Отговора, който трябва да отправя към
Itilon, ще ми отнеме време, нерви и гледане на мач само с едно око. Както и да е...
Първо, да спомена нещо по повод искането на Сидеров Турция да се извини за геноцида над българите. В едно студио по "водещата" БТВ Иван Бедров посъветва Волен задочно да отправи същото предложение към германците, когато стъпват на руска или на полска земя...
За сведение на Бедров, Германия не само, че се е извинила на евреи и руснаци, ами е приела и закон, според който отричането на холокоста е престъпление. В Турция има ли подобен закон? Турция до ден днешен
не признава зверствата и геноцида над българи и арменци.
Не само,
че е признала грешките си и многократно се е извинявала на кой ли не,
но е изплатила и милиарди долари обезщетения на пострадалите от нацисткия режим! Какво да кажем в тази насока за Турция?
Турция няма да каже никога едно просто, човешко "простете ни", камо ли да даде пари.
---
Ето какво казва "Нова ТВ" за митинга:
Нова ТВ написа:
Партия Атака отбелязаха националния празник на България с митинг – шествие, което се проведе в централната част на София. Привърженици на националистите в парламента бяха дошли от цялата страна. Повече от сто автобуса затрудниха по обед трафика около НДК. С тях от всички краища на България бяха дошли последователи на Волен Сидеров, за да отбележат трети март. Многохилядното шествие започна от НДК. Със знамена и призиви ”Атака” мнозинството продължи по булевард Витоша, премина пред президентството и Министерския съвет, за да завърши с двучасов митинг пред храм-паметника Александър Невски. От трибуната Волен Сидеров призна, че проявата освен празнична е и политическа. Въпреки това той прикани всички да сведат глави и да изкажат вечна признателност на чуждите воини и българските опълченци дали живота си за освобождението на България. През целия маршрут на шествието имаше засилено полицейско присъствие, което не позволи да се достигне до инциденти.
---
Приятел,
вземи седни и прочети малко история... Не ми говори как 3 март е "светъл празник" и видиш ли, Воленчо го опорочил с митингчето си.
В своя защита, в защита на тезата си и действията на Сидеров, прилагам следното питане към теб: С какво свързваш големия българин Захари Стоянов? Само това ще кажа до тук...
Имам проблем с времеимането, та ще ме извиниш...
П.П> Не е нов Левски, нов Захари Стоянов е...(сравнението да не се приема с абсолютна сериозност)