Дата и час: 16 Яну 2026, 13:10

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 45 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2006, 16:34 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
nightwish - това мисля, че ще отговори на въпроса ти :

Цитат:
Десетте ужаса, които дебнат из форумите......и как да се справим с тях

(Увод) Случвало ли ви се е да попаднете на форум, който ви се струва изключително интересно и приятно място, където с удоволствие бихте прекарвали част от свободното си интeрнет време всеки ден? Не се заблуждавайте от измамните първоначални впечатления – в мрачните дебри на информационното общество дебнат заплахи по-страховити от чудовищата в компютърните игри. В този кратък материал ще опиша десет от по-често срещаните разновидности, както и известните начини за противодействие срещу тях.

1. Спамерът – за него е въпрос на чест никога да не напише мнение, което е смислено, по-дълго от едно изречение или пък изобщо има нещо общо с темата. Любимият му препинателен знак (а често и единствения, който ползва) е смайлито. Еволюирала разновидност на спамера е мистър Постинг – потребителят, който явно цели да влезе в книгата на Гинес, отговаряйки денонощно и систематично на абсолютно всяко чуждо мнение, а често и на собствените си.
Противодействие – също както хлебарките спамерите и спамът не могат да бъдат премахнати.Смята се продуктите на RAID (BAN и BAN +) могат поне да облекчат проблема.

2.Тролът – обикновено публикува само едно явно провокативно мнение и след това просто се наслаждава на последвалата верижна реакция. Така например във форум за автолюбители той ще изтъкне колко здравословно е ходенето пеша, а във форум за компютърни игри ще обясни, че геймингът е детинско и откровено малоумно занимание. (От мен: А във форум за Хари Потър ще напише колко бозави са книгите.)
Противодействие – решението е учудващо просто – игнорирайте го и той ще си тръгне разочарован. Както знаем от D&D, огън и киселина също помагат.

3. Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание.
Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага.

4. Адвокатът (на дявола) – той е замесен във всеки спор и винаги е прав, дори когато твърди, че черното е бяло. Никога не мирясва, аргументите му не се изчерпват и най-голямата радост за него е да си намери друг адвокат, с който да си спорят. Чете чужди мнения избирателно и само по диагонал.
Противодействие – съгласете се с него, че черното е бяло. Това ще го обърка и направи безобиден.

5.Патриотът – това е човекът, който на трети март поства задължителната тема – “DA SE GORDEEM 4E SME BALGARI BRATIA” (на латиница с главни букви), а през останалата част от годината недоволства от това в колко скапана държава живее и от какви идиоти е заобиколен (обикновено също на латиница с главни букви).
Противодействие – публикувайте националният химн – той ще изпадне в патриотичен екстаз и временно ще спре да се оплаква.

6. Интелектуалецът – за да каже това, което другите изразяват с две – три изречения, той изписва поне страница и половина, освен това използва думи, които само той разбира (например “патина”, “ктитор” или “поландрия”). Това не води до проблеми, тъй като и без това никой не чете мненията му. Обича да цитира прочути личности, независимо дали цитатите имат дори бегла връзка с дискутираната тема.
Противодействие – като цяло е безвреден и няма нужда от противодействие, само не се опитвайте да четете публикуваните от него мнения.

7. Хлапето – възрастта, описана в профила му, е някъде около 12-13,но реално е на 5-6, тъй като е от онези, на които им липсват първите 7 години. Много обича да си общува с други хора и утроява комуникацията при какъвто и да е признак за обратна връзка. Представлява идеална илюстрация за недостатъците на реформите в образователната ни система.
Противодействие – също като Уили Койота, хлапето се завръща с подновени сили, независимо какво ще му причините

8. Хакерът-говори на езика L33T и най-голямата радост за него е да научи или да налучка някак си паролата ви и да направи куп глупости от ваше име. Реалните му познания за компютри са от минимални до никакви.
Противодействие – за щастие има сигурен начин да се предпазите от атаките му. Той е **deleted/2@#TehL33th4xORW4Sh3R3_23@I OwnZOrj00I4m4ZZ!**

9. Лъкерът – той се е регистрирал, но стои в сянка, никога нищо не казва и няма как да разберете какво ви крои, преди да е станало твърде късно. Изключително опасен, защото изненадващо може да почне да поства и да се окаже, че принадлежи към някой от другите типове.
Противодействие – не е известно.

10. Сърдитко Петко – този потребител винаги се засяга, приема всичко като лична нападка срещу себе си и периодически си тръгва завинаги от форума. В неговия случай “завинаги” означава период от 2 до 6 дни.
Противодействие – вижте карето към тази статия

(каре – този текст представлява художествена измислица, която не цели да обиди никого. Всяка прилика с действителни лица и форуми е случайна и неизбежна).

Аз - По-груб и по-брутален от преди!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2006, 10:49 
Драскач
Аватар

:lol: хах тва беше страхотно!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2006, 11:02 
Летящите Пръсти
Аватар

Абе, хора, Вие добре ли сте?
Жалко, че нямах интернет няколко дни! Къде мога да прочета останалата част от спора или т. нар. дискусия за форума на СУ?

Форумът на СУ е чудесно място, което се развива с всеки изминал ден :!:

Покажете ми друг форум на ВУЗ, който да е нашето ниво и ще замълча!

Форъмт "Студентски живот" е за спамене и флууд, ако някой от Вас не са разбрали!

Форумът "Университетски Уеб сървър" е само за сериозни теми. Поне повечето са такива!

Форумът "Студентски съвет" е за информиране на студентите какво върши тази организация http://www.studenti-su.org

Останалите раздели едва ли има нужда да Ви ги разяснявам за какво са!

И, ако все още някой мисли, че форумът на СУ е посредствен, ще го помоля да прочете темите в раздел "Студенти", "Новини", "Кандидат-студенти", "Административни въпроси", "Уни-софиа" и да помисли още веднъж какво е форумът на СУ.

За всеки си има раздел според интересите!

Успех и не се впрягайте толкова, че някой обичат да спамят в отредения за целта раздел!

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2006, 11:11 
Писаружяк
Аватар

alhimikat написа:
Къде мога да прочета останалата част от спора или т. нар. дискусия за форума на СУ?

Спорът започна в темата "Стихотворения на форумците".Всъщност началото му беше поставено по-рано,когато Док Холидей в доста теми направи коментар,че не струват.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2006, 14:39 
Пишете, о, братя
Аватар

Според мен форумът е мн добър...Евалата 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2006, 16:39 
От дъжд на вятър
Аватар

Бъркат и двете страни - едните като си мислят, че всичко се изчерпва с пространството 'флуд'<->'сериозни теми', другите - с ноебичайно наивното очакване, че всичко, което е, задължително намира външна изява.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2006, 17:21 
Гутенберг
Аватар

Чела съм по много форуми в нета и този ми харесва - един от добрите форуми е. Има секции за сериозни теми, има и за по-свободни дискусии. Нали за това е тематичността.

Ако някой толкова пък не харесва форума - тук писането не е задължително :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2006, 22:13 
Легендарен флуудър

Спамец, батка :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2006, 10:59 
Легендарен флуудър
Аватар

Аз не разбирам две неща:
първо защо разни комплексари пишат глупости из форума на СУ и разправят колко е тъп той, това е много нелогично "Ау колко не ми харесва тоя форум, леле, ужас, я да го напиша из всички теми, по наколко пъти че ми е готино да пиша тука". Ако има колеги психолози, моля разгледайте случая "Док" :twisted:
и второ:
Абе народе, какво му обръщате внимание на тоя бе??? И модераторите, трийте му съобщенията бе! На какво прилича това, има примерно тема за стихове, хората изявяват таланта си, а той да ги плюе. Не е етично, ама хич, защо го толерирате?
И ти Доко, защо четеш като не те кефи бе пич?
Да покажеш колко велик рецензент си? Оки, видяхме, яхай метлата и бягай да пишеш из възвишените форуми.
И само за да покажа колко качествени неща пише Доко, ще си позволя да го цитирам:

Док Холидей написа:
И аз съм депресант.
Пожтенциален и за щастие реализиран самоубиец. ...
...
"какво ви направи щастливи днес":Две прилични самозадоволявания колоквиум по ОТП
...
Слънце весело пече,
някой пак ще те ***! /бел.Berserker:О боже! какъв титан на мислата си Доко!/
...
Темата е жалка както 90 % от темите. /бел.Berserker:Ми не ги чети!/
...
"В началото бе словото"
по-тъпо не можахте ли да го измислите?
Словото не само не е било в началото, щото бях там и видях, но ще бъде в края, придружено с характерно мучене. /бел.Berserker:разбира се че ще има мучене, нали пак ще си там :twisted: /
...
Crematory струва ми се че ти си в огромна грешка - целият форум до последното мнение е спам.
...
Намерих си Обща теория на заетостта, лихвите и парите на Джон М. Кейнс и съм много доволен. Възнамерявам да чета /бел.Berserker:и този човек нарича другите fantasy nerds, Доко, а ти само nerd ли си тогаз?/
...
Истински, приятелю, а не изтински.
И ми кажи кое е истина?
Какво е истината
Хайде давай, боклук такъв!
На колко години стана и през изсушения ти мозък не е минавала
едничката идея, че аз имам истина и ти имаш истина, но
на никой не му пука за истината на другия.
Никога не съм пушил, но ще ти изпуша мозъка.
Ще бъде лесно. /бел.Berserker:леле, кой ги пуска такива навън???/
...

"какви форуми още посещавате": 2-3 от, в които се събират 14-годишните гении. Те са особено забавни, защото постоянно откриват топлата вода /бел.Berserker:place where u belong, ако перефразирам Linkin' Park :D /

с други думи какво се връзвате на горкото дете правистче, май на всички ви стан аясно защо пише такива "компетентни" мнения...... само че е време някой от модераторите да го светне че това не е форум "Оплюй другарчето" и ако не му харесва, никой не го кара да влиза тука!!!!!
Нищо лично Доко ;)

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2006, 11:40 
Писаружяк
Аватар

Berserker ,с много голямо удоволствие и една широка усмивка четях отговора ти :D !
:notworthy:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2006, 12:27 
доказано жива
Аватар

берсеркер кърти мивки просто....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2006, 14:55 
Легендарен флуудър
Аватар

Berserker, ще се караме, ей :lol: :lol:
Онова със слънцето е мое произведение :D
То не точно мое, а съм го запомнил от "Улицата",
нали се сещаш, едно време го даваха по Ефир 2.

Аз - По-груб и по-брутален от преди!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2006, 15:11 
Легендарен флуудър
Аватар

оффтопик:
Пагане, карай се със Доко Почивката; аз го цитирам него :wink:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2006, 17:41 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Относно защо не му трих постовете - защото смятам,че всеки има право да одобрява или не нечие творчество. Че ме дразнеше , дразнеше ме, но не мисля,че трябва да трия постовете само заради това ,че някой ме дразни. Ако го правех - половината форум щеше да е изтрит :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2006, 19:51 
В началото бе словото
Аватар

Himera написа:
Ти нещо намекваш ли ми?
Яворов бил депресант, олелеле... Ама ти нищо не каза! Ако се замислиш малко повечко ще разбереш,че всички,които пишат лирика са депресанти! Когато човек е щастлив трудно може да сътвори нещо гениално!

Не разбрах защо да ти "намеквам" каквото и да било,след като нищо не ме спира да кажа каквото искам.Освен това,не е вярно,че не съм казала нищо,а напротив-изразих си мнението.Да,всички,пишещи лирика,са депресанти и са гениални.Аз не отричам Яворовия гений.Но ако ти се замислиш мъничко,ще се сетиш,че в крайна сметка не съм длъжна да изпитвам удоволствие от четенето на творбите му-все пак,когато четеш нещо,вживяваш се,мислиш и това ти се отразява...мен този човек ме потиска.
:wave:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 45 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща