|
Боже мили, не спирам да се удивявам на хората, които се занимават с глупости. Това въпрос на комплекси ли е, на злобичка ли е, на желание да покажем, че ние сме си най, пък останалите са зле... Това го говоря общо за представителите на всички университети, включително и СУ. Да се правят смешни класацийки, където университетите да си мерят да не казвам какво като петокласници в кенефа... е просто жалко и смешно. Ама видиш ли, той моят университет е по-добър от твоя пък. И какво? Нима всеки не знае много добре причините, поради които учи в даден ВУЗ? На кого е нужно да се доказваме? Българска работа... Ако аз уча в НБУ или УНСС и не са ми поискали лев за да си взема изпитите, и съм доволна от това, което получавам като качество на преподаването и като натрупани знания в съответната област, която ме интересува (и която си е строго индивидуална зе всеки университет, факултет, специалност и студент), какво ми пука какво говорят за университета ми, нали аз ще съм доволна! Ама не, стадното чувство надделява... трябва, просто трябва да покажем как ние сме ударили джакпота, а пък другите са злеееее. Аз виждам много добре слабостите на СУ и не се правя, че това е най-добрият университет в света. Но съм доволна от образованието, което получавам, от качеството, от цената, от вниманието, което ми се обръща, от нивото на преподаване и тъй нататък. И това ми е достатъчно, за да съм доволна и хич да не ми пука на кое място е СУ в хиилядите мизерни класацийки. Ако някой ми каже, че ТУ е по-качествен, какво, да съжаля, че съм в СУ??? Може ли ТУ да ми предложи да следвам филология? Може ли УНСС да ми предложи образование, съобразено с моите интереси (строго НЕикономически)? Не, не може. Какво му е лошото тогава да смятам, че за мен СУ е номер едно? Който има други интереси, да следва другаде. Който се колебае между специалности, които ги има в два университета, разпитва, събира мнения, разглежда учебните планове и избира този, който му пасва повече. За какво е цялата тая помия? Еййй, много се ядосвам... За какво изобщо си пиля нервите като и тоя ми пост ще си остане глас в пустиня...
_________________ На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628 http://predi13.pernik-bg.com/
|