loserrrr написа:
Здравейте.Отново пиша в тази тема,но този път ще дам конкретен пример и се надявам да получа конкретен отговор.
Започвам годината (записал съм първи,зимен семестър) с 0 наброй невзети изпита.Минава зимната сесия и съм си взел всички изпити от нея(Общо задължителни дисциплини за първи и втори семестър са 10 ,а аз съм взел 5 от тях,тоест половина ,през първия семестър).Записвам втори,летен семестър.И ТУК ИДВА МОЯТ ВЪПРОС:
- Не съм взел нито 1 изпит от втория семестър и не отивам да поправителната сесия през Семптември : Мога ли да запиша по някакъв начин следващата година(С молба към декана или нещо друго)?
-От втората изпитна сесия съм взел само 1 изпит и остават 4 невзети и не отивам на поправителната сесия през Септември : Мога ли да запиша следващата година по някакъв начин (с молба към декана или друго)?
Предполагам,че ако мога да запиша с 4 невзети ,би трябвало да мога да запиша и с 3,2,1 и т.н. затова няма да дописвам до долу.Просто искам да ми отговорите.Като искам да подчертая ,че не смятам да ходя на Поправителната сесия през Септември.
PS:Благодаря предварително за отговорите.
Молбите до декана
НЕ СА незначителна формалност и не мисля, че някой тук може да ти отговори какво ще стане със 100% сигурност. Всичките отговори, които ще получиш, са лични мнения, базирани на слухове и опита на познати и колеги, които са записвали следваща година с n на брой невзети. Лошото е, че нещата се променят всяка година, а и всяка молба за записване с повечко невзети се разглежда отделно. Теоретично, ако не отговаряш на дадените в правилника условия за записване на следваща година, винаги могат да ти откажат. Всички знаем, че на практика не е така, но това не дава гаранции. Въпросът е доста сериозен и вместо да питаш по форуми, обади се в отдел „Студенти“ на 028622373. Ако имаш уважителна причина да не вземеш нищо на лятна (болест, пътуване и т.н.), можеш дори да я споделиш с ръководството.