Дата и час: 16 Яну 2026, 22:25

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Има търсене, но няма предлагане (президенстки избори)
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2006, 10:57 
Летящите Пръсти
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Има търсене, но няма предлагане

http://nabludatel.info

Вчера се спрях на една будка и помолих за "Нестле Лайън". Нямаха. Попитах за "Сникърс". Нямаха. Помислих малко и попитах за "Морени макс". Пак нямаха. Не си купих нищо друго, защото в съзнанието си имах определена идея какво търся.

В неделя ще се спра пред избирателната урна. Там разликата е, че съм запознат предварително какво имат и какво нямат да ми предложат. Но да предположим, че не знам какво предлагат, но знам какво търся.

Изображение

Не ми се искаше да украсявам написаното с тази снимка, но по стечение на обстоятелствата се наложи*

Е, без учудване, в неделя и пред избирателната урна ще разбера, че "Сникърсът" не е "Сникърс", "Нестле-то" не е "Нестле".

Досещате се, че както не си купих "Сникърс", защото нямаха, така няма да избера нито един от кандидатите в неделя, защото не отговарят на търсеното от мен.

Повечето от читателите тук са интелигентни (съдейки по коментарите и статистиката) и запознати със законите за търсенето и предлагането. Когато предлаганият предмет, стока или услуга не отговаря на търсения от теб, тогава е по-вероятно да не го купиш.

В неделя и аз няма да си купя нищо.

Но за разлика от магазина тук поне ще покажа недоволството си от предлаганите "стоки". Ще участвам в изборите, защото съм политически мислещ и обществено активен. Въпреки че гласът ще е за никого.

Гласът ми ще се отчете, защото смятам, че е важна статистиката колко човека знаят какво търсят, но то не им се предлага. Целта на недействителния бюлетин е да покаже, че има индивиди с политическо самосъзнание и мисъл, но няма идея или лидер, които да ги привлекат на своя страна.

Да ме прощават онези, които смятат, че с повишаването на избирателната активност помагам на едини или друг кандидат, но само губещите ми се струва, че се опасяват от това. Да, може би е математически доказано, че по-високата избирателна активност помага на някого, но не ми се иска да мисля за това и акцентирам другаде.

През седмицата един куп приятели и познати се изредиха да ме убеждават да гласувам за по-малкото зло, т.е. срещу статуквото, въпреки очертаващата се загуба да десните. Е, не мога да го сторя.

Нима трябва да проституирам със себе си, като на първи тур подкрепя Беровнов, а на втори Първанов, защото той ще е по-малкото зло от Сидеров? Не, не бих си позволил.

Та моят съвет е, ако не ви допада никой от "предлагащите се", не гласувайте на пук, за по-малкото зло, както ще направят доста от вас. Покажете, че сте активни, нека се отчете гласът ви. Държа да отбележа, че не бойкотирам, просто няма за кого да гласувам.

А към тези, които направят горното, да подкрепят Беронов на първи тур, а Първанов на втори (респективно Сидеров), имам следния въпрос. Въобще бихте ли го направили? Първанов или Сидеров ще изберете на балотажа? И с какви аргументи?

Знаете ли кое ме кара да мисля така? Това, че дясно мислещите няма да си останат по домовете на втория тур, а ще подкрепят все някого. Едни заради страха да не спечели Сидеров, а други заради ненавистта си към Първанов. Пожелавам лек избор!

------------------------------------------------------------------------------------------
*държа да отбележа, че нямам нищо общо с партията, която е изработила горния плакат или с някоя друга

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2006, 11:16 
Легендарен флуудър

:lol: E, аз твърдо съм решил да гласувам, защото го считам повече за гражданско задължение, отколкото за безсмислено право. Не мога да гласувам за статуквото, което намирам за отвратително, именно поради действащия държавен глава! Двамата бивши конститционни съдии ме разтревожиха със странни изявления за президентските правомощия, а и не мога да гласувам за некъв дедо, нито за бивше (?) ченге (сравни и коментара за ГП). За генерала - не гласувам за комунисти (няма бивши комунисти или бивши негри). За професора патоанатом, по-добре не питайте! Остават двама, които са ми приемливи.
Как да накажа петимата по-горе, като гласувам за този, който може да ги изнерви.... И кой е той? Еми за него вече гласувах....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2006, 11:19 
Легендарен флуудър
Аватар

Днес не можах да си купя бира.Пикам ви на изборите.
BTW, Волен президент!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2006, 11:20 
Badass-motherfuka
Аватар

наистина, ако всички недоволни от кандидатите отидем и пуснем ПРАЗНИ б-летини, вместо да си спестяваме разходката, или пък да правим така наречения "наказателен вот", и ако в последствие нашият процент е впечатляващ (в което съмнение няма) наистина ще покажем нещо...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2006, 16:43 
Shogun

Благодарил (а): 12 пъти.
Сникерси, вафлички :lol:
Промяна ще дойде когато отидеме във фабриката(да речеме Червена Вода край Радомир), изработиме си "Сникерса"(БТР-90, Т-90) и дойдеме да си го ядеме пред "Народното Събрание"...което в днешно време за съжаление няма как да стане.
Причини- мозъкопромиване на населението, вкореняване на определен тип "западн(ал)и ценности" в държавната администрация и най-вече страха! Страхът, че ако се опитаме да вземеме властта обратно в наши ръце(нали сме "деймос"- народа) ще стане нещо опасно- я гражданска война, я етнико-религиозна.
Истината е че вече сме една послушна държавица, чиито управници са се споразумяли за толеранс от страна на САЩ, ЕС, НАТО в далаверките си срещу това послушание...

А вие Г-н Патеев, ако наистина защитавате тези позиции и в бъдеще, мога да ви кажа че има 1-2 медии в БГ които единствени ще се осмелят да ви вземат на работа. Защото на другите им трябват "чипирани", а не идеалисти...и пак, за какво по дяволите ни е идеализъм?
Бъдете реалисти, и най-важното-
REFUSE- RESIST!
L'inspecteur

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2006, 17:33 
Легендарен флуудър

Политиците са скапаняци... по дефолт.
И аз няма да ходя за сникерси (докато ги има родните сухи пасти Балкан :spam1: :lol: ).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2006, 18:42 
Легендарен флуудър
Аватар

Както се очакваше Първанов печели на 1ви тур.Ще спечели и на балотажа :roll: .Каква изненада :lol: :lol: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2006, 18:55 
Легендарен флуудър
Аватар

Хехехе...сега видях ,че Сидеров е 2ри :lol: .Е това беше изненада :idea: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2006, 19:35 
мохикана
Аватар

Не беше.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2006, 19:47 
Постоянно присъствие
Аватар

Паган написа:
Днес не можах да си купя бира.
BTW, Волен президент!

1. Защото не знаеш как да си поискаш... :wink:

2. Губиш, Първанов ще стане.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2006, 20:34 
Легендарен флуудър

Не мога да разбера какви са тези тъпи закони - защо на турски граждани, идващи в България веднъж на 5 години ("за празника", както те самите казват), им се разрешава да гласуват за български президент?? :shock: :? :x

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2006, 20:37 
Легендарен флуудър

:twisted: За да изберат Първанов, който насила ги вкара в правителството! :twisted: :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2006, 21:15 
Пишеща машина
Аватар

Е това не е истина...
ДПС срещу Болен....
Това е все едно да питат арабите кого мразят повече - САЩ или Израел.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2006, 21:33 
Легендарен флуудър
Аватар

То и на 1вия тур нямаше особен избор.За това и се въздържах от вот.Каквото ще направя и на 2рия тур :idea:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2006, 21:34 
Легендарен флуудър

Richard B. Riddick написа:
То и на 1вия тур нямаше особен избор.За това и се въздържах от вот.Каквото ще направя и на 2рия тур :idea:

Ти си от моята партия :occasion5:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща