Дата и час: 16 Яну 2026, 15:07

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Читателска карта за Библиотеката към ИФ?
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2009, 14:14 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 12 пъти.
Не знам какво толкова се чудихте в началото на темата за тия карти. Карта можете да си извадите по всяко време. Аз, примерно си извадих картата, две седмици след като се записах в началото на август. Нужно е просто да покажете документ, че сте студент тук. Може студ. книжка, може и студ. лична карта.

Книжарници - бол. И реални, и виртуални (интернет, гугул букс). За да не са ви хръчащи листите, има си спирали за подвързване.

Процедурата по взимане на книги е такава, да. Още по-лесно е ,че имате достъп до каталога на библиотеката и по интернет. Тоест, може вкъщи да си проверите дали книгата е в каталога, автора, сигнатурата и т.н. и като отидете просто да напишете листче и само изчаквате няколко минути. Бързо и лесно е. Книги не съм чул да могат да се вземат от студенти. Само преподователите имат право да изнасят книги извън територията на библиотеката. Това е правилно и логично. Виждал съм как колеги се отнасят към книгите.

Може да се интересува някой: работното време на библиотеката е 08 - 20 в делнични дни, събота 08 - 18 часа, но само читалнята. Не можете да взимате книги в събота. Трябва предния ден да сте казали, че ще ползвате в събота някоя книга, те да ви я извадят и в събота да си я ползвате.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2009, 14:29 
Стенограф
Аватар

Благодарил (а): 218 пъти.
gletcher написа:
Mira написа:
Ако някоя книга я има в книжарницата по-добре да си я вземеш от нея, често излиза по-достъпно, отколкото да снимаш по 300-400 стр. на хвърчащи листя :D
Коя книжарница имаш предвид?

Тази на 2-ри етаж в ИФ и двете отстрани на аулата :D В първи курс обаче, поне преди 3 години, всички книги ги имаше само в библиотеката, много стари издания и няма наличност в книжарниците.
Джордж.Мерлин, да, подвързват се пресниманите листа, но имах предвид, че в някои случаи излиза доста солено - книга, която е струвала 5-6 лв. на мен с преснимане ми е излизала 2-3 пъти повече. И наистина не може да се изнася книга извън сградата на УБ. От библиотеката на ИФ може да ви позволят да я изнесете до някой ксерокс за снимане...а може и да не ви позволят :lol: В този случаи или четете вътре и си водите записки, или снимате с фотоапарат/гсм (напълно позволено е) и си четете вкъщи на РС. Някои книги не дават да се преснимат на ксерокс защото са в много лошо състояние или са прекалено ценни, знам ли :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2009, 16:12 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 12 пъти.
Или си носите скенер и лаптоп...ама не знам дали ще разрешат вмъкването на такива техники.. :D

Да, почти винаги преснимането излиза по-скъпо от коричната цена. Причината е в технологията на печат на книгите и в тиража им, сравнен с първобитната ксероксна технология и единичната бройка. Но това е цената, ако искате да имате книга, който вече не се печата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Английски език И Членска карта за библиотеката ?

в Студенти - общ форум

B1Ology

3

336

03 Авг 2006, 23:36

begemot_ Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Изгубена карта от библиотеката...

в Административни въпроси

Нанук

4

247

06 Ное 2010, 18:04

svetlio.varna Преглежда последните мнения