Дата и час: 30 Мар 2026, 09:20

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Шестима души пострадаха при тежка катастрофа в София
МнениеПубликувано на: 07 Мар 2009, 21:36 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
"Ако шофьорът наистина не е спрял на Стоп, нарушението е факт и това си е чисто рисково поведение - особено при мокра настилка и прочее."

Това трябва да влезе в листовките :) .

В кой случай неспазване на знак "Стоп" е по-рисково
A: при суха настилка
Б: при мокра или заледена настилка

Помня инструктура много наблегна върху това, когато ми беше кормуването. Вика - може да не спреш някой път на "Стоп", случва се. Но да не спреш на знак "Стоп", когато е мокро. Е това вече . . .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Мар 2009, 21:47 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Добре де, що се будалкаш? Отлично разбираш какво имам предвид, да не говорим и че хич не е забавно. Каквито и шансове да си имал да спреш (без значение в коя от двете коли си), намаляват значително, когато е мокро.
И да, разбира се, че да не спреш на Стоп си е безотговорно без значение какви са условията - неслучайно "по мое време" беше една от... май трите причини да те скъсат одма на изпита. Викам обаче да не се задълбаваш толкова в думите, при условие, че става ясно какво се опитвам да кажа. Просто, някак, темата не предразполага към това.
Лека вечер. И безаварийна, по възможност.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Мар 2009, 21:58 
Паисий
Аватар

Абе то че валеше, валеше.
А и самото място е ужасно. Там, за да минеш изобщо, трябва да се изнесеш страшно много напред, че да имаш видимост някаква. Независимо от Стоп-а и прочие.
2 месеца преди бала. 2 седмици след изпита им по френски.
А аз се шашкам за моите уроци. Днес изглеждаше толкова незначително и глупаво с колко ще си вземеш матурата и какво ще правиш на изпитите, че чак беше парадоксално, тъжно и отрезвяващо.

'Cause there's nobody by my side.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Мар 2009, 22:21 
От дъжд на вятър
Аватар

Много тежко.. 4 живота, прекършени от нищото :/ .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Мар 2009, 23:10 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
MERCES_LETIFER написа:
:oops: съжалявааааам, не съм искала да кажа нещо лошо, а сега като се чета, звуча злобничко :oops: :oops: :oops: извинявай, Бетон-чи :oops:

Спокойно. Забелязал съм, че жените не се интересуват от коли, но обичат да се возят :wink: Дори и тези, които са "шоферки", също не се интересуват от коли (или има леки изключения). :!: :!:
А аз с мъжаги мога да коментирам на питие до сутринта двигатели, скоростни кутии, диференциали, както и за изживяни случки по пътищата...
Както с дами, които слушат фолк до сутринта да си говорим за певици, новите клипове...

Сега за поредната катастрофа да напиша два реда. След всяко по-сериозно ПТП депутатите ще мислят мъдрости и глупави добавки в закона, в общия случай които не са заради загриженост, а заради нечия облага.

Какво означава "не спрях на стоп" на мокро, заледено...? Значи: не си знам колата.
Без да навлизам в подробности - на извънградско се спира обезателно и на обърнатия триъгълник, защото скоростите са високи, докато на градско може да не спреш и на стоп, ако не е интензивно движението - преди стопа плавна спирачка, освобождаваш от скорост, оглеждаш се - ако има коли - спираш, ако не - втора директно и продължаваш. Ако на някой при хлъзгава настилка представлява трудност това основно упражнение, съветвам го да закове преди съответния знак - "Б1" или "Б2" и после с пълзене на първа да огледа ситуацията, както се прави на курсовете.

Тук е станало точно така... Околовръстен път с отбивка... Пичът се е направил на майстор без да спира и когато е дошъл момента да закове на мокрото заради идващия автобус... оооо, Боже, що не спира тоя кашон - голфот. :shock: :shock: :shock: :shock:

За мен шоферът се е опитал да избегне удара - натиснал е спирачки, завъртял е волана и затова се е обърнал буса. Иначе ако ги беше нацепил директно, нямаше да се преобърне. Абсолютен съм в твърдението си, кое е причинило обръщането.
Но е лесно да се коментира след това. Представям си какъв ужас е да ти изскочи голф и каквото и да е МПС от път без предимство. :shock: :shock: :shock:
Единствено не мога да коментирам дали се е движил с 60. При по-висока скорост, вината става и негова.

Ето затова да се предотвратят такива инциденти са ограничителите от 60 при извънградско на отбивки, бензиностанции и кебапчийници... - има престрояване, има и включване в движение, както и пресичащи пешеходци.

Аз може да карам през другото време с колкото ми държи колата, но на отбивките намалявам обезателно, ако не 60, то поне 70. Катаджиите за 10 км там не се заяждат. Но те не ме интересуват, по-важно е да огледам ситуацията за летящи холандци и да отреагирам без пропуск при форсмажорна ситуация. А който решава да си прелети без да си прави усилието да намалява - прав му път. Дори е грешно да се залепиш зад някой движещ се с висока скорост на тези места. Всеки си казва - "аааа, катаджиите първо него ще спрат". Така е. Но ако стане меле, ще участваш и ти.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Мар 2009, 23:43 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Опааааа...
Пресни новини. Рейсот се е движил със 120. Вината вече е и в двамата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3