Не мисля, че ще ми се скарат, ако им посоча повече уважителни причини. xD
А и в правилника не е записано, че прекъсването трябва да става само по една причина - посочвам изпитите като свършен факт и личните, които възпрепятстват ученето ми за текущата година, а те преценят коя е по-важната.
Цитат:
Чл. 165. (1) Прекъсване на обучението се допуска при:
1. тежко заболяване, установено от лекарска консултативна комисия;
2. бременност, раждане и отглеждане на дете до тригодишна възраст;
3. неуспешно полагане на определен от факултетния съвет брой изпити от предходната учебна година;
4. наличие на други важни причини, които възпрепятстват изпълнението на учебните задължения.
(2) Прекъсване на обучението за срок до две години се допуска и при частичното му продължаване в
чуждестранен университет при успешно завършен първи курс.
(3) Срокът на прекъсване на обучението не може да бъде повече от 4 години за студенти от образователно-
квалификационна степен „бакалавър“ и 2 години за студенти от образователно-квалификационна степен
„магистър“, а за докторантите повече от 2 години.
(4) Прекъсване на обучението по ал. 1, т. 1, 2 и 4 и по ал.2 се разрешава от Ректора по предложение на декана
въз основа на молба от студента или докторанта, към която се прилагат документи, удостоверяващи наличието
на основание за прекъсване. Редът и сроковете на молбите по този член се определят със заповед на Ректора.
(5) След изтичане на срока на прекъсването студентът или докторантът продължават своето обучение в
съответствие с действащия в момента на възстановяването учебен план.
Бланката за прекъсване не е е форма с радио бутони.
Цитат:
На основание чл. 165 /1/ и /2/ от Правилника за устройството и дейността на СУ “Св. Климент Охридски” и във връзка с чл. 32, т. 4 от ЗВО, моля да ми разрешите да прекъсна ............. /курс/ за учебната 200....../200........ година по следните причини
Прав ли съм?

Поздрави