Дата и час: 16 Яну 2026, 16:19

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Спасители на плажа - файда никаква
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2006, 23:42 
Летящите Пръсти
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Източник: http://www.nabludatel.info

Спасители на плажа, но файда никаква. Някой чули, други - не, но аз да припомня. Вчера се удави момче в басейна "Дианабад" в столицата. (съобщиха медиите)

В такива ситуации има едно нещо, наречено кризисен PR. До него прибягват компаниите, когато са попаднали в конфузна ситуация. Това е определението на прост език.

Докато всички медии коментират новината за смъртта на момчето, засегнатата компания (в случая басейн "Дианабад") прибягва до кризисния PR. Примерно:

Шефът на басейна:
Звъни по "жисиемъ" на свой приятел от университета.
- Абе, батка, тука стана гаф. Удави се некакво лапе у моя двор. Ти нали имаш вестник? Ко мой да напраим, че да замажим пулужението? Не че ш' ми съ случи нещо, мъ се пак трябва да си пазим имижъ пред клиентите...

Шефът на вестника:
- Здрасти батенце. Ми ш видим ко мой да напраим... Нали знаиш, че сега скандали с царя и прокурора са много актуални и няма много място във вестника...

Шефът на басейна:
- Е, батенце, нали знаиш, че сме наши хора! Ш' напишити някой-друга страничка във весника! Па после ш' съ упраим с тебе, нали знаиш...

Шефът на вестника:
- Добре, бате. Ще пуснем за печат извънредни страници. Ма ш го напраим като притурка. Ш' го измислим хитро, да не ни запудозрът. Ще е като анализ на пазара на басейните в София. Ще има и голи мацки на снимка. Бе ш' гу опраим. Ма после и с теб ш' съ упраим...

Шефът на басейна:
- Еее, батка, знаех си, че си оправен човек, то биз туй твоя весник подобни ситуации много добре ги оправя. Кат гледам колко ги замазахти през последнити седмици... А да си жив и здрав. Ш' мина през офиса да са упраим. Аре до скоро...

п.п.
Не изключваме и хипотезата Шефът на басейна и Шефът на вестника да са съдружници в басейна. Ту обаче трябва да попитаме "Дакси", но в момента нямаме кредит и ще го направим утре от работното място...

Това е импровизирана ситуация. Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна. Не искам да ме съдите за клевета, да сезирате прокурора, както прави Петър Стоянов като го натопят в интернет или каквото и да било! Дори е случайно, че някакво дете се е удавило. Случайно е, че дори го четете!

А сега да минем към реалните факти.

Ден след случилото се в басейна "Дианабад", четем на повечето места текстове от рода "16 годишно момче се удави поради невнимание".

Обаче. Кризисния PR не трябва да го забравяме. Ден след удавянето четем следния текст във вестник "Новинар":

"Басеините "Дианабад" вече са отворени. Те са три с различни размери. Единият е за скокове, другият за водна топка и трети - с олимпийски размери. Работното време е от 8 до 20 часа всеки ден. Таксата за вход е 3 лв. за големите и лев за децата до 12 години. В събота и неделя цените са с лев по-високи. Шезлонгът и чадърът се доплащат.

Комплексът разполага и със сауна, парна баня, охраняем паркинг и терен за плажен волейбол и футбол. Наемът за един час на спортната площадка е 10 лв. Любимият на много столичани плувен комплекс "Мария Луиза" ще е затворен през цялото лято, защото тече ремонт, съобщиха от там. Всички комплекси разполагат и с барове за питиета и храна. Цените на хапването и напитките са умерени и достъпни за всеки, който иска да си организира набързо почивка на територията на София.

За безопасността навсякъде се грижат опитни спасители, които бдят непрекъснато за здравето и живота на посетителите.

На някои места има и треньори по плуване, които са готови да обучават начинаещи. Цената обаче не е твърда, а по договаряне на място."

Тука аз млъквам и всеки си тълкува сам, че току виж са сезирали главния прокурор и Боршош ме е погнал с мотиката. (Боршош - издател на вестник "Новинар") Па още съм млад и ми се живее, точно заради такива, като тях... А на нас какво друго, освен да се наслаждаваме на светкавичния кризисен PR.

...

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2006, 07:57 
Живее, за да пише
Аватар

Мойто момче, антикризсния PR не е използван в случая, ако такива са реалните данни от произшествието! Невинаги и ненавсякъде всичко е престъпно, договорено и свързано с лошия PR. Понякога нещата просто се случват и особено ако са такива трагедии коментарите трябва да бъдат внимателни. Бъди жив и здрав!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2006, 08:36 
Легендарен флуудър
Аватар

Вчера се удавуло момче...Нали скоро пак се беше удавил един...
Аз бих казал:"Голяма работа. Да са внимавали."Спомнете си Индиго,
дето изкараха собственика виновен.Еми извинявам се, ама той не
може да научи деца на култура.Какво да направи човека, че те са
като животни и се бутат като крави.
Знаете и в автобусите е същата работа.Място няма човек да се
обърне, пък какво бутане и мачкане....Тц, тц, тц...всичко опира
до култура.

Хайде сега нападайте ме.Но ако споменатите имаха поне малко
култура и акул, сега щяха да са живи.

Аз - По-груб и по-брутален от преди!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2006, 09:09 
В началото бе словото

Интересна интерпретация, алхимик.
Само не ми стана ясно защо през цялото време въртиш около злия антикризисен пр, а за лошия журналист (който го прави достъпен за широката публика) и още по- лош "шеф на вестника" не се чуват моралните ти присъди.
Не е ли това подвеждаща "статия"?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2006, 09:28 
Пишеща машина
Аватар

Паган написа:
Вчера се удавуло момче...Нали скоро пак се беше удавил един...
Аз бих казал:"Голяма работа. Да са внимавали."Спомнете си Индиго,
дето изкараха собственика виновен.Еми извинявам се, ама той не
може да научи деца на култура.Какво да направи човека, че те са
като животни и се бутат като крави.
Знаете и в автобусите е същата работа.Място няма човек да се
обърне, пък какво бутане и мачкане....Тц, тц, тц...всичко опира
до култура.

Хайде сега нападайте ме.Но ако споменатите имаха поне малко
култура и акул, сега щяха да са живи.

доколкото разбрах момчето е умряло от сърдечна недостатъчност,така че няма как да се научи на култура.надали е и знаело ,че му има нещо. имало е 4 спасителя ,но не са успели да му помогнат. а това ,че децата се бутат като крави мога да ти кажа ,че ако е организирано ,така че да не им се налага да се бутат няма да се случват такива неща. бях в Индиго когато се случи това и мога да ти кажа ,че до голяма степен нямаше нищо общо с културата на децата. и не те нападам- просто мисля ,че репликата ти :"Голяма работа. Да са внимавали." е изключително не на място нали ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2006, 09:31 
Вазов
Аватар

Смятам, че спасителите по морето (за басейните не мога да твърдя със сигурност, избягвам да ходя заради скапаната мръсна вода :P )наистина не вършат друго освен да бройкат мацки и чат-пат да надуват свирката и то по-скоро за престиж ... Не казвам обаче, че всички са такива - просто не съм виждала лично, нито пък чувала. Мисля, че по курортите с много чуждестранни туристи са по-на ниво, ама иначе ... Надеждата нали знаете кога умира ...
За културата на къпещите се - в действителност много хора се държат безразсъдно към себе си, като се къпят в неохранявани райони, пък дори и в охранявани да влезеш, както споменах, не е много безопасно. В крайна сметка става въпрос за собствения ти живот!!!

No more turning away?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2006, 09:40 
В началото бе словото

ей, хора, детето е умряло както онова в провинцията преди няколко дена - докато с другите са се надпреварвали кой ще издържи по-дълго под водата! Лапешка работа, обаче при ЧЕТИРИМА спасители в ОГРАДЕН басейн това да се случи, направо ... им на спасителите!!! Тъй че не ми говорете за култура при хлапета, а дайте да видим изпълнението на служебни задължения при възрастните. Които наистина трябва да си поговорят с прокурор...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2006, 09:56 
Легендарен флуудър
Аватар

Joyride и аз като 33 разбрах, че са се състезавали нещо.
Мерили са си п*шките с други думи.

И защо трябва да има някой да организира каквото и да било.
Не може ли по най-човешки и възпитан начин да се изчака
малко настрани и тогава да се влиза.Самоорганизация трябва.
А за нея трябва малко култура.

За удавените пак - колкото са вновни те, толкова са виновни и
спасителите, липсата на такива, липсата на ограждения в някои
случаи и т.н.И....малко култура трябва, за да се спазват забраните,
наложени на други водни басейни.

От кой гледат малдите, от възрасните.Нека се замислим сега,
какво ще научат от нас вниците ни :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2006, 10:00 
Живее, за да пише
Аватар

Съгласен съм с Паган! Също съм съгласен с херо 5!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2006, 10:14 
Пишеща машина
Аватар

Паган написа:
Цитат:
И защо трябва да има някой да организира каквото и да било.
Не може ли по най-човешки и възпитан начин да се изчака
малко настрани и тогава да се влиза.Самоорганизация трябва.
А за нея трябва малко култура.

-защото няма мероприятие, което да няма организация. не ме разбирай погрешно -също мисля ,че на голям процент хора им липсва елементарна култура, но първо -в случая не е така и 2ро -ти видял ли си дете на басейн ,което да не пробва да скача, да седи под вода и тн ? нарича се забавление . оттам нататък последиците ,които в случая са фатални. и тук няма как да има виновен -детето надали е знаело ,че ще умре и да е решило ВСЕ ПАК да пробва- може пък да не се случи. не съм запозната с дейността на спасителите, но май са направили всичко възможно. така че. . има забрани, които не се спазват (особено по морето) ,но не всичко е въпрос на култура

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2006, 17:08 
доказано жива
Аватар

и как може да се удави дете по невнимание???как да кажем на МАЙКАТА , че детето й е мъртво поради НЕВНИМАНИЕТО на спасителите, които "са опитни и следят за нашата безопасност"?????????
това е точно лошия пр.какъв е смисълът от него обаче когато е загубено дете?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2006, 17:22 
Легендарен флуудър
Аватар

В България - абсолютно никакъв.Не забравяй, че за повечето
хора в момента най-важното нещо е да отварят разни досиета
и да клюкарстват кой, какво, къде...

В която и да е нормална страна - това е голям проблем.
И хората ще положат усилия, за да попречат да се случи отново.

Тук не само, че няма раждаемост, ами и българчетата измират
с по-голяма скорост, отколкото динозаврите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2006, 17:27 
доказано жива
Аватар

просто е нечовешкос лека ръка да изтъпанчат на първата страница че дете е умряло по невнимание !!!!!!!!!!!!!! за бога те знаят ли какво е да загубиш дете?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2006, 17:28 
Легендарен флуудър
Аватар

Не можах да повярвам като го прочетох това тия дни... :shock: До нас има едно много културно заведение с басейн, сестра ми и нейните приятелки обожават да ходят там, пък и аз...Те са на по 12-13 и персоналът там НЕ ГИ ПУСКА без възрастен човек...Първо се чудех, нали малко басейнче, нали има хора, кво пък толкова... :roll: Ама като ги знам на тази възраст какви глупости правят, как като диванета скачат, колко им е да се удари някое, да загуби съзнание и белята е станала... :cry: Непростимо е в охраняем басейн да не са реагирали...Страшно е...А аз все си повтарям, че водата не е игра, че е опасна работа, че и плувци се давят, ама трябва да умре някой, за да се разчуе...Дано затегнат контрола след случая... :angry2:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2006, 18:21 
Легендарен флуудър
Аватар

:shock: така да се каже мъжът ми (не ми е баш мъж де,някакво такова) е спасител на Дианабад :? но това случаят май не е в неговата смяна :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща