хайде нека и аз се разпиша тука.
* Време е за малко редакция. (24.08.2010г.)
1. Как се казваш?
Нора.
2. Откъде си?
Столично - люлинско.
3. Кога си роден? (+ година)
На андреев ден

, '89
4. (Дай линк със снимка.)
Пф.. принципно избягвам, ама от мен да мине...
те (по настоящем в косата ми е на зелено райе, ама нямам читави снимки отскоро

)
* Отдавна вече не съм зелена5. Какво и къде (ще) учиш?
Книгоиздаване, ФЖМК, 1 курс
* ще да започвам трети след месец и малко6. Защо точно това?
'Щото обичам да се занимавам с книжки и с хора, защото е комплексно и 'щото съм гийк. ^^
7. Какъв мечташе да станеш като малък?
Уф, какво ли не...

То не беше археология, не беше Холивуд... Мож' ли запомни всичко?..
8. А какъв стана?
Дебил.

Напълно ме устройва.
9. Какъв искаш да бъдеш СЕГА?
Горе пише.
10. Работиш ли? Какво?
Баш сега съм безработно.
* Поработвам като сътрудник в Детска редакция на пр. Хр. Ботев към БНР.11. Коя своя мечта не си реализирал?
Скок с бънджи, колкото и да е прозаично.
12. Как смяташ да я изпълниш?
С добра компания, сигурно товя лято по някое време. ^^
* Или пък не толкова скоро...13. Обичаш ли?
Всеки обича. И аз барабар с тълпата.
14. Обичан ли си?
Ако не е така, околните поддържат илюзията успешно. По-скоро вярвам на оптимистичната си интуиция.
15. Имаш ли сериозна връзка? (Ако не, защо според теб?)
Има - отскоро, но мяза много на такава. Приемам, че се брои.
* Тук ми иде да цапна някоя извратеняшка глупост, ама 'айде...
16. Каква е за теб идеалната връзка?
Няма такава. Всяко земно нещо има и своите недостатъци, които просто трябва да бъдат приети, без да те карат да се чувстваш некомфортно. Има някои важни неща, без които обаче не може: тръпката, доверие, уважение.
17. С какво се гордееш?
С дребни работи - не е нужно човек да е величие, за да бъде пълноценен.
18. От какво се срамуваш?
От невежеството си понякога, но работя по въпроса.
19. На кого би искал да приличаш?
Често искам да имам едно или друго качество, но няма перфектен образ. Даже да не е особено градивна мисъл - много съм си добре и така.
20. А на кого - не?
На никого другиго - няма да бъда себе си.
21. Опиши себе си с една дума.
Чародейство (не само в приказния и красив смисъл н апонятието) - оттам идва и ник-а ми.
22. Опиши приятелите си с една дума.
Приятели.
23. Какво те възхищава?
Всеотдайността и безкористността на някои хора, интелектът и ерудицията (да, има разлика), красотата на природата... Със сигурност има и още.
...24. Какво те отблъсква?
Двуличието, наглостта, простащината. Често цикламеният цвят. Миризмата на сварена коприва.
25. В какво настроение си най-често?
Променливо.
26. Как смяташ, че те възприемат другите?
Като откачалка.

Това си има и хубавите страни. Понякога ме смятат за дръпната или превзета, но само ако нямам допирни точки с хората, за да общуваме свободно.
27. А как искаш да те възприемат?
Вече съм си свикнала на такова отношение.
28. Какво е за теб сексът?
Приятно физическо изживяване. Химия. (Така де, и физика

) без него не бива, но не е голяма драма.
29. А светът?
Необятно място. Много ядове създава, но той горкия не е виновен.
30. Как виждаш света след 10 години?
Аз и сега съм късогледа, камо ли пък тогава.. Едва ли ще е по-добре. Едва ли ще е особено по-различен въобще.
31. Къде би искал да живееш?
В България. Свикнала съм си на София, но при дадени обстоятелства бих отишла и в някой друг град, стига да не е селце с 3 къщи накрай света. Обичам цивилизацията - глезена съм.
32. Какво би искал да притежаваш?
Не знам. Няма незаменими, нито непрежалими вещи.
Повече увереност май не би ми била излишна.
33. Опиши идеалния партньор.
Идеален , предполагам...

Не, сега сериозно - такова животно нЕма!

Не му и трябва на човек, ще го комплексира.
34. Колко деца искаш да имаш?
Колкото даде Оня-дето-го-няма. Някой ден.. Много бих се радвала на 3-чки, но то не става само с ***не, трябва и акъл!
35. От какво искаш да умреш?
Нещо бързо и безболезнено, та да не тровя нито своите дни, нито тези на близките ми. Няма да бързам с плановете.
36. Какво искаш да видиш преди да умреш?
Не ща живота ми на филмова лента - "Дързост и красота" ми стига.
37. А да направиш?
Ако ще опирам до мига преди смъртта, значи нещо сериозно е куцало в предните години. Иначе - животът е пред мен... По-малко искане, повече действие.
38. Най-хубавото нещо, което ти се е случвало?
Предстои, надявам се. Ако не, не е като да няма.
39. Най-лошото?
Понякога (често) най-лошите неща си имат и хубава страна. За нищо не трябва да се съжалява => няма да отразявам.
40. Най-милото нещо което някой е правил за теб?
Познавам много мили хора за свой късмет.
41. А най-подлото?
Хорската подлост е просто слабост. Тя не си струва терзанията. Всеки е бил предаван по един или друг начин в живота си. Това не значи, че трябва да спреш да вярваш в хората.
45. Мразиш ли някого? Кого? Защо?
Омраза е много силна дума. Дано нямам повод да я изрека с убеждение.
46. Кое свое качество не понасяш?
Трудно понасям липсата на някои такива, основно търпение, трудолюбие, хладнокръвие. Е, все се понасям някак.
47. Би ли убил човек, ако беше законно?
Нямам идея. Нищо чудно. Даже много вероятно. Не съм сигурна дали не бих и при нашите условия. Никога не се заричай! Е, няма да тръгна да коля и беся, защото не ме кефи как еди-кой-си ме погледнал накриво, но изнасилвачи, серийни убийци, хората, посягащи на деца и пр. ПОД НОЖА!
* И да, ЗА евтаназията.48. Какво ще кажеш за България?
Свое си ми е. Не е в ред, но кое ли е?! На сбъркан човек, сбърканото си му приляга.
49. Доволен ли си от живота си? Ако не, защо?
Винаги има накъде по-напред, повече, закъде... За това живеем: да направим това, което смятаме, че трябва да бъде, както трябва да бъде. Щастието е част от този път.
50. Какво би променил в света?
* Светът е на всички. Промените не се осъществяват поединично. Поглед към природата - тя ни е необходима, ние на нея - не. Малко уважение не е толкова трудно. Поглед към историята - хората си повтарят едни и същи грешки от векове наред. Поглед към другите - самовглъбяването не води до нищо добро, щом още Аристотел е казал, че сме били "общесвени животни". Да разбираме, не да съдим. Ако това някой ден проработи, ще помисля и за още.
51. Любим цитат?
Ау, безкрайно много са... А прима виста сега ми хрумва това:
"You know what happens when you dream of falling? Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes when you fall, you fly..." (Neil Gaiman) и..
"Истината е безсмъртна. И като безсмъртна - истината може да чака." Май беше на Михайловски..
Едва ли има нещо на Уайлд, което да не харесвам и не само... Просто ще трябва да изреждам до безкрай.
52. Любим исторически период? Защо?
Началото на ХХ в. в Европа.

Пълно е било с разни мрачни хора, които най-накрая са зарязали ведрите мисли за безкраен прогрес и са осъзнали, че по природа са си порочни, себични и тъпи; и че малките фигури са представителната извадка, не измислените герои и идеали.
53. Любима личност? Защо?
Нямам. Възхищавам се на разни дефектни властни натури, които въпреки това са променили света... Но не бих искала да приличам на тях.
54. Любим сезон?
Обичам ги всичките. ^^ Но обичам да ми е топло.
55. Любим цвят?
Зависи от настроението ми.
56. Любимо животно?
Обичам разни пухкави същественца, които да тормозя. Обичам всякакви животни всъщност. Някои са особено вкусни. Ама те всичките са единодушни - мен не ме обичат.
* Покрай толкова другарчета коткари сигурно съм развила някакъв афинитет.
57. Каква музика предпочиташ?
Хм... С текст - разбирай песни. Най-общо казано.. рок. и разни производни. Всъщност слушам абсолютно всичко. Просто някои неща слушам рядко. Или много рядко. Т.е. в определена атмосфера, каквато не си докарвам често.
58. Любим автор?
Няма любим. Има добър четец, който да намери нещо ценно и хубаво у всеки, било то малко или много.
59. Любима книга, разказ и стихотворение?
"Спасителят в ръжта", "Зеленият път",...; Конкретен разказ нямам, но много харесвам нещата на О'Хенри, Виан, Елин пелин, Йовков. От поезията.. някой и друг сонет на Шекспир, някой беше споменал "Прощално" на Вапцаров, "На пейката" на Дамян Дамянов, почти всичко от Ботев и Яворов...
60. Любим филм?
Без такъв. Обичам тъжни филми без щастлив край. И сладникави филми с нелогични постъпки.
* С уговорката, че не си падам много по филми.61. Любим актьор, актриса, режисьор?
Харесвам много от по-старичните актьори: Джак Никълсън, Шон Конъри, Антъни Хобкинс, Алън Рикман, Жан Рено. Признавам Брад Пит, макар че не ми допада особено. Аа и къде без Джони Деп.

От жените: Джуди Денч, Сандра Бълок, Холи Бери, Джулия Робъртс, Сюзан Сарандън.
63. Любимо ядинье?
Сладолед! И таратор. ^^ и ... на мама баш манджите!
64. Пийнье?
Всичко без мастило и бензин. А и без анасонести боклуци.
* Оп, добре де - биват и те. ДА са живи и здрави тея от Кока-Кола!
65. Имаш ли хоби? Какво?
Преди танцувах аржентинско танго . Аматьорски. Вече престанах.
66. Спортче, нещо?
Тц. Аз таквоз не обичам. Освен в хоризонтално положение.
67. Имаш ли братя и/или сестри?
Цък, мен самичко.
68. Домашен любимец? Име?
Разни по-рано. Мързи ме да изреждам... Сега в терариума сме само аз и мамс.
69. Притежаваш ли пороци? Кои?
Какво ли не притежавам?.. 7-те смъртни гряха до един. Останалите оставям на въображение...
70. Съжаляваш ли за нещо? За какво?
Никога не съжалявам за нищо!
71. Разкайваш ли се за греховете си?
Старая се да поправя тежките грешки спрямо близки и скъпи хора, но на голяма част от т. нар. "прегрешения" си им се радвам и отгоре. То няма за какво друго да се живее.
72. В какво вярваш?
В хората, колкото и да е безнадеждно.
73. Какво искаш?
Много работи искам. "Искам всичкооо". Всъщност не, искам по малко от всичко, ама бързичко.
74. Твоето мото?
? 70.
75. Какъв е смисълът на живота?
Да си го живееш и да не го мислиш твърде много. Така и така е само за веднъж... Една преподавателка някога ми беше казала "Ако живееш както трябва и веднъж е достатъчно". А това се открива на принципа проба-грешка, не на дървени философии.
76. Сърдиш ли ми се за дългия въпросник?
Нем, отдавна събирам сили да го попълня.
Добавено:
Bonus track 1: Любим форумец?
Изкуших се да се изгавря мн грозно, но 'айде не... Значи пропускам. Засега.
Bonus track 2: Най-противен форумец?
Аа, 100% има, ама не се заседявам достатъчно, за да се снервя на някого.
Понеже наблюденията ми не са цялостни и с малко хора от форума се познавам на живо както трябва, логично е, че си нямам фаворити.