O|OeHukc написа:
Браво колеги, браво...
Факт е, че Ботаническата градина вас не ви засяга, но хайде попитайте някой свой приятел от Биологически факултет?
И аз искам да ходя на лекции, и аз искам да продължа да уча, но моментната ситуация изисква ние да заемем позиция, относно грубата намеса върху университетския сграден фонд. Ботаническата градина е построена и стопанисвана от СУ в продължение на 55 години. Сградата винаги се е ползвала по предназначение!
Днес се жалвате как давате пари на този университет, пък той затваря врати, заради една градина. Как бихте погледнали студенти от биологическия факултет след подобно изказване. Колкото и ляво да звучи, въпросът тук изисква ние да сме солидарни, защото днес е Ботаническата градина, утре ще бъде сградата на някой факултет! Това чисто и просто трябва да го приемем, ако не застанем с твърда позиция против отнемането на градината в Балчик.
Днес взимат градината, утре университета, затварят го, ректора в затвора за корупция и всички са доволни, че едно пропаднало учебно заведение няма да продължи да съществува. И да, това е добре за бъдещите студенти, защото няма като мен примерно да си губят 4 години от живота с
простотии, абсолютно неадекватни на фона на европейското образование и дори на пазара на труда.
Иначе по темата - моето мнение е, че градината не се стопанисва добре от университета. До колкото знам, но нека юристите се изкажат, градината е от национално значение и държавата може да иска да я стопанисва без проблеми. Вече дали ще го прави по-добре не е много ясно(даже по-скоро е ясно, че няма). Обаче идеята за подобен шантаж от страна на университета ми се струва прекалено късна и доста безпредметна