, че е точно марката, която търся, а именно Kingston. Мислех, че е на колегите. Идвам след ваканцията и колежката, с която работим тук ме пита: "Твоя ли е?". Аз я гледам - "лелеееее това ще да е на колежката от втори курс" Разбира се, не разчитах информацията вътре да е същата. Който я взел, си я ползвал за лични облаги, имаше разни глупости, нищо подобно на лекции по СДП. Както и да е. Вчера се срещам с нея... "за много години, жива и здрава..." Изваждам УСБ-то... тя :shock: :shock: веднага си го позна и така ми се зарадва... :blob2: и аз още повече се зарадвах... :blob3: УАААУУУУУУ :blob4:
Та злосторника не успях да го заловя, предаде се анонимно, но важното е, че намерих задигнатата вещ. Сто на сто ще е някой който го познавам или поне ме знае, че като го улича в кражба и докажа престъпното деяние, веднага ще налепя целите коридори с FN еди кой си краде USB-та. :evil:

Та в заключение. Въпросът опира не само до себестойността на паметите. Тук на преден план веднага идва погазване на личното пространство, защото никой не е повече от някой, та да му се бърка в личните файлове и въобще всичко лично. Да не говорим, че ако беше държавата наред, дори и да си забравиш УСБ-то, ще го намериш на същото место.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: До потребителите на USB FLASH памети...
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2008, 18:27 
sundancer
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
и за какво са им?това вече е смешно!като ги препродадат няма и 30лв да вземат.

De tantos desejos aflitos...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2008, 19:06 
Europa League
Аватар

Защо на мен задаваш този въпрос? Задай го на боса на мафиотите. :lol:

А и силно се съмнявам да е бизнес. По-скоро някакакъв вид "улеснение" вместо да се разкарат до близкия магазин за компютърни джунджурии. Притрябвало му на някой външна памет, съвсем случайно докато се разкарва из залите на третия етаж намира забравена и си казва - "Аааа, защо да не си я приватизирам?" Предполагам такива са подбудите - невъзпитаност, хулиганщина, нищо повече. Е, не искам аз да съм съдник, само коментирам. Това за хиените, лапите и вилнеенето са метафори, хиперболи, за да е четимо и интересно съобщението. Противник съм на рутинни съобщения, използване на до болка втръснали темплейти, за КОПИРАЙ - ПОСТАВИ да не говоря и тн.

Ааа, много се кефих един месец да го играя следовател. 8) Не че лягах и се събуждах с мисълта за флашката...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2008, 17:17 
Europa League
Аватар

Мммм, играта загрубява!

Поредната потънала в земята флашка. Отново в омагьосаната 319. Този път жертва е колежката от втори курс Компютърни науки - Мария. Да уточня за хората, които са направили лека обърквацийка - колежката, на която издирих флашката, беше от Математика и информатика.
Та марката на УСБ-то е LG, 2 гигабайта е, вишнево на цвят със син светодиод.

Само някой да улича и да докажа деянието.... Не знам какво ще му се случи. Дори хиената в момента да чете, само да го напипам, да смята че е изхвръкнал не от СУ, ами чак до Марс няма да може да се спре. Ако ще и да е четвърти курс, стотни и тн. Гърми като пушка на Еньовден и пиратка на Нова година.

Ако някой забележи нещо, което ще подпомогне следствието, нека да ме уведоми. Всички знаете, че лесно можете да ме намерите. Всяко междучасие обхождам факултета по коридорите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2008, 19:53 
Sir Troll-a-lot
Аватар

Благодарил (а): 137 пъти.
Днеска видях разлепените съобщения и май "леко" бяха поругани...

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2008, 14:52 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Хаха ... Това го забелязах и в първия момент се учудих кво се има предвид...

Иначе си е кофти, то не е за самата флашка ами това, което е на нея...

Sometimes there is a moment as you are awakening
when you become aware of the real world around you,
but you are still dreaming.
You may think you can fly but you do better not try.
.:People can fly:.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2008, 16:21 
Europa League
Аватар

rogertaylor написа:
Днеска видях разлепените съобщения и май "леко" бяха поругани...

Какво очакваш от такива хора...

А иначе почерка без проблеми може да се разчете и да се каже, кой го е драскал. Не е гаранция, че тоя, който си е направил бъзика е крадеца, ама да драска подигравателни слова никак не е добре и също е наказуемо. Кой е тоя?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2008, 19:03 
Sir Troll-a-lot
Аватар

Благодарил (а): 137 пъти.
Човек, за "ебавка" с обявата ти - най-много да го фанеш за наметалото...иди докажи, че е той, че е неговия почерк и прочие.Ситуацията е кофти, но определено се вживяваш прекалено много.Има една приказка "Кьорав карти не играе".Има хора, които са перманентно отнесени, както и такива, които нямат морал.Разни хора, разни идеали.

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2008, 00:42 
В началото бе словото

Ей тея флашки, голяма работа стана. Сега тези дет пишем тук не сме потърпевши, но ако ни се случи няма начин да не се ядосаме. Ясно е, че почти нищо не можем да направим по въпроса. А иначе почерка може да се разпознае, ама точно ние няма как да го направим или поне с просто око не става... все тая.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2008, 02:24 
В началото бе словото

Да организираме Клуб "Анти-крадци на флашки" тогава... :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2008, 02:32 
В началото бе словото
Аватар

renesanz написа:
и за какво са им?това вече е смешно!като ги препродадат няма и 30лв да вземат.

Мизерниците мислят по друг начин и затова крадат колегите си.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]