Дата и час: 18 Яну 2026, 10:27

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Как се отписва изборен курс?
МнениеПубликувано на: 03 Юни 2008, 17:22 
Cthulhu fhtagn
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Каква е процедурата и до кога мога?

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как се отписва изборен курс?
МнениеПубликувано на: 03 Юни 2008, 19:16 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 58 пъти.
Не знам дали ще помогна, но ето какво направих с моя проблем с факултатива - просто не отидох на изпита, самият факултатив не ми се зачете, все едно не съм и бил изобщо :bigsmurf:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Юни 2008, 23:44 
Писаружяк
Аватар

Пишеш молба (до Декана) в свободен текст, че искаш да бъдеш отписан от курса и я даваш в учебен отдел (кабинет 209-А). Можеш да отпишеш курса само ако не е минал изпитът по него и ако разбира се не си отписал вече 3 курса. Поне до миналия семестър беше така.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2008, 20:58 
В началото бе словото

Здравейте,
И аз искам да отпиша избираема дисциплина. Датата за изпита не е минала, но то се завършва с курсова работа. Питах в 209А и ми казаха, че става през интернет. Търсих в суси-то, но нищо не намерих. После видях този форум и написах молба, но като реших да я дам в 209А ми казаха, че сега не може и щяло да има някакви срокове, които ще бъдат обявени. Вече не знам на какво да вярвам. Още повече, че за това с отписване на до 3 избираеми съм чувал само от хора и не съм го виждал в правилник(не че съм търсил в такъв де :) ). Та някой отписал ли и вече избираем и ако да как?

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2008, 21:15 
High in the Sky
Аватар

Можеш да отидеш направо при г-н Сендов (кабинета му е при зала 200) - обясни му и го помоли да те отпише - той е админа на суси-то така че той прави нещата~ Ама не знам дали ще стане, но все пак от опит не боли.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2008, 10:41 
Пишете, о, братя
Аватар

Изчетох коментарите и се стреснах доста. Имам следния въпрос. Записал съм избираема дисциплина, която завършва с проект, защита на прект и т.н. Днес беше датата за защита. Обаче няма как да си защитя проекта, защото ме обвиниха, че съм бил преписал една домашна работа от другарче, което не е съвсем вярно, но не е напълно невярно. Наистина ли след като е минала датата за защита не мога да отпиша предмета. Проблема е, че няма поправка а преподавателите казаха, че може и да измислят нещо за септември, а може и да не измислят. Т.е. много вероятно да няма поправка, ако не мога и да го отпиша => прекъсвам:( Има и друг проблем. Аз съм 1ви курс и трябваше да запиша 1 задължителен избираем предмет. Записал съм само въпросният.
Незнам кога и от кой, но бях чувал нещо, че могло и септември да се отпише изборен(което съдейки по постовете май не е така). А ако евентуално пък мога дали мога да го отпиша след като трябва да имам 1 избираем за годината?
Някой ако знае нещо по въпроса бих бил много благодарен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2008, 10:54 
High in the Sky
Аватар

Ами щом е минала защитата сега не можеш да го отпишеш, мисля че като отиваш да ти заверят книжката за следващия семестър би трябвало да можеш да го отпишеш. Провери в 111. Може и да им се обадиш http://www.fmi.uni-sofia.bg/about/inspectors
А що се отнася до това "задължителни изборни" няма такова нещо. Ако искаш записвай 100 на семестър, ако искаш нито една, важното е в края на 4ти курс да си събрал необходимия брой кредити от катедрите за които имаш изисквания за твоята специалност - пише го в анотациите на всяка специалност. Така че няма проблем ако сега отпишеш, стига по-късно да си наваксаш кредитите. Тези минимум/максимум изборни, които са ти включени в учебния план са просто за твое улеснение, като един пример как да си разпределиш изборните така че да не ти е много натоварено по време на обучението ти. Така че ако може да отпишеш - отписвай. Ако ли пък не или говори с преподавателя за септември или пък ако няма поправка мисля, че би трябвало да направят компромис и да те пуснат с този изпит +2 невзети, защото все пак ти имаш право на поправка. Но пак - най-добре в 111 да питаш на място.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2008, 11:55 
Пишете, о, братя
Аватар

@Kai благодаря за бързия отговор. Утре ще отида да попитам в 111. Дано да си прав и да може да се отпише като се заверява семестъра и годината. Имам само 1 невет изпит, който ми е за септември. Това се явява втори, но наистина е много кофти ако няма поправка.

Ако някой друг има също информация относно подобен проблем, нека пише. Аз утре все пак ще питам в 111.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2008, 12:20 
High in the Sky
Аватар

Права
И щом имаш само един невзет + този, нямаш проблеми да запишеш втори курс. С един или с два невзети можеш да запишеш, но ако имаш повече вече е малко по-сложно или чрез молба и разрешение от деканата или останалите случаи, в които можеш да запишеш с повече от два, или пък прекъсваш.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2008, 12:50 
Пишете, о, братя
Аватар

@Kai това го знам за двата невзети. Проблемът е, че когато питахме преподавателите какво прави оттук нататък, те казаха може и да има вариант за септември, но едва ли не не разчитайте на това. А и още преди се говореше, че едва ли не няма поправителен по този предмет. И ако няма, аз не мога да го взема, дори да го влача 4 години. А ако и не мога да го отпиша, за което ще попитам утре, си заминавам...Все още се надявам и на човещина от преподавателите, които по принцип са едни млади пичове, ама явно "преписването" им е доста болна тема. Незнам...седя и чакам развитие, дано нещата се оправят.

Благодаря ти много за отговорите и съветите, които ми даде:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2008, 13:06 
High in the Sky
Аватар

Виж сега дори и ако няма поправка и не можеш да го отпишеш, ти чисто и просто ще го завлачиш за следващата година и ще си го вземеш втори семестър с тези които ще го запишат догодина. А ако пък по някаква причина този предмет отпада като цяло, мисля че автоматично ти се отписва. Така че не се панирай заради това : )
Още едно съветче от мен - мини през 209та също, а и през кабинета на Сендов и виж дали пък няма да можеш да го отпишеш още сега.
Успех

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2008, 13:59 
В началото бе словото

А мога ли да го влача до четвърти курс без да го отписвам и да завърша, ако съм си покрил изискванията за избираеми. И ако мога в такъв случай ще имам ли право на стипендия.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2008, 14:06 
High in the Sky
Аватар

След като минат редовна сесия и поправка за който и да било предмет, след това трябва да шариш по 20лв за всяка следваща сесия, когато го има предмета за да бъдеш включен в протокол. Нещо на скоро чух, че ако те скъсат 3 пъти/ 3 пъти не се явиш на изпит преподавателят може да изиска ти да изгубиш своите студентски права - но не съм сигурна за това! Иначе за стипендията, той ще ти се включва в бало образуването. Например имаш си 4 предмета изкарал си си 6 по всичко, но вместо средния ти успех да е 6*4/4 ще е 6*4/5. А нямаш право да се явиш на държавен изпит ако не си си взел всички изпити през годините - то за това са и ликвидационните сесии през септември.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2008, 18:40 
Sir Troll-a-lot
Аватар

Благодарил (а): 137 пъти.
Днеска ходих при Сендов и разбрах как стоят нещата.

Изборни курсове НЕ МОЖЕ да се отписват.Остават ти да ги "влачиш".Имаш право на 3 такива за цялото следване.Ако все пак вземеш някой - той отпада от списъка на тези, които влачиш :) Давам пример!

Първи курс си.Записал си изборни курсове, на края на семестъра се оказва, че не можеш да се явиш на изпит/не можеш да вземеш някой от въпросните.Курса остава невзет.Ако решиш, че примерно в 3ти курс ти е останало време и вземеш изпита - той отпада от списъка на невзетите :) Но имаш право само на 3 едновременно(за цялото следване).

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2008, 18:43 
High in the Sky
Аватар

Хеее~ тогава и затова съм хванала последния влак, защото аз си отписвах курсове xDD

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Неявяване на изборен курс!

в ФМИ

hris_ka

4

687

04 Сеп 2010, 23:02

sedrik Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Отказване от изборен курс

в Административни въпроси

lunatic_moon

13

1051

21 Авг 2010, 23:05