Дата и час: 16 Яну 2026, 13:59

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 219 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Събудихме ли се ?
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2011, 10:01 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 88 пъти.
Luvitzata написа:
... сигурно ли е че няма да започнат по рано от тази предвидена от СУ дата, и съответно , че ще приключат пак по разписание? ...

Не би трябвало занятията да започнат по-рано. Не ми е известен такъв случай в нашия факултет. Напълно възможно е да завършат по-рано. Това ще зависи от програмата, за която в момента не знаем нищо.
Около първи септември ще съм вече във факултета и мога да проверя. Моля Ви, само ми напомнете, иначе най-вероятно ще забравя :D .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2011, 11:06 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Dr Dulcamara, считам, че наистина момичетата са по-прилежни и упорити от момчетата. Така поне беше при нас. По принцип във ФзФ по-голяма значение има не дали знаеш много, а дали си упорит. Познавам умни колеги, които се отказаха и упорити, които завършиха.

За колегата задочно АМГ - ще трябва да полагате повече усилия от останалите, защото моите впечатления от задочниците са, че са много по-слабо подготвени. Не че на лекции се учи кой-знае какво, но семинарите и практикумите са от съществено значение, а още по-важни са и контролните през семестъра.

За езика - когато аз влизах, имаше "избор" от само един език - английски. Учи се втори курс втори семестър, ако не се лъжа. По английски нямаше нито лекции, нито упражнения - просто изпит, на който си носите някаква английска читанка и се стараете да четете гладко пред изпитващата. Ако ви се занимава да учите наистина езици имате два варианта: самостоятелно, или да запишете от курсовете, които се водят към съответните филологични факултети, срещу допълнително, но скромно заплащане.

Извинявам се за многословието

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2011, 12:21 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 6 пъти.
Dr Dulcamara, отново благодаря! Това много ме обнадежди. Ще подсетя, бъди сигурен :)

ceco_sim - би било редно да е по-трудно, но се надявам разликата в нивото все пак да не е много голяма. А и ако има такива (евентуално като теб), който да прехвърлят някой и друг материял или контролно (ако всъщност е възможно) към задочниците, няма да е никак зле.

Аз лично за себе си знам, че ще ми ужасно трудно. Дано знанието за това да ми помогне! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2011, 21:18 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Е.... силна тема.
От 1 прекаран ден във факултета вече знам, че най-трудно ще ми бъде да се справя със самотата. Коридорите са като от хоррор филм, а всички часовници са спрели...
Езика е само един - английски. И да сте записали, и да не сте, все него ще учите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2011, 22:13 
Постоянно присъствие
Аватар

jorobekyma написа:
... най-трудно ще ми бъде да се справя със самотата. Коридорите са като от хоррор филм, а всички часовници са спрели ...

Е, в нашия факултет нито интересните неща, нито хората са по коридорите. :D Още повече, че времето е отпускарско.

Що се отнася до часовниците, така е - голям срам. :oops: От друга страна, това е много удобно за да не се чудим, кой от тях е верния. :wink:

П.П.
Все пак има форумци, на които им е много интересно из коридорите, особено по таваните на по-старите сгради на Физическия факултет. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2011, 00:40 
В началото бе словото
Аватар

Тука ме хвана. Таваните не съм ги гледал :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2011, 08:33 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
jorobekyma написа:
Е.... силна тема.
От 1 прекаран ден във факултета вече знам, че най-трудно ще ми бъде да се справя със самотата. Коридорите са като от хоррор филм, а всички часовници са спрели...
Езика е само един - английски. И да сте записали, и да не сте, все него ще учите.

Самотата няма да ти е проблем, стига да си общителен. Не си мисли, че във факултета всички са физици в холивудския смисъл - напротив - срещат се много нормални хора.

А за коридорите колегите от математиката са им хванали цаката - винаги ходят по двойки, да не би някой да ги изненада.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2011, 08:44 
Автентичната котка
Аватар

Благодарил (а): 129 пъти.
Е, ти очакваш да е фрашкано със студенти и народ като цяло през АВГУСТ?! о.О!
Удивявате ме ....
Като ти почне семестърът факултетът ще се напълни... Споко. о.О Освен това нали не си сам човек цял курс? Имаш и колеги..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2011, 13:16 
В началото бе словото
Аватар

Прекалено насериозно ме взехте.
Естествено, че няма да бъда сам самичък. Напълно наясно съм, че е Август - отпуски, почивки, морета, планини, бля бля... Вкарах малко сарказъм с оглед на заглавието, но както и да е. Като му дойде времето ще разгледаме целият факултет и ще се насладим на препълнените коридори, предполагам. Пък може и тази година физиците да са от "холивудски стил", кой знае ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2011, 20:02 
Постоянно присъствие
Аватар

Едно много приятно място във Физическия факултет е откритото пространство, затворено между сградите "А", "Б" и "В". Има няколко дървени пейки, много зеленина, тихо е и спокойно. През зимата, щом навали снегът, добива приказан вид. Там почти винаги има хора.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2011, 20:37 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
аз смятам, че ще ми бъде доста интересно поне първата година и се радвам, че ще се запозная с много нови хора :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2011, 19:36 
Постоянно присъствие
Аватар

Отдавна ми се искаше да подхвана един разговор с новите ни колеги, но все се колебаех. Времето през август не е най-подходящото, но както и да е.

Бихте ли се захванали с изследователска работа в някоя лаборатория още през първи курс? Имате ли самочувствието да си го помислите? Смятате ли, че това би помогнало на ученето?

Всяко мнение ще бъде ценно.

П.П.
Това сякаш е за нова тема, но не знам доколко ще има отклик.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2011, 21:31 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Аз определено да, смятам че би ми било полезно, а също така и интересно :) много се надявах да има някакви проекти, но всички ми казват, че те били повече за магистри отколкото за бакалаври :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2011, 22:08 
Постоянно присъствие
Аватар

digdag написа:
... много се надявах да има някакви проекти, но всички ми казват, че те били повече за магистри отколкото за бакалаври :(

Поздравления за интереса!

Проекти има. Не разбирам, защо да са само за магистри?

Нека уточним също, какво означава проект. По-горе аз употребих думата в смисъл, че разработването на някаква идея е финансирано от държавата, ЕС и т.н.
В същото време много групи или отделни преподаватели работят от години по интересни теми, независимо от външни организации.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2011, 04:36 
В началото бе словото
Аватар

Dr Dulcamara написа:
Поздравления за интереса!

Проекти има. Не разбирам, защо да са само за магистри?

Нека уточним също, какво означава проект. По-горе аз употребих думата в смисъл, че разработването на някаква идея е финансирано от държавата, ЕС и т.н.
В същото време много групи или отделни преподаватели работят от години по интересни теми, независимо от външни организации.

На първо четене виждам финансиране, ЕС, пари и т.н., които асоциирам с крадене :) :)
В рамките на шегата естествено.
Какво точно имате предвид под изследователска работа в лаборатория? Изследване на... ? Включват ли се опити?
Интерес за работа по разни теми винаги има, стига да има и време. Нужна е само една лаборатория като на Dexter, от анимационното филмче, и ето на.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 219 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Следваща