Дата и час: 16 Яну 2026, 13:55

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 238 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: ИЛЧЕВ, ДОКОГА?!??
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2010, 15:45 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Има един лаф, който случайно прочетох някъде:

"At some point, world shits on everybody.Pretending that this is not shit does not make you an optimist - it makes you an idiot"

Доста поучително според мен :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2010, 15:52 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 38 пъти.
happyswift написа:
Има един лаф, който случайно прочетох някъде:

"At some point, world shits on everybody.Pretending that this is not shit does not make you an optimist - it makes you an idiot"

Доста поучително според мен :lol:

Колкото и да се правиш на остроумен и интересен, не виждаш по- далеч от носа си. Губи ли ректорът- губи университетът- пада престижът му- губим НИЕ -> губиш ТИ,колкото и самодоволно да понасяш загубата...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2010, 15:56 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Ахам,аз не виждам по-далеч от носа си, ахъм......... :lol: :lol: :lol:

Не знам кой "понася" загубата.Май само аз искам реформи, докато вие тука дружинката "университолюбци" (даже измислих нова дума :!: ) смятате, че всичко е супер и злобните журналистчета плюят СУ, защото навремето не са влезли там :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2010, 16:13 
Аз - ок, ти - Слабеев.
Аватар

Благодарил (а): 45 пъти.
Полина, what you smokin', bro?
Защо смяташ, че СУ обучава бъдещето? Че СУ обучава най-добрите. Човек ако има желание, ако ще в университета в Долно Уйново да учи, пак ще се изучи. В СУ не ти наливат всичко с кофа в главата.
Happyswift е прав. Обвинявате хората в сляпа омраза към СУ, но вашето е същото. Хайде да защитим СУ, защото той ни дава бъдеще. Bullocks. Всеки сам си дава бъдещето. Ако си немотивиран, не СУ, ами Харвард да завършиш, пак няма да се справиш в живота.

На мен лично СУ ми изгуби 1 година от живота в глупости. Сега очаквам да ми загуби още 3, накрая да отида в нормален университет. СУ плаче за реформи, а като подкрепяме хората, от които зависи това, а те не правят такива, си вкарваме сами още по-мощен автогол.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2010, 16:39 
От дъжд на вятър
Аватар

Реформи неизбежно ще има, под този натиск, но да обиждаш университета, да искаш да махаш ръководството, което си върши работата както може, не е начинът.
Просто не трябва да се пречкаме и да организираме протести, това е. И трябва да си защитаваме името на университета от другите, а не да ги подкрепяме и да хулим.

Armin^^, ти си изгубил 1 година, мислиш че не си в нормален университет, но през това време хора полагат усилия да те учат на това,за което си влязъл. Не университетът ти е изгубил годината, ти си я изгубил, щом не учиш където ( и каквото, нз) искаш.
Но за мен университетът е моето бъдеще, тук ми дават знания,избор и ми осъществяват мечтата.
И моите години не са изгубени.
Въпрос на избор :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2010, 16:47 
Аз - ок, ти - Слабеев.
Аватар

Полина, аз влязох и уча това, което искам, въпросът е, че нещата изобщо не бяха такива каквито ми ги представяха. Получих или крайно остарели, вече невалидни знания, или знания, които изобщо няма да ми трябват в сферата, за която ме готвят. В същото време по предметите, които трябва да изнесат тежестта на нашата специалност, нивото просто го нямаше. Юркат ни по глупавите предмети, а по важните, никой не го е*е за теб. Приех го нормално, просто учех нещата, които са ми интересни, продължавам да го правя, но сега си плащам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2010, 16:53 
От дъжд на вятър
Аватар

Къде не се учат глупости :) Щом учиш каквото искаш и си недоволен, значи учиш не където искаш.Но това се предлага... Едва ли другаде в България ще е по-различно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2010, 16:55 
Аз - ок, ти - Слабеев.
Аватар

Точно това е. Нашите ме юркаха за Англия, не беше проблем да отида, но аз не отидох, защото повярвах на СУ. А сега? Сега е точно като в оня лаф: "К*рви, върнете ми парите, аз ще ви върна е*ането".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2010, 17:00 
От дъжд на вятър
Аватар

Armin^^ написа:
Точно това е. Нашите ме юркаха за Англия, не беше проблем да отида, но аз не отидох, защото повярвах на СУ. А сега? Сега е точно като в оня лаф: "К*рви, върнете ми парите, аз ще ви върна е*ането".

Е, без съмнение образованието ни не е на нивото на това в някои по-развити държави. Говорим за това, че СУ си е най- добрият вариант ако искаш да останеш в бг. Но ти си имал избор, още имаш :) Някои нямат и се задоволяват с най - доброто налично :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2010, 22:20 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Armin^^ написа:
Получих или крайно остарели, вече невалидни знания, или знания, които изобщо няма да ми трябват в сферата, за която ме готвят.

Стига бре :cry: В професионалната гимназия беше така. Минахме всички неща от 80-та година до максимум 95-та относно компютрите. След това тестове и поправки (модулно обучение) и не остана време за модерните. Когато питах господина за нещо по-ново, той каза че не знае, било твърде ново и нямало информация за това. Иначе той е учил в ТУ и е "хардуерист" - не разбира от софтуер и как да влезе в интернет да прочете нещо.

Дадоха ми съвет да не влизам в ТУ, защото поне двадесетина човека от различни специалности ми описаха подобна картинка.

А сега последната ми надежда СУ и какво, пак същото. Че даже и по-зле. С тези новини дето ги изтърсиха, че университета няма пари за парно и топла вода, нищо чудно да фалира, преди да съм се преместил (а се надявам да се преместя в чужбина преди да завърша бакалавърска степен).

Иначе относно протестите трябва да има. Но не само от СУ, от всички университети и гимназии трябва да излязат хора пред министерството на образованието. Не за да рушим, не за да си изливаме гнева, а просто ето така показно. За да ни види европа, да ни излъчат по новините, да се види, че нещо наистина не е наред.

А иначе пари няма. Всеки иска пари - за стипендии, за топла вода и парно, за научни проекти, а никой не мисли как да излезе от тази дупка, в която е попаднал. Според мен би трябвало унивеситета да измисли програма, с която да печели един поток от парите си самостоятелно (естествено с позволение на държавата), защото ако се чакат пари само от държавата, накрая и Илчев ще умре от глад.

4 year is loading... but high chance of throwing an exception

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2010, 22:40 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 9 пъти.
Абе,не мога да разбера,та малко ли пари събира СУ от 6000 легла в Ст.град та не може да плати едно парно?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2010, 23:04 
В началото бе словото
Аватар

Аз не завися от общежитие (за щастие),но ако се организирате за протест съм с вас!
Осраха се вече ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2010, 10:28 
Много строг модератор
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Добре, питам пак ?
Вие мозък имате ли ?
Ако имате - кажете ми, каква работа имате пред МОН? СУ е дупка, в която се наливат пари. Протест трябва за това, че не са оптимизирани разходите и има корупция. Някой чете ли за ЮФ сега във вестника например? Защо в СУ се децентрализират отговорности и се централизират пари? Сигурно пак МОН ви е виновен? Не казвам, че оттам са цъфнали и вързали, но просто е несериозно да се прави политически протест, когато проблема не е политически, а е чисто вътрешен

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2010, 11:54 
В началото бе словото
Аватар

МОН е виновно за лошото ниво на средно образование, което получих. МОН е виновно и за това, в България да бъдеш учител, да е равносилно на просяк, клошар или каквото и да е там. МОН е виновно, че учителите нямат стимул да обучават повече от указания материал, който е морално остарял. И накрая тези от МОН се държаха нагло с учителите на учителския протест. Според инфото, което получих за университетите, преди да кандидатствам, положението в българските университети не е по-различно. А щом с всички университети е така, логично е МОН да е виновно.

Може СУ да има вътрешни проблеми, не знам, тепърва пристигам, но че има огромен проблем в МОН трябва да е ясно на всички.

4 year is loading... but high chance of throwing an exception

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2010, 12:05 
Staring at the world through my rearview
Аватар

Благодарил (а): 122 пъти.
браво
добре казано колега

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 238 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Следваща