Не ме мразете, ама просто не се сдържах да не го пусна
Преди
доста време мой познат го беше писал в личния си блог....
"Българските медицински сестри може би ще искат просто да отидат при семействата си и всичко да свърши, но… никой няма да ги остави. Българите няма да ги оставят. Прекалено са ценни и могат да се използват още.
И така, най-сетне те криво-ляво се завръщат в България. Лично правителствения самолет ги снася на родна земя. Посреща ги тълпа от четиристотин хиляди души. Телевизиите предават директно. Всички журналисти, политици и сеирджии са там. Организирани са концерт, заря, бал, коктейл… вият сирени и ехтят салюти. Денят е обявен за национален празник и национален траур - последното за повече тежест. Държавните глави държат реч. За настоящите управници спасяването на сестрите ще бъде главен лозунг в бъдещи избори. Появява се и посланникът на Либия в България, който с треперещ глас и мазна усмивка обяснява, че винаги, ама винаги е вярвал в тяхната невинност. Дълбоко в себе си е бил убеден.
Всичко тепърва започва. Изгряват нови звезди.
На следващия ден Слави прави най-ексклузивното, драматично, дълбокомислено и гледано шоу в историята на телевизията. Слави Трифонов - народният будител, българската съвест, родолюбец и деец! Сбърчил вежди, той гледа сериозно, кима разбиращо… той разбира. Той съчувства. Де да можеше от собствените си милиони да дари на либийските деца, де да можеше сам той да влезе в затвора, по собствено желание, наместо медиците ни. Толкова е велик тоя човек, не е истина! *в този момент личността на Трифонов вече тотално е обсебила атмосферата, а гостите му са останали на заден план*
Правителството компенсира медиците и техните семейства с прилична сума пари. Това купува тяхното мълчание и осуетява плановете им заведат дело в съда в Страсбург - и срещу Либия, и срещу България. Роднините на загиналите при инцидента край Бяла леко завиждат - не стига, че медиците са живи и здрави, ами и семействата им получиха повече. Бойко Борисов също е подтиснат. Вече не е номер едно по раздаване на автографи, а шуменето около партията му заглъхва, понеже се говори, че сестрите създават нова фракция.
До седмица медиците са посетили всички телевизии и са дали десетки, ако не и стотици интервюта.
За няколко месеца обикалят всички телевизионни програми, игри, риалити шоута и ток-шоута. Цинично, но факт - печелят Вип Брадър и Сървайвър, понеже имат огромен тренинг с живота в изолация. Макар че е малко странно, понеже никога не са били сами, нали. Нася и Кристияна се снимат в Плейбой. Останалите прявят няколко плахи стойки в Максим. Снимат се в реклами. Хай Клуб пуска плакати с тях. Еленко снима графитите по домовете им. 168 часа пуска на първа страница “колаж”, на който медиците ни позират зад решетки - колко оригинално!
Някои от медиците подхващат собствени телевизионни предавания. Други започват политическа изява и кариера. Трети пишат книга…"
ЕДИТ: бе не ме разбирайте погрешно, и аз се радвам

просто иронията на текстчето ме разбива