Дата и час: 16 Яну 2026, 15:01

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Юни 2007, 09:30 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Те по-скоро премахват пречките пред тея, които искат да изтичат, но по една или друга причина не са го направили. И предизвикват неискащите да поискат и те. Няма визи вече. Наемите се качват постоянно. Въобще цените като цяло се покачват с разни обяснения, че това било световната (европейската) тенденция и че било предизвикано от поскъпването на петрола/природния газ/глобалното затопляне/главоболието на Буш. Образованието също поскъпва като в близките години ще достигне "европейски" равнища. А качеството на живот не се покачва особено много. То патриотизъм и родолюбие, ама на човек му писва накрая и ... изтича :cry:

Последна промяна Maleficus на 08 Юни 2007, 19:19, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Юни 2007, 11:38 
Shogun

Благодарил (а): 12 пъти.
Рисковете на прехода...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Ìíîãî èíòåðåñíî
МнениеПубликувано на: 12 Юни 2007, 11:48 
В началото бе словото

Ìíîãî ñà ìè èíòåðåñíè òåçè äèñêóñèè êàêâî äà íàïðàâåëè, çà äà íå èçòè÷àò ìîçúöè. Àìè îòãîâîðúò å òîëêîâà ïðîñò - àêî çàïëàòèòå ñå âäèãíàò, äî ãîëÿìà ñòåïåí èçòè÷àíåòî ùå ñå îãðàíè÷è. Âñè÷êî òîâà îïèðà äî ðàáîòîäàòåëèòå. À êîéòî å áàëúê äà èì ñå âðúçâà, ùå ðàáîòè è çà 300 ëâ. Çàðàäè òîâà, ÷å áàëúöèòå ñà òîëêîâà ìíîãî, íÿìàò òåíäåíöèÿ äà äàâàò ÷åòèðèöèôðåíè çàïëàòè.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Моите условия
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 00:42 
В началото бе словото
Аватар

1. 20 000 долара месечна заплата (аз съм програмист и имам много познати в САЩ, и съм наясно за колко работят).
2. Да мога да си позволя да си купя жилище, хубави коли (за мен и съпругата ми), да мога да си позволя да си купя каквото ми кефне.
3. Да има тротоари по улиците.
4. Стриктно да се спазват законите и нарушителите да отиват в затвора.
5. Да живея в нормално общество и държава.
6. Да ми се предоставят всички необходими ресурси и условия да работя нормално и да дам всичко от себе в своята професионална сфера за прогреса обществото, в което ще живеят децата ми.

P.S. Тия ми условия няма да се изпълнят от БГ в близките 1000 години, затова твърдо реших да изтека и да се продам на добра цена на някое зряло общество, за да могат децата ми да живеят нормален живот, какъвто АЗ и МИЛИОНИ БЪЛГАРИ нямат в БГ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 14:33 
Shogun

Брей брей. Познавам десетки българи в чужбина, които постоянно казват, че щели да се върнат "като се оправели нещата". И си мисля аз, кой ще ги оправи? Циганите дето се множат като хлебарки ли? Крадците и мутрите ли?
Такива които искат да бягат- да бягат. При това след като придобият чуждо гражданство, Република България да им отнеме българското.
А това за живота навън колко хубав е бил, хехе. Еми да, хубав е за някои, не за всички. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 14:52 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Indeed, "мозъците" оставят останалите, които предполагаемо не са "мозъци", да оправят страната. Хех... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 15:06 
Гутенберг
Аватар

Става дума за студентите, които избират да учат в чужди университети.

Не цялата емиграция е 'изтичане на мозъци'.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 15:13 
Shogun

Winyan написа:
Става дума за студентите, които избират да учат в чужди университети.

Не цялата емиграция е 'изтичане на мозъци'.

Ние коментирахме свинята...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 15:31 
Стенограф
Аватар

то студентите сме едни "мозъци" :roll:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 17:01 
Shogun

begemot_ написа:
то студентите сме едни "мозъци" :roll:

:!: :!: :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 20:21 
В началото бе словото
Аватар

Самочувствие ... :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2007, 17:51 
с вишо
Аватар

L'Inspecteur написа:
Брей брей. Познавам десетки българи в чужбина, които постоянно казват, че щели да се върнат "като се оправели нещата". И си мисля аз, кой ще ги оправи? Циганите дето се множат като хлебарки ли? Крадците и мутрите ли?
Такива които искат да бягат- да бягат. При това след като придобият

Да, ако всички способни хора се изнесат- няма как да се оправи нашата държава. Само дето тук никой не работи за по-доброто бъдеще на България. Защото закони има, но никой не иска да ги спазва и всеки оправдава своята лиспа на отговорност с беззаконие, защото хората не си защитават собствените права, и поради още хиляди причини. И проблемът не е толкова в изтичането на мозъци или в увеличаването на циганското население. Проблемът е, че на българинът не му се работи за бъдещето. Всеки гледа да мине метър. Тука сме на принципа "Аз работим, колко да не заспим, те ми плащат колко да не умрем"...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2007, 22:00 
В началото бе словото
Аватар

Само, че поне според мен промяната доста трудно ще стане отдолу (не казвам невъзможно, защото не вярвам в невъзможните неща, обаче това е доста близко). За да се промени нещо трябва да има изявена воля за промяна отгоре ... аз не виждам такава.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2007, 09:38 
Shogun

Вижте сега, не гледайте другите дали работят за бъдещето на БГ, а гледайте себе си. Много хора оправдават своето бездействие така(не визирам никой тук). Както казват, ще поживеем, ще видим...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Както казват, ще поживеем, ще видим...
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2007, 13:32 
В началото бе словото
Аватар

"Както казват, ще поживеем, ще видим..."
Точно така разсъждават 90% от българите и всеки чака наготово да му падне по-добрия живот. Когато някой тръгне да прави нещо, едната половина от хората само гледат, а другата тръгват срещу него да му пречат. Това Ви го казвам от личен опит. Не веднъж съм ставал жертва на този манталитет. Затова патриотизмът ми умря отдавна и се отказах да се занимавам с к'вото и да било. Вече гледам да си избутам образованието и да се махам от това "общество", в което масово индивидите са паплач. Всеки само си трае, стои, гледа, и чака някой друг да "изгори". Те и министрите вече директно си го казват "...защо мълчахте 15 години, а сега изведнъж скочихте. Никой няма да получи и стотинка. Хазната е празна...". И са прави. Държавата е тотално ограбена. Парите са в джобовете на престъпниците. Когато се ограбваше България, тогава трябваше да скочи тоя народ и да спре това безумие, защото се крадеше от него. Те сега ми тръгнали да ИСКАТ. Кретени смотани. Ще си умрат в мизерията и това е, и децата им, ако останат тук ще мизерстват. Това е все едно всички да си държим парите в някаква каса и като видим някой да ги отмъква нищо да не кажем, а после да искаме някой да сложи пари в тая каса. Защо мълчахте и си траехте, като се крадяха парите? Всяко дете, което се ражда в БГ, още от раждането си е длъжник. Тия външни дългове да не мислите, че ще ги плаща папата. Казвал съм го и пак го казвам - парите са, като пясъка в пясъчния часовник. Преливат се от едни джобове в други. В момента в БГ парите по "законен" начин са ограбени от народа и са преляти в сметките на престъпниците. Единствения начин да се разпределят обратно към народа е да се национализира всичко заграбено. Другият начин е да почнат да се печатат пари, което се страхувам, че ще направят, защото така се е затлачило положението, че няма измъкване.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Европа спира изтичането на мозъци със синя карта

в Светът

Methuselah

5

555

18 Фев 2009, 09:42

Blood Countess Преглежда последните мнения