Дата и час: 16 Яну 2026, 09:47

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Изпит по филисофия
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2010, 20:35 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте на вички! Искам да ви попитам за кандидатстуденският изпит по философия. Аз прочетох какво представлява, но имам въпрос. Трябва да съм запозната с материята по псих и логика, етика и право, философия и свтя и личност. А какви философски проиведения трябва да съм прочела??? Има ли списък и до каква степен трябва да съм запозната с философите, които изучаваме. И за кои философи трябва да знам? Мисълта ми е има ли нещо като конспект ?? Ще съм Ви много благодарна, ако ми отговорите :D Мерси предварително, поздрави Аделина.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Изпит по филисофия
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2011, 12:53 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Ами сигурно вече си видяла конспекта и си запозната с необходимите за прочит произведения, затова само ще отговоря на втория въпрос. А именно - до каква степен да си запозната с философите, които иззучаваме... Едва ли има точна степен, но най-добре прочети поне по 2-3 пъти приложенията на края на учебниците, които имаш по Етика и Право и Философия (на И.Колев и Р.Пожарлиев, поне за тях съм сигурна, защото аз по тях уча). Там си пише достатъчно неща. А моят съвет е да прегледаш и след биографиите, които има с направления и хронологии, и съчиненията на всички по-известни философи, психолози и тн., защото може и такъв въпрос да има. Виж и примерния изпит, които е в сайта на СУ, там ще намериш доказателство, че и най-малките детайли от хронологиите са важни. Надявам се да съм помогнала. Поздрави! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ]