Дата и час: 16 Яну 2026, 20:29

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Насилието в училищата...
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2006, 23:28 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Ето една сериозна тема и от мен.
Напоследък зачестиха случайте на различни видове насилие между ученици(побоища,заливане с ...хмм кофти неща :wink: ,носене на оръжие в клас и т.н.).Ето последния случай http://dnes.dir.bg/2006/10/10/news776713.html
На какво отдавате това?Вярно ,че в училищата винаги е имало спречквания ,сбивания,борба за надмощие и популярност сред подрастващите,но както виждаме в последните седмици това прераства в доста брутални и неприятни случки.И аз съм бил ученик-преди 5години нямаше чак такива неща...Пък съм учил в клас само от момчета.Как мислите това може да се контролира и предодврати?
Мнения,анализи,наблюдения(много от новите юзъри са били ученици допреди няколко месеца. :wink: ).Всичко е добре дошло :)

Послепис:И да не ми офлудите темата ,ей :lol:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2006, 08:24 
Master Of Puppets
Аватар

Еми и аз съм ученичка все още и въпреки, че уча в "елитна" гимназия, случаи на насилие и публично унижаване не са рядкост. Последният шокиращ за мен случай беше, когато миналата седмица момиче от 10 клас на моето училище беше публично залято с фекалии от свой съученик... :roll: Причината - "Тя ни дразнеше, искахме да и отмъстим." :roll:
Смятам, че причината е в ширещата се липса на ценности и невъзможност за друг вид разправа... словесна например... :roll: Мисля, че по-новото от нас поколение няма качествата да изрази или защити себе си чрез думи- следователно го прави с жестове... които за жалост в повечето случаи са агресивни, унизителни, груби... :roll:

And it's not my last life at all...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2006, 09:01 
доказано жива
Аватар

за жалост всяко ново поколение става по-агресивно и повече изразява агресията си. това е начин да изразиш и наложиш себе си- чрез всякакви крайности. незнам точно на какво се дължи тая загуба на толерантност у децата , аз като гледам 16-годишната си сестра и наблюдавам връстниците й , ами в тях подозирам , 4е има някаква дълбоко стаена човечност, която обаче би се проявила в краен случаи.тяхното и близките до тях поколения не са просто бунтари, ами поколения без никакви ценности ( като милозливост, толерантност и т.н. ) и без задръжки .
всичко, което се случва в света, целият стрес и негативизъм, който родителите трупат в себе си ЕЖЕДНЕВНО веднага се отразява в душичките на децата. всяка ве4ер майка ти и баща ти да ти викат , изнервени от работа, и детето придобива навика с агресия да се разправя с това, което го тормози. :? и това се натрупва за съжаление.децата имат нужда от пове4е близост с родителите , братя , сестри, но в това ежедневие много малко получават нужното им разбиране и контакт. ..много дълго стана :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2006, 09:37 
Легендарен флуудър
Аватар

Абе думи нямам, насилието в училище е едно от най-страшните неща според мен. :cry: И когато аз бях ученичка си го имаше доста при нас...И психическо, и физическо...Особено сред по-малките...И никой нехае, няма кой да те защити, учителите си затваряха очите, а и те си имат своите причини, и те се страхуват, унизително положение, малки заплати...и т.н...Оправдания -колкото си щеш може да си намери, ама в крайна сметка като е на гърба на едно дете... :roll:
Как да се реши проблемът...Ами може би с наистина СТРОГ контрол и ефективни наказания, това е изходът, щото точно чувството за безнакакзаност (според мен) ги подтиква да са толкова дръзки... :!: Обществото не може от днес за утре да се промени...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2006, 10:42 
Легендарен флуудър
Аватар

Според мен трябва да има доста по-строг контрол в училищата,да се дадът повече права на учителите.а не даскала да не може да му викне на някой или да му тегли един шамар.И провинилите се ученици трябва да бъдат изключвани ,а не просото мъмрени от директора.
Да не говорим ,че и родителите трябва да вземат отношение към това как чавето им се държи в училище ,а не като ги викне някой учител заради поведението на въпросното да не хаят...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2006, 11:34 
Master Of Puppets
Аватар

Колкото до неханието и безхаберието, в моето училище тази година едно момиче 11 клас идваше на училище в напреднала бременност и ръководството се принуди да извика родити ли ти и, тъй като тя отричаше, че е бременна... В крайна сметка се оказа, че майката на въпросната разбира от ръководството, че отрочето и чака бебе... :shock:

Последна промяна Raya_Alexandra на 11 Окт 2006, 11:38, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2006, 11:37 
Легендарен флуудър
Аватар

Какво повече да говорим :shock: :roll: :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2006, 11:39 
Master Of Puppets
Аватар

Еми то май ни остава само да говорим, поне на този етап не виждам, какво може да предприеме всеки от нас персонално. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2006, 11:47 
Легендарен флуудър
Аватар

Нищо ,но на мен ми предстои 3 месеца педагогическа практика (ще се правя на даскал :D ) другия семестър и не си завиждам :x

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2006, 11:57 
Master Of Puppets
Аватар

Може да те пуснат при малки беззащитни първолачета, които още не знаят къде се намират :binky:
Според мен най-уязвими от ширещото се насилие из българските училища са учениците от ІХ - ХІ клас. Тогава "децата" могат най- лесно да бъдат повлияни от външти фактори, каквито са филми, телевизия, предавания, списания, чуждо поведение и т.н., именно защото още са в търсене на себе си и на своето място в обществото. Много е блазнеща идеята да те възприемат като мацка тип "мутреса", нали? Или като "лошо момче"? 8) Като го погледнеш от дистанцията на времето, ти звучи супер смешно, ама за един човек в Х клас не е... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2006, 12:33 
Легендарен флуудър

:lol: Шамарът често върши работа при по-малките. :shock: Съвсем нормални са и наказанията - да го накараш да застане в ъгъла на класната стая с реплика като "Върви там да се срамуваш!". Трябва, разбира се, да се върнат оценките за поведение. Без "примерно" или "добро" не можеш да продължиш в по-горен клас, пък и унитата ще си помислят дали да приемат вагабонти...
:x На тези деца очевидно им липсват първите 7 години и там нищо не може да замести семейството - прости и арогантни родители няма как да възпитат културно дете. :evil:
Все пак има правила и те трябва да се прилагат. Изтеглянето на деца от училище, в което учителите идиректорът не могат да поддържат елементарна дисциплина е най-ефективното средство за обществено противодействие, както и назидателно популяризиране на лошите случаи... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2006, 12:44 
Легендарен флуудър
Аватар

Няма да ме пуснат при първолаци-аз съм географ.Ще да е от 6ти нагоре :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2006, 17:35 
(U+2205,∅)
Аватар

гледах наскоро сутрешния блок по бтв и наистина се фрапирах от видяното...

ми агресията избива по неподходящ начин и това отразява реалното окаяно положение на личността-семейството-обществото... това е затворен кръг, в който наблюдаваме истинска морална деградация...

за съжаление подобна "културна еволюция" не може да се спре с усилията на няколко аутсайдери (каквито се оказват неминуемо хората, които не се поддават на изпростяващите тенденции)...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2006, 17:50 
Легендарен флуудър

inaccessibility написа:
за съжаление подобна "културна еволюция" не може да се спре с усилията на няколко аутсайдери (каквито се оказват неминуемо хората, които не се поддават на изпростяващите тенденции)...

Това е добро.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща