Дата и час: 16 Яну 2026, 16:19

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: България в очите на Eвропа !!!
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2005, 18:10 
Летящите Пръсти
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Радио 'Дойче веле' оповести текста на критичния нонпейпър, за който съобщи немският в "Билд"

22.12.2005

Правителствата на Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станишев не са заинтересовани от функциониращо правосъдие; корупцията и престъпността в България са структурно предопределени - това са две от централните констатации в критичния доклад, за който в "Билд" писа преди дни.

Текстът на документ, който се разпространявал почти апокрифно, бе оповестен от радио "Дойче веле".

[url=http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=820326]Пълният текст на доклада
[/url]

Това беше логичната кулминация на slucvащото се в България през последните дни,месеци,години...

На път сме да отпаднем от така бленуваното членство в ЕС!

Докато ние като граждане не се съвземем и не започнем да изразяваме по някакъв начин несъгласието и презрението си срещу slucvащото се в нашата мила татковина,няма как да е иначе!

Когато спрем да назначаваме хора от службите и от престъпния свят в институциите,

когато спрем шуробаджанащината,

когато бивши или настоящи политици са във възловите и върховите точки на бизнеса,

когато нито едно поръчково убийство не завършва в съда,

няма как да се получат нещата!!!

Так ще е след като бизнеса и политиката се ръководят от група хора, които си помагат едни на други и не им пука изобщо нито за България, нито за Хората.

p.с.
едва ли на някого му прави впечатление връзката между проф. Божидар димитров и Васил Божков.
Щом смятаме, че търгуването на науката и историята между "добре облечените бизнесмени" и държавните мъже е нормално, то какво да кажем ........ ще си траем,едва ли има как да го предотвратим (това е само един пример за slucvащото се)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: България в очите на Eвропа !!!
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2005, 18:54 
Легендарен флуудър
Аватар

Че нещата тука не вървят както се опитват да ги
представят политиците ни пред Европа - е ясно!
Просто беше въпрос на време някой да извади
истината на бял свят.Но и ЕС ще си затвори очите.
Ние сме им нужни.Ще ни отложат, а нашите после
от страх за ново отлагане ще ми поднесат гъзовете
си на тепсия!!!

alhimikat написа:
p.с.
едва ли на някого му прави впечатление връзката между проф. Божидар димитров и Васил Божков.

Я ме светни точно за какво става въпрос...

Аз - По-груб и по-брутален от преди!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2005, 19:12 
Пишеща машина

България, в очите на Европа, не е такава от вчера. Всеки има по един спомен как някой си приятел като бил някъде си в Европа, дори не знаели какво и къде е България; има хора, които смятат, че сме терористи, че нацията ни се състои само от цигани, че сме безгранично тъпи и некултурни, но това говори само за тяхното невежество... О, не - още за нещо - нашето безхаберие по въпроса. И ако нещата - вътре и извън нашата родина - зависеха изцяло от нас, какво ли щеше да се получи? Имаме се - шепа националисти, патриоти, родолюбци (избирай според степените и разликите), такива, които искат да бъдат полезни, такива, които искат по-добър живот в СВОЯТА държава и обикновени ентусиасти... Добре! Но на повечвто хора им е напълно безразлично какво се случва около тях. Ти можеш да гориш отвътре за справедливост, за истина и за промяна, но не можеш да пробудиш този, който не се интересува. Всеки се спасява по единично, затъваме все повече и сме само едни наблюдатели. И ако аз искам да променя това, на пракатика с какви оръжия разполагам в ръцете си? Никой за нищо не ме пита, от мен се очаква точно като някакво неадекватно и умствено неразвито същество да следвам наставленията. Какво, какво наистина мога да направя - изборът ми е ограничен, правата ми са фалшиви, нямам доверие в никого.
Ето така е... Но който търси начин, открива го рано или късно - аз все още съм в процес на търсене.

А сега с риска да бъда заплюта - ами мен лично повече ме нервира този наставничски тон, това осъзнато чувство на превъзходство, което лъха от доклади/ изказвания на "бленувания" ЕС :!: За мен ЕС не е заветната цел, далеч не е пример, на който бих подражавала. И като цяло отлагането на членството на България никак не ми влияе отрицателно. Знам, знам, че някой ще каже, че гледам повърхностно, че нищо не разбирам и т.н., но колкото повече разбирам, толкова повече се отвращавам. Но тъй като това е съвсем друга тема, ще си кажа всичко друг път, ако някой случайно иска да поспори с мен.

Това, което исках да кажа с две думи, а се разпрострях така, беше, че трябва да се научим да сме отговорни първо към себе си - като имаш това уважение, ще го получиш и от другите. Впечатлението на европееца идва от нас, обикновените хора, а не от докладите на ЕС. Затова нека се покажем достойни :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2006, 16:25 
Пишете, о, братя
Аватар

никак не е оптимистично... не ни чака нищо добро! :cry:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2006, 01:53 
Master Of Puppets
Аватар

Цитат:
никак не е оптимистично... не ни чака нищо добро!

Както казва учителят ми по география: "Когато влезем в ЕС много пенсионери ще умрат. (смях в залата) Не си смейте! Много от вас също ще умрат..."

Според мен българите заслужаваме да влезем в ЕС. Ние сме хубав и богат на култура и традиции народ и определено имаме какво да дадем на Европа. Може би в началото ще бъде доста трудно, но то кое начало не е трудно?! Смятам, че като влеземе в ЕС (рано или късно), нас българите ще започнат да ни приемат като равностойни и няма да ни смятат за хора от третия свят. Да не мислите германците са по- свестни?! Младите германчета (на наша възраст, защото върху такива имам наблюдение) са доста заспали и повърхностни. Обаче, защото Германия е голяма страна, с развита икономика и повечето българи като чуят германец и незнам какво си предтавят... Това важи и за всички други западни (напреднали) страни. Със нищо не ни превъзхождат в културно и интелектуално отношение. Това, че ние не знаем как да използваме този потенциал, е друг въпрос.

Ето сега нещо шеговито от друг един форум:
Цитат:
2007 г. - България е приета в ЕС.
2010 г. - Румъния е приета в ЕС.
2015г. - Хърватия, Македония, Босна и Херцеговина и Турция са приети в ЕС.
2017г. - Албания, Косово и Сърбия са приети в ЕС.
2018г. - За първи път европейска институция назначава румънец на висок пост.
Той назначава жена си, цялата рода на жена си, членове на семействата на техните съседи и най-добрите си приятели.
2019г. - Служителите от балканските страни представляват 10% от европейската администрация.
2022г. - Служителите от балканските страни представляват 60% от европейската администрация. Администрацията повишава заплатите тройно, въвежда гъвкаво работно време, южнославянските езици са на трето място сред "езиците на администрацията". Поради стрес 90% от служителите на европейската администрация излизат в отпуск по болест. Най-много заболявания са констатирани в периодите между 15 юни и 15 септември и 15 декември и 15 януари. Болните служители са забелязани в Алпите, Канарските острови и други места, известни като лечебни срещу стрес. Европейският парламент гласува закон, според който бюджетът на ЕС плаща за лечението на тези болести. По време на отпуските европейската администрация се движи от стажанти на временни трудови договори.
2025г. - Балканците достигат 90% от администрацията. Македонците отново отказват да приемат еврото.
2026г. - Високата цена на европейската администрация изисква драстични съкращения. Уволнени са всички белгийски граждани, служители на ЕС. Балканските служители в ЕС достигат 99.3% от общия брой.
2027г. - Румъния успешно приключва приватизацията. През 2028г. Сърбия поема председателството на ЕС.
2028г. - През февруари Германия напуска ЕС. Месец по-късно тя е последвана от Франция и Финландия. До края на годината под албанско председателство напускат Великобритания, Белгия, Дания, Швеция, Холандия, Люксембург, Италия, Испания, Португалия, Австрия, Чехия, Литва, Латвия, Естония и Словения. Всички тези държави въвеждат строг визов режим за ЕС.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2006, 02:04 
Пишеща машина

Това шеговитото го знам. Ама всъщност не е чак толкова шеговито. :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: