Дата и час: 01 Апр 2026, 00:57

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1618 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 108  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2007, 12:42 
спамероинтелигент
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
Ако за едната архивистика хвърляте толкоз нерви не ви виждам на лято :lol: Макар че вие нямате археология, тарикати :x

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2007, 13:23 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Що да не дъвча, така мисля по-добре :lol: А що се отнася до археологията - имаме си я, спокойно :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2007, 21:42 
Легендарен флуудър

tamerlan написа:
Това е щото не са стигнали до "Възраждане" :lol:

А потом :shock: :shock: :shock: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2007, 16:48 
Стенограф
Аватар

Благодарил (а): 218 пъти.
абе колеги,някой разбра ли по Увода кои са точно лекциите от сайта,че съвсем се оплетох :cry:

ясно,че 1-вата лекция от сайта е 1.времето и пространството;3-тата е 2.календар и хронология;в 4-тата лекция от сайта ми се струва,че се включват и двата въпроса от конспекта - 3.културна антропология и 4.икономическа антропология;5-ти и 6-ти въпрос са си ясни - 5-та и 6-та лекция от сайта;8.социални промени не разбрах в коя от двете лекции е - 7-ма или 8-ма;10.ист. моделиране на развитието е в 9-та лекция от сайта май;11.евол. модел на общественото развитие май е в 12-та лекция;а 12.конфликтния модел ми се струва,че е в 7-ма?!?!?!

обаче 7.парадигмална периодизация,9.ист. моделиране на преходите,13.исторически методи въобще не разбрах в кои лекции са :roll:
а и от 15-та лекция нататък цивилизационните ареали не ни влизат в конспекта,нали???

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: 2ра
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2007, 18:13 
Летописец Виртуоз
Аватар

не, той намали конспекта :lol: влизат всички лекции без ареалите :lol: и аз имах малък проблем с разкодирането коя лекция на коя тема отговаря :wink: имам малки различия с теб :roll: аз за първата тема съм почнала да уча направо от 2рия въпрос :) 2ра,3та,4та,5та,6та и 10та теми напълно ни се припокриват.при другите обаче имаме голямо разминаване :lol: :lol: а за 10 тема има и в 10тата лекция, на 13 тема мисля, че отговаря втората част на 10 лекция, но не съм мн сигурна :roll: за 8ма тема си мисля, че е 7ма лекция,големият ми проблем са 7ма, 9та,11та и 12 та теми :cry: мисля си, че 14 и 12 лекции са или за 7ма, или за 12та тема :roll: нз :roll: :( за 9ти и 11 ти въпрос нз :scratch: :cwm10: :crybaby: ако случайно разбереш нещо относно тях, пиши :cry: :!:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2007, 20:16 
В началото бе словото
Аватар

Тези неща,които му ги няма в лекциите ги има в книгата му "Историческо моделиране" :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2007, 12:56 
Пишете, о, братя
Аватар

ох ужас!
Обърках се с тези лекции ... айде някой колега ако се е ориентирал с откриването на въпросите (кой от коя лекция е) да ги напише, че имам вече 3 неуспешни опита да се справя с тази задача :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2007, 12:57 
Пишете, о, братя
Аватар

на Mira и Ton4eto повечето също се разминават ....

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2007, 13:49 
В началото бе словото
Аватар

Първите две са ясни,те са си точно по заглавие.Икономическата антрпология е от лекцията за Етнопрограми на стр.13.Постиженията 18-19в.са от 5тата лекция"Философски и исторически програми".постиженията 20в. са от лекцията "Опити за нови модели"Социалната промяна е от 8ма лекция"От преход към развитие".От конспекта за изпита тема 7,9,10 са от книжката му "Историческо моделиране".Пак от конспекта тема 11 и 12 за Еволюциония и Конфликтния модел са в една лекция-7(Основни модели на социалната промяна).Последната тема от конспекта е 10та лекция.Това открих аз!А помежду другото,смята ли някой,че е в състояние да научи въпросния конспект :roll: ?!И как смятате да си вземем този изпит :?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2007, 14:10 
Стенограф
Аватар

въобще идея си нямам как ще научим въпросите 1-во:щото ние от чудене кой въпрос в коя лекция е няма да ни остане време за четене мн мн и 2-ро:та то няма научаване това бе! :lol: аз с мъка успявам да открия по 1 смислено изречение в абзац :roll: повечето са някви високопарни изразчета дето като се замислиш са с нулев смисъл или поне преповтарят дотук казаното по мааааалко по-префърцунен начин :?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2007, 14:17 
Пишете, о, братя
Аватар

това за недостига на време си е факт ... аз още не съм почнала да чета, щото не съм уточнила въпросите и постоянно има разминавания .. май секи ги определя различно :?: :!:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2007, 14:22 
Летописец Виртуоз
Аватар

да наистина нещо точно такова се получи...всеки си ги определя ,както но него му харесват и аз какъвто невероятен късмет имам на изпити(usmivka е свидетел за изпита по архивистика) 100% ще ми се падне тема , за която даже няма да знам от къде мога да препиша, естествено ако може да се преписва :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2007, 14:40 
Стенограф
Аватар

това,което аз засега съм си уточнила(поне за мен и мисля,че е 99% сигурно) е че 1.времето и пространството е във 2-ра лекция;2.календар и хронология е в 3-та лекция;3.културна антропология и 4.икономическа антропология са в 4-та лекция;5.постижения в методологията на ист. 18-19в. е в 5-та лекция;6.пост. в метод. на ист. 20 в. е в 6-та лекция;9.ист. моделиране на преходите е в 9-та лекция;10.ист. моделиране на развитието е в 10-та лекция,където са и 13.ист. методи май;11.евол. модел и 12.конфликтния модел са в 7-ма лекция

единствено се затруднявам още за 7.парадигмална периодизация и 8.социални промени :(

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2007, 14:42 
В началото бе словото
Аватар

Е то ако неможе да се препише,направо да се готвим за септември :(

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2007, 14:45 
Летописец Виртуоз
Аватар

напълно съм съгласна ,само соц. промени не са ли от 7ма лекция- "Основни модели на соц. промяна" :?:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1618 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 108  Следваща